Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Καλησπέρα .

Θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με επιλογή νέας ψηφιακής :

Αυτήν την στιγμή εχω την Sony Cyber-shot DSC P100 και είμαι

μεταξύ των OLYMPUS μ[mju:] 810 & SONY Cyber-shot DSC-T30 .

Λέω να καταλήξω στην αγορά της μ810 .Ποια είναι η γνώμη σας ?

Γενικότερα , αξίζει η αλλαγή αυτή (θα δω κάποιες βελτιώσεις ?)

από P100 σε μ810 (ή T30) ή να περιμένω κάτι για αργότερα ?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :)

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΗΡΑ ΜΙΑ FUJI S9500 ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ/.

ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ , ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΗ , ΤΥΠΟΥ SLR ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΦΤΗΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ.

Καλησπέρα .

Θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με επιλογή νέας ψηφιακής :

Αυτήν την στιγμή εχω την Sony Cyber-shot DSC P100 και είμαι

μεταξύ των OLYMPUS μ[mju:] 810 & SONY Cyber-shot DSC-T30 .

Λέω να καταλήξω στην αγορά της μ810 .Ποια είναι η γνώμη σας ?

Γενικότερα , αξίζει η αλλαγή αυτή (θα δω κάποιες βελτιώσεις ?)

από P100 σε μ810 (ή T30) ή να περιμένω κάτι για αργότερα ?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :)

καλυτερη ειναι γενικως στις λεπτομερειες η Τ30.

Αν δε θες παντως να δωσεις 100 + ευρω που ειναι η διαφορα τους , προτιμησε την 810. ειναι αρκετα καλη....

Διαφορα θα δεις σιγουρα απο την παλια σου μηχανη...

:X

Καλησπέρα σε όλους... Σκέφτομαι να αγοράσω μια ψηφιακή φωτογραφική. Ήθελα την Sony DSC S200, η οποία έχει καταργηθεί. Οπότε κοίταξα τη Sony DSC W30. Διάβασα όμως πως εμφανίζει υψηλό θόρυβο στις νυχτερινές λήψεις και μειονεκτει στη μακροφωτογράφηση. Θα ήθελα να μου πείτε εντυπώσεις (αν γνωρίζετε) από αυτή τη μηχανή και πόσο καλά φωτογραφίζει η Fuji F30 την ημέρα (χρώματα κτλ) σε σχέση με την W30.

καλυτερη ειναι γενικως στις λεπτομερειες η Τ30.

Αν δε θες παντως να δωσεις 100 + ευρω που ειναι η διαφορα τους , προτιμησε την 810. ειναι αρκετα καλη....

Διαφορα θα δεις σιγουρα απο την παλια σου μηχανη...

mplip^ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου :)

Έλεγα και εγώ τελικά για την 810 , με ενδιαφερει κυρίως

να δω κάποια βελτίωση στις νυχτερινές λήψεις ,γνωρίζω οτι για compact

να μην ζητάω πολλά βέβαια.

H τιμή της σε e-shops και άλλα μαγαζιά, "παίζει" απο 299.00€ έως ~380€ .

Γιατί τόσο διαφορά? :confused:

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

mplip^ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου :)

Έλεγα και εγώ τελικά για την 810 , με ενδιαφερει κυρίως

να δω κάποια βελτίωση στις νυχτερινές λήψεις ,γνωρίζω οτι για compact

να μην ζητάω πολλά βέβαια.

H τιμή της σε e-shops και άλλα μαγαζιά, "παίζει" απο 299.00€ έως ~380€ .

Γιατί τόσο διαφορά? :confused:

η 810 ειναι μια πολυ καλη μηχανουλα αλλα δυστυχως αν περιμενεις αθορυβες φωτογραφίες τη νυχτα... ισως λιγο σε απογοητεψω.

Μετα απο πολυ ερευνα για τις περισσοτερες του εμποριου αυτη τη στιγμη , διαπιστωσα πως και η 810 (η μ ομως , οχι η stylus!) εχει και αυτη το θορυβο της... βεβαια φτανει μεχρι 1600 iso, αρκετα καλο ποσο και πιανει και τα 3200 σε candle mode και αναλυση 3.2 αλλα δε κανει θαυματα...θορυβο θα εχεις.

Βεβαια , και η Τ30 εχει προβλημα θορυβου ενω δε θα επρεπε. Φτανει στα 1000 iso και εχει steady cam , ελληνιστι σταθεροποιητη που επιτρεπει "αθορυβες" φωτογραφίες , παρολα αυτα ομως τον εχει και αυτη τον θορυβο της.

Και ξαναλεω αυτο που ειχα πει.

Οποιος θελει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αθορυβες φωτογραφίες, η Fuji F30 είναι μονοδρομος....

Βγαζεις νυχτερινη και ειναι λες και ειναι μερα...καταπληκτικο πραγματικα!

Και η Τ30 και η 810 παντως ειναι καλες κατα μεσο ορο.

Η τ30 εχει τονμ σταθεροποιητη (και ειναι τοσο ακριβη) , απιστευτη εμφανιση (ειδικα η μαυρη !!!) , φοβερη οθονη 3" και ειναι πολυ καλη γενικα σε ποιοτητα γενικα!

Η 810 εχει καταπληκτικα χρωματα , καλο σαρπνες και ψηφιακό σταθεροποιητη λογω λογισμικου....

Οποια και απο τις 2 , ειναι σχεδον ιδια.

Ειναι και οι 2 τελευταιας τεχνολογιας οποτε δε θα εχεις μεγαλο προβλημα γενικως...

Οσο για τις τιμες ναι παιζουν αρκετα... Τη φθηνοτερη τιμη που εχω βρει για την 810 παντως ειναι 317 στο pixmania...

Χιλια ευχαριστω και παλι mplip^ για τις πληροφοριες ;)

Ελπιζω καποια στιγμη να αποφασισω ,πανω κατω ειναι ιδιες :O

Πληροφοριακα ,το photoagora εχει την μ810 299€

http://www.photoagora.gr/index.php?action=product&id=4215

iPhone 5S Space Grey

η μ810 ειναι οντως πολυ καλη μηχανουλα φιλε μου nervous και πιστευω οτι θα μεινεις ευχαριστημενος,οσο για τον θιρυβο στις νυχτερινες φωτογραφιες δεν τον γλυτωνεις οποια κι αν παρει περα απο την f-30 Που δειχνει να τα πηγαινει καλα σε αυτον τον τομεα.

παντως θα προτιμουσα την 810,ειναι πολυ κομψη και καλη ψηφιακη.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

η μ810 ειναι οντως πολυ καλη μηχανουλα φιλε μου nervous και πιστευω οτι θα μεινεις ευχαριστημενος,οσο για τον θιρυβο στις νυχτερινες φωτογραφιες δεν τον γλυτωνεις οποια κι αν παρει περα απο την f-30 Που δειχνει να τα πηγαινει καλα σε αυτον τον τομεα.

παντως θα προτιμουσα την 810,ειναι πολυ κομψη και καλη ψηφιακη.

Ευχαριστω φιλε μου . :)

Βασικα για τον θορυβο στις νυχτερινες ληψεις γνωριζω οτι δεν προκειται

να τον αποφυγω σε αυτην την κατηγορια ,απλως θα ηθελα οσο το δυνατον να ειναι μειωμενος .Θα σκεφτω και για την f-30 λοιπον .

Δεν το κρυβω ,με τραβαει αρκετα η μ810 :O

Σχετικα με την ποιοτητα του video της ,τι λεει ,θα μεινω ευχαριστημενος ?

Με την p100 ειμαι παρα πολυ παντως .

Οσο αφορα την Τ30 , διαβασα σε καποιο review οτι μειον ειναι το καπακι της .

iPhone 5S Space Grey

η Τ30 ειναι μια κουκλα και μιση...

πραγματικα εξαιρετικη αν και ακριβουλα

αλλα και η 810 ειναι τελεια... γλυκα

ειναι πανομοιτυπες να σου πω την αληθεια και εγω μια απο τις 2 θα επαιρνα. Η f30 τελεια αλλα ειναι 6αρα ρε γαμωτο... θελω κατι παραπανω ....

ΚΑλη επιτυχια και οταν αποφασισεις να μας πεις εκτενως λεπτομερειες :)

η Τ30 ειναι μια κουκλα και μιση...

πραγματικα εξαιρετικη αν και ακριβουλα

αλλα και η 810 ειναι τελεια... γλυκα

ειναι πανομοιτυπες να σου πω την αληθεια και εγω μια απο τις 2 θα επαιρνα.

Ειναι και οι δυο για καλλιστεια ,οντως :lol:

η Η f30 τελεια αλλα ειναι 6αρα ρε γαμωτο... θελω κατι παραπανω ....

Και εμενα αυτο με χαλαει :(

Σκεφτομουνα να ανεβω λιγο παραπανω απο τα 5 που εχω

ΚΑλη επιτυχια και οταν αποφασισεις να μας πεις εκτενως λεπτομερειες :)

Thanks ,μολις εκλεξω την miss ,θα σας ενημερωσω :lol:

iPhone 5S Space Grey

Η f30 τελεια αλλα ειναι 6αρα ρε γαμωτο... θελω κατι παραπανω ....

me erethisma to parapano, diavaste to parakato kai as sas kourazoun ta greeklish...

einai kapoia pragmata pou de ta lene pouthena kai malista ta krivoun KALA...

exoume ksananaferei oti se analisi i F30 einai poli kaliteri apo opoiadipote 8Mpixel compact mixani... deite ta chart analisis tou dpreview.com... otan oles tholonoun stis paraliles grames, i F30 sinexizei kai termatizei ta charts...

min peftete stin pagida ton Mpixel...

oi mikroi aisthitires pou exoun oi compact (1/2.5" CCD) otan anevoun poli ta megapixel mikrenei toso poli o kokos (mias kai to megethos einai idio) pou o fakos einai adinaton na steilei tetoia analisi kai etsi exoume xeirotero apotelesma apo mia 6-7Mpix...

giafto stis DSLR (logo xorou kiolas) o aisthitiras einai megethous 1/1.8" oste o kokos na einai arketos na lamvanei sosto fotismo kai na evesthitopoieite akrivestera pou se sindiasmo me tous teleious fakous ton DSLR exoun to idaniko apotelesma sta 8-10-14Mpx...

i fuji vevea stis F10-11-30 den ensomatonei mikro aisthitira 1/2.5" (opos oles oi compact) alla enan megalo 1/1.7" oste o kokos (tou ccd) na einai arketos na lamvanei poli fos kai sosti leptomereia apo ton (opos olous) compact fako tis...

etsi exei 3 protairimata...

1)katharoteres photografies (ipsiloteri analisi/leptomereia) apo oti o antagonismos sta +8mpix (stis compact)

2)fisika POLI fos pou fenetai se nixterines lipseis apo opoiadipote alli camera tis agoras...

3)kamia anagi statheropoiiti eikonas afou mporei na anevei to klistro se ipsili taxitita alla parallila na anevei i evaisthisia oste na parei parapano fos (kati pou den mporoun na kanoun oi alles logo thorivou) kai na exoume to epithimito AKINITO apotelesma xoris TEXNASMATA... me tin palia kali texniki tis fotografisis...

de katalaveno tin xrisimotita tou statheropoiiti otan mporo tin mera na anevaso ISO200-400 kai na kano to kleistro na doulepsei sta 1/1000

giati diladi na mpo sti diadikasia kapoio ilektroniko na mou diorthonei tin eikona afou mporo na exo tin pragmatiki photo me ena aplo klik xoris epemvaseis??!!

prosexete ti agorazete... einai oreo na lete stous filous sas oti i mixani sas exei 8-10Mpixel, image stabilizers, klp klp... alla einai pio oreo na exete teleies fotografies kai as min entiposiazoun ta noumera, ta ilektronika extra kai to design...

giati stin teliki... se 5-10-50xronia... poios tha thimate ti camera eixate to 2006...? tis photos omos?:cool:

Σωστότατη κι εμπεριστατωμένη η μελέτη του φίλου energy.

Τα συγχαρητήριά μου γιατί τέτοιες προτάσεις είναι που μας μαθαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει στην αγορά.

[sIGPIC][/sIGPIC]....a dozen summers against the world....

παιδία πήρα σήμερα την sony Dsc-n1,τι λέτε καλή είναι?αξίζει?στα 400 ευρω την πήρα είχε δωρο και ενα mp3 walkman 512 mb.

χμμμ

καλουλα....

την εχω δει απο κοντα

Εχει τεραστιο προβλημα με κοκκινα ματια

εχει φοβερη ποιοτητα κατασκευης

λιγα iso

αρκετο θορυβο

πολυ καλο βιντεο...

ειναι λιγο πιο πανω απο το μεσο ορο

Καλη διασκεδαση και να τη χαιρεσαι !

σε ευχαριστώ για την απάντηση σου,αληθεια υπάρχει πρόβλημα με κοκκινα μάτια?,απο οτι ειδα στο manual εχει ρυθμιση,δεν κανει δουλεια λες?ωχ..απο την παλια μου p51 sony θα ειναι πολυ καλυτερη πάντως.ακομα φορτίζει δεν την έχω ψάξει.

πραγματι εχει πολυ καλη ποιότητα και ειναι και made in japan

επισης εχει φοβερη οθονη,μεγαλη και είναι και αφής.ειχε και δωρο ενα mp3 walkman sony 512 mb,μια χαρα.

400 ευρω την πηρα,ειναι καλύτερη λογικα απο την w30 που ηθελα να πάρω ε?

καλησπερα! προσφατα αγορασα μια benq 5.0 megapixel στα 110 ευρω απο e.shop .Επειδη πρωτη φορα αγοραζω ψηφιακη και δεν εχω προηγουμενη εμπειρια Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ των ψηφιακων μηχανων σε ποσες ωρες κυμαινεται? γιατι η δικια μου θελει δυο αλκαλικες ΑΑ μπαταριες με νορμαλ χρηση καθε 3 ωρες!!! α το βραδυ με το φλας αστα καθε 1.5 ωρα θελει μπαταριες.

Ετσι ειναι και στις δικες σας ή η δικια μου ειναι προβληματικη?:(

[sIGPIC][/sIGPIC]

::Alma Libre - My Blog

A blog by an IT student

καλησπερα! προσφατα αγορασα μια benq 5.0 megapixel στα 110 ευρω απο e.shop .Επειδη πρωτη φορα αγοραζω ψηφιακη και δεν εχω προηγουμενη εμπειρια Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ των ψηφιακων μηχανων σε ποσες ωρες κυμαινεται? γιατι η δικια μου θελει δυο αλκαλικες ΑΑ μπαταριες με νορμαλ χρηση καθε 3 ωρες!!! α το βραδυ με το φλας αστα καθε 1.5 ωρα θελει μπαταριες.

Ετσι ειναι και στις δικες σας ή η δικια μου ειναι προβληματικη?:(

γεια σου χρηστο :)

η αυτονομια των ψηφιακων μηχανων μετριεται σε ληψεις και οχι σε ωρες.

Ο μεσος ορος ειναι περι τις 180 ληψεις ο οποιος βεβαια μειωνεται αναλογως και το ποση ωρα βλεπεις τις φωτογραφιες που τραβηξες.

Μερικες μηχανες , εχουν λυσει το προβλημα της αυτονομιας (πχ οι νεες Sony εχουν περι τις 380 ληψεις ενω βασιλισσα σε αυτο ειναι η Fuji F30 με 580 ληψεις!!!!!)

Επισης πρεπει να γνωριζεις οτι οι ΑΑ μπαταριες εχουν λιγοτερη ισχυ απο οποιαδηποτε επαναφορτιζομενη ενσωματωμενη λιθιου οπως εχουν οι Sony, oi Olympus κτλ

Οποτε εαν μιλας για 1.5 ωρα συνεχους απασχολησης , εισαι μεσα στα ορια

Μην ανησυχεις για τιποτα...

Με γεια η μηχανη σου !

σε ευχαριστώ για την απάντηση σου,αληθεια υπάρχει πρόβλημα με κοκκινα μάτια?,απο οτι ειδα στο manual εχει ρυθμιση,δεν κανει δουλεια λες?ωχ..απο την παλια μου p51 sony θα ειναι πολυ καλυτερη πάντως.ακομα φορτίζει δεν την έχω ψάξει.

πραγματι εχει πολυ καλη ποιότητα και ειναι και made in japan

επισης εχει φοβερη οθονη,μεγαλη και είναι και αφής.ειχε και δωρο ενα mp3 walkman sony 512 mb,μια χαρα.

400 ευρω την πηρα,ειναι καλύτερη λογικα απο την w30 που ηθελα να πάρω ε?

Σαφως καλύτερη απο την w30...

Ενταξει δε τις βγαζει και ολες με κοκκινα ματια αλλα εχει εντονο προβλημα...

Η οθονη της ειναι απιστευτη. Η λειτουργια αφης σου λυνει τα χερια πραγματικα....

Μεγεια και σε σενα!

thans mplip!an to paratiriso to problima me ta kokkina matia,tha bro lisi,tha leo se aytoys poy exoyn galazia matia,na ta kleinoyn.:)

ε τοτε αν με εβγαζες εμενα , σε ολες με κλειστα θα ημουν...

γιατι ποιος ειπε οτι θα έβγαζα εσένα?χεχε πλάκα κάνω:) ελπιζω να μην υπαρχει έντονο πρόβλημα.:worry:

αντε μολις πάω και γυρισω απο διακοπες θα σας ανεβάσω photo απο τη νεα μου ψηφιακή:)

γιατι η παλια μου η sony p51 παρέδωσε πνεύμα,αφου μου επεσε στα πλακακια,και κατι επαθε ο φακος,βγάζει πλεον αλλα πολυ θολά.και δεν κανει autofocus.

Παιδιά να δώσω μιά πιθανόν χρήσιμη πληροφορία: Μάλλον επειδή βγήκε η f30, οι υπόλοιπες παλάιότερες fuji έπεσαν σε τιμή. Στο Λονδίνο που έψαχνα πριν λίγες μέρες είχαν όλοι την f11 <150 λίρες (~220 ευρώ). Ισως για όποιον ψάχνει να μην δώσει πολλά να συμφέρει. Τώρα εδώ δεν πρόλαβα να ψάξω αν έχει πάει περίπου τόσο η τιμή της 11.

Έχω αγοράσει και εγώ την fuji f30 και σαν αρχάριος που είμαι θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα. Βραδυνή φώτο χωρίς τρίποδα ή κάποιο αντικείμενο για στήριξη μπορώ να βγάλω χωρίς να είναι κουνημένη. Αν ναι πώς το κάνω???
Realme X2 pro/Sam Note 9/Mate 20 pro/ Sam s9 plus/Mate 10 pro/Sam s7 edge/ZTE Axon 7/Huawei P9 Plus/Xiaomi Note 3 Pro/Galaxy Note 5/Mate 8/Meizu Pro 5/Nokia 950 XL/Oppo R7 Plus/Meizu MX5/LeTV LE1 X600/Meizu M1 Note/Lenovo K3 Note/Asus ZenFone 2/Jiayu S3 Advanced/Huawei Honor 6 Plus/Huawei P8/Galaxy S6 Edge/Lenovo Vibe Z2 Pro/LG G3/Mate 7/Xperia Z3/Oppo Find 7/Oneplus One/Galaxy Note 3/Galaxy s3/Xperia S