DesertSMisSRaiN Δημ. July 7, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2006 Εξαρτάται. Αν είναι εθνικός δρυμός, ναι, κανονικά πρέπει να σε «πάνε μέσα». Σε κάθε προστατευόμενη περιοχή και στα εθνικά πάρκα / δρυμούς απαγορεύεται αυστηρά: Tο άναμμα της φωτιάς καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. H κοπή δέντρων, κλαδιών και κορυφών, το ξερίζωμα και η συλλογή λουλουδιών και άλλων φυτών και γενικά κάθε φθορά της βλάστησης. H συλλογή και η μεταφορά φυτοχώματος. H ρύπανση του χώρου. H κυκλοφορία κάθε είδους τροχοφόρων στους δασικούς δρόμους, όπου υπάρχουν εμπόδια και απαγορευτικά σήματα. H χρησιμοποίηση του δικτύου δρόμων για κάθε είδους δοκιμές και αγώνες αυτοκινήτων και δικύκλων καθώς και η ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας και εκκωφαντικών θορύβων σε όλους τους δρόμους. Tο κυνήγι και η σύλληψη κάθε ζώου με οποιοδήποτε μέσο, σε όλη τη διάρκεια του έτους. H διακίνηση κάθε είδους όπλων έστω και λυμένων σε θήκη, τσεκουριών, πριονιών ή άλλων κοπτικών εργαλείων. H βοσκή κάθε ζώου. H διακίνηση σκύλων, έστω και δεμένων, ή άλλων κατοικίδιων ζώων και η εγκατάλειψή τους στο χώρο του δρυμού. H διανυκτέρευση σε σκηνές ή τροχόσπιτα. H εγκατάσταση κυψελών μελισσοσμηνών. Oι διαφημίσεις (σε βράχους, δέντρα, περιφράξεις κ.λπ.) και η αναγραφή συνθημάτων. H διακίνηση καντινών και μικροπωλητών. H καταστροφή πινακίδων, περιφράξεων και γενικά έργων και υλικών που είναι περιουσία του Δημοσίου. Για επιβεβαίωση: http://www.parnitha-np.gr/index_drastiriotites.htm - Δασαρχείο Πάρνηθας. Καλή συνέχεια :) Μα MsK, δεν νομίζω πως είναι άξιο απορίας αν είναι νόμιμο το να "καταστρέψει" κανείς, με οποιοδήποτε τρόπο, έναν εθνικό δρυμο! Φυσικά όχι...οι δρυμοί είναι ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ περιοχές. Άλλωστε δεν νομίζω πως αυτό ήταν το ερώτημα. Ο GR.04 ρωτάει απλά αν πάει και κόψει/μαζέψει κλαδιά αν θα είναι νόμιμος... Θεωρώ λογικό μέχρι ενός σημείου να αναρωτιόμαστε αν είναι παράνομο το να κόβεις/καταστρέφεις έναν εθνικό δρυμό (άσχετα που εγώ το θεωρώ αυτονόητα παράνομο)...Η ερώτηση όμως ή διατυπώθηκε λάθος ή απλά "δε στέκει"... Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest valeria Δημ. July 7, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2006 For the record,μια θεία μου που μένει στον Α.Βουτζά έχει δικαστήριο σε λίγους μήνες επειδή έκοψε κάποια "κλαδάκια" πεύκου μέσα στο οικόπεδό της..Αυτό είναι το χειρότερο.Στο νομό Αργολίδας απ'όπου κατάγομαι,δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις εκτάσεις που μας ανήκουν,δεν επιτρέπεται να πειράξουμε τίποτα.Πολύ αλλόκοτος νόμος.Για να καταφέρουμε τελικά να χτίσουμε για παράδειγμα, πρέπει να πληρώσουμε άτομα να πηγαίνουν κάθε νύχτα για κανά δίμηνο να καθαρίζουν λίγο-λίγο για να να μην μας πάρει κανείς χαμπάρι και μας καρφώσει και τρέχουμε μετά...:wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
arfi-gorgona Δημ. July 7, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2006 Αν πάω σε ένα βουνό και μαζέψω κλαδάκια που πέφτουν από τα δέντρα, είναι παράνομο ή όχι; Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να ξαναδούμε λιγάκι την αρχική ερώτηση...μια και δεν μιλάει για κοπή αλλα για μάζεμα κλαδιών από το έδαφος.Αλλα ρωτάει ο άνθρωπος και αλλα λέμε... Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrGus Δημ. July 7, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2006 εγω οταν χρειαστηκε να κοψω ενα δεντρο το οποιο ηταν ξερο κ επικινδυνο για την ασφαλεια μας επρεπε να ζητησω αδεια απο τον Δημο της περιοχης μου... Παράθεση "What humans can be, they must be. They must be true to their own nature." Abraham Maslow ΚΩΣΤΑΣ Οι αξιολογήσεις μου στο Buy & Sell Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts