Jump to content

Κλάταρε ο σκληρός δίσκος

kpartsi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα. Έχω ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο (εσωτερικός μέσα σε εξωτερικό κουτί) συνδεδεμένος στον υπολογιστή με Usb2 ο οποίος μου χάλασε :wacko: :mad: Όταν τον ανάβω τον ακούω να τρίζει και ο υπολογιστής δεν τον αναγνωρίζει, δηλ. δεν του βγάζει γράμμα και δεν τον εμφανίζει στο Υπολογιστής μου. Να τονίσω ότι τα δεδομένα που έχω μέσα δεν είναι και τόσο σημαντικά (καμιά ταινία, τραγούδια και κανένα παιχνίδι) οπότε δεν διατίθεμαι να ξοδέψω χρήματα για εξειδικευμένα εργαστήρια κτλ. Πάντως άμα έχετε καμιά ιδέα για να ανακτήσω τα δεδομένα μου ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ.

-iPod Nano Chromatic 8 GB Red [product]

-iPhone 3G 16GB black

-MacBook Pro 15,4'', 2.53GHz, 4GB, HDD 500GB, NVIDIA GeForce 9400M+9600M GT 512MB

Αρχικά δοκίμασε να βγάλεις τον δίσκο από το κουτί και να τον συνδέσεις εσωτερικά στον υπολογιστή (με IDE ή Serial ATA, ανάλογα τι δίσκος είναι). Μπορεί έτσι να τον δεί και να μπορέσεις να πάρεις τα αρχεία σου. Αν τα καταφέρεις δοκίμασε και κάποιο διαγνωστικό που θα βρεις στο site του κατασκευαστή του δίσκου.

Μπορει να έχει χαλασει ο controler του εξωτερικού κουτιού βάλε το δίσκο εσωτερικά και αν δουλεύει σωστά άλλαξε το κουτί. Πολλές φορές φταίει και η usb σύνδεση κάνε αυτά τα test κι ενήμερωσε

Τελικά ήταν ο σκληρός δίσκος. Κάτι έσπασε μέσα γιατί εκτός από τον περίεργο θόρυβο (σαν σίδερα να έρχονται σε επαφή) ανέβαζε μέσα σε δύο λεπτά πολύ υψηλές θερμοκρασίες (μάλλον από τις τριβές) καθώς ζεματούσε στο άγγιγμα. Όταν τον σύνδεσα εσωτερικά δεν άφηνε τα Windows να φορτώσουν.... πρόβλημα που λυνόταν όταν τον αποσύνδεα. Ευτυχώς δεν είχα τίποτα το σημαντικό μέσα. Ευχαριστώ για την βοήθεια :)

Edit. Έβαλα καινούργιο δίσκο στο κουτί usb2 και λειτουργεί κανονικά.

-iPhone 3G 16GB black

-MacBook Pro 15,4'', 2.53GHz, 4GB, HDD 500GB, NVIDIA GeForce 9400M+9600M GT 512MB

Μπορει να έχει χαλασει ο controler του εξωτερικού κουτιού βάλε το δίσκο εσωτερικά και αν δουλεύει σωστά άλλαξε το κουτί. Πολλές φορές φταίει και η usb σύνδεση κάνε αυτά τα test κι ενήμερωσε

Πάνω σε αυτό έχω να αναφέρω ένα περίεργο περιστατικό. Σήμερα το απόγευμα συναντήθηκα με ένα φίλο μου για καφέ και του διηγήθηκα την περιπέτειά μου. Και σε εκείνου του έτυχε ένα παρόμοιο περιστατικό πριν μερικούς μήνες. Έχει και αυτός ένα εξωτερικό κουτί USB2 με σκληρό δίσκο 120άρη που το συνδέει στο laptop με XP Pro SP2 και για δύο χρόνια λειτουργίας δεν είχε ποτέ πρόβλημα. Ξαφνικά μια μέρα άκουσε περίεργους θορύβους από το κουτί αλλά αρχικά νόμιζε ότι ήταν το ανεμιστηράκι του κουτιού. Το ανοίγει για να το ελέγξει και παρατηρεί ότι οι θόρυβοι ερχόντουσαν από τον σκληρό δίσκο... Ταυτόχρονα όταν ο σκληρός έκανε αυτούς τους θορύβους το laptop τον έχανε. Στο μεταξύ δεν το παρουσίαζε πάντα αυτό το φαινόμενο αλλά μέρα με την μέρα αυξανόταν πολύ η συχνότητα. Θεώρησε ότι ο σκληρός θα άφηνε την τελευταία του πνοή και γι αυτό έκανε ένα γερό backup και του πέρασε προσωρινά μέσα στο κουτί ένα παλιό σκληρό 30άρη που δούλευε άψογα στο κουτί χωρίς κανένα πρόβλημα. Την επόμενη μέρα πήγε και αγόρασε ένα καινούργιο σκληρό 200άρη, τον περνάει στο κουτί και άρχισε να του παρουσιάζει ακριβώς τα ίδια προβλήματα με τον 120άρη. Έτσι ψηλιάστηκε για το κουτί. Πάει και πέρνει ένα καινούργιο κουτί και τόσο ο 120άρης όσο και ο 200άρης δούλευαν άψογα!!!!!!

Συμπέρασμα: το παλιό κουτί δουλεύει άψογα μόνο με τον παλιό 30άρη και το χρησιμοποιεί μερικούς μήνες τώρα για το p2p χωρίς κανένα πρόβλημα!!!! Αν του βάλει μεγάλης χωρητικότητας σκληρό (έχει δοκιμάσει με 120άρη, 200άρη και 250άρη) όμως δεν καταφέρνει να τον αναγνωρίσει το laptop κάτι όμως που καταφέρνει με το άλλο κουτί. Πολύ κουφό!!!! :wacko: :confused:

-iPhone 3G 16GB black