viper_78 Δημοσιεύτηκε June 7, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 7, 2006 Καλησπερα σε όλους! Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια, καθώς ειμαι εντελως ασχετος σε οτι αφορα pc. Πριν 3 χρονια περιπου ειχα αγορασει 1 noname laptop απο Γερμανια το οποιο ειχε εγκατεστημενο cd recorder. Εδω και καποιο διάστημα, δεν μου διαβαζει κανενα cd και ουτε φυσικα μου αντιγραφει. Σε ερωτηση μου σε γνωστη αλυσιδα ηλεκτρονικων ειδων μου ανεφεραν οτι για το συγκεκριμενο laptop δεν υπαρχει συμβατο cd ή dvd recorder και δεν μπορουν να κάνουν καμια αλλαγη (ή οπως μου ειπαν απλως "παντρευτικα το μηχανημα":cry: ...). Περιτο να αναφερω οτι το μηχανημα μου δεν υποστηριζει usb2, οποτε δεν μπορω να βαλω ουτε εξωτερικο dvd recorder. Θεωρειτε οτι υπαρχει λυση περαν του να το πεταξω κ να αγορασω καινουργιο pc? Ευχαριστω εκ των προτερων Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras Δημ. June 7, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 7, 2006 Ακόμα και τα noname laptop γράφουνε κάτι επάνω (π.χ. κατασκευαστής, μοντέλο κ.τ.λ.). Προκειμένου να σου δώσει κάποιος μια απάντηση πάνω στο θέμα τουλάχιστον εγώ κρίνω σκόπιμο να μοιραστείς αυτές τις πληροφορίες μαζί μας μπας και βρούμε καμιά άκρη.... Πάντα φιλικά.... :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viper_78 Δημ. June 8, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2006 Ακόμα και τα noname laptop γράφουνε κάτι επάνω (π.χ. κατασκευαστής, μοντέλο κ.τ.λ.). Προκειμένου να σου δώσει κάποιος μια απάντηση πάνω στο θέμα τουλάχιστον εγώ κρίνω σκόπιμο να μοιραστείς αυτές τις πληροφορίες μαζί μας μπας και βρούμε καμιά άκρη.... Πάντα φιλικά.... :) Καλημερα, Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση, η μαρκα είναι HIGHSCREEN Model No B750 Type No 730 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. June 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2006 viper_78 έχεις κάνει καμιά προσπάθεια να επικοινωνήσεις με την εταιρεία ή το κατάστημα από το οποίο αγόρασες το μηχάνημα στη Γερμανία; Ίσως αυτοί μπορούν να βοηθήσουν. Πάντως προσωρινά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανένα usb memory stick για να μπορείς να μεταφέρεις τα αρχεία σου. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras Δημ. June 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2006 Εχω βρει ένα ηλ. κατάστημα που έχει ανταλακτικά για το Vobis Highscreen B750 που είναι το laptop σου, αλλά δεν έχουν dvd-recorders http://www.ipc-computer.eu/advanced_search_result.php?keywords=Vobis+Highscreen+B750&x=0&y=0 Δεν μπόρεσα να βρω και πολλές πληροφορίες, οπότε έχεις 2 λύσεις: 1. Να ψάξεις έαν κάποιο από αυτά τα dvd-recorders που είναι τις ίδιας εταιρίας είναι συμβατά με το δικό σου (λίγο απίθανο) http://www.ipc-computer.eu/advanced_search_result.php?keywords=Vobis%20Highscreen%20dvd&sort=2a&page=1 2. Εξωτερικό dvd-recorder με usb 2.0 Εαν αργότερα βρω κάτι άλλο θα σου πω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viper_78 Δημ. June 8, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2006 Εχω βρει ένα ηλ. κατάστημα που έχει ανταλακτικά για το Vobis Highscreen B750 που είναι το laptop σου, αλλά δεν έχουν dvd-recorders http://www.ipc-computer.eu/advanced_search_result.php?keywords=Vobis+Highscreen+B750&x=0&y=0 Δεν μπόρεσα να βρω και πολλές πληροφορίες, οπότε έχεις 2 λύσεις: 1. Να ψάξεις έαν κάποιο από αυτά τα dvd-recorders που είναι τις ίδιας εταιρίας είναι συμβατά με το δικό σου (λίγο απίθανο) http://www.ipc-computer.eu/advanced_search_result.php?keywords=Vobis%20Highscreen%20dvd&sort=2a&page=1 2. Εξωτερικό dvd-recorder με usb 2.0 Εαν αργότερα βρω κάτι άλλο θα σου πω. Ευχαριστω πολύ zxr-pythagoras, το ιδιο site εχω βρει και εγω, αλλα δεν καταφερα να βρω κατι. Επισης, δεν εχω καταφερει μεσω google να βρω στοιχεια της εταιρειας-το μηχανημα ηταν δώρο- και δυστηχώς δεν υποστηριζει usb2. Εχετε υποψιν σας κανενα καλο καθαριστικο για το lens και καποιο καταστημα που να το πουλαει? Ειχα αγορασει ενα cd με μικροσκοπικο βουρτσακι, αλλα τιποτα:cry: (ΜΕΓΑΛΗ απελπισια..) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras Δημ. June 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2006 Το "ματάκι" που διαβάζει δεν το βλέπεις? Πως είναι cd recorder? δηλαδή πατάς κάποιο κουμπάκι και βγαίνει ένα συρταράκι? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. June 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2006 Αν έχεις PCMCIA θύρα, υπάρχουν καρτούλες που βγάζουν σε USB2. Εκεί μπορείς να συνδέσεις εξωτερικό drive. Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viper_78 Δημ. June 8, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2006 Το "ματάκι" που διαβάζει δεν το βλέπεις? Πως είναι cd recorder? δηλαδή πατάς κάποιο κουμπάκι και βγαίνει ένα συρταράκι? παιδια ειναι cd recorder, το "ματακι" το βλεπω μια χαρα, ευελπιστουσα να βρω τροπο να το αντικαταστησω με dvd recorder εφοσον θα μπορουσα να βρω κατι συμβατο (πραγμα απ'οτι καταλαβαινω αδυνατον..) , PCMCIA θυρα δεν υπαρχει, usb2 δεν υπαρχει, οποτε απο οτι φαινεται οι λυσεις ειναι α) πεταμα και β) καποιο πολυ καλο καθαριστικο για το lens. Ξερετε κανενα καλο καθαριστικο για cd recorder να μου προτεινετε? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viper_78 Δημ. June 8, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2006 παιδια ειναι cd recorder, το "ματακι" το βλεπω μια χαρα, ευελπιστουσα να βρω τροπο να το αντικαταστησω με dvd recorder εφοσον θα μπορουσα να βρω κατι συμβατο (πραγμα απ'οτι καταλαβαινω αδυνατον..) , PCMCIA θυρα δεν υπαρχει, usb2 δεν υπαρχει, οποτε απο οτι φαινεται οι λυσεις ειναι α) πεταμα και β) καποιο πολυ καλο καθαριστικο για το lens. Ξερετε κανενα καλο καθαριστικο για cd recorder να μου προτεινετε? εχω παρει εξωτερικο cd recorder μεσω usb1 θυρας αλλα μεταφερει πολυ αργα τα δεδομενα-ειτε ειναι data disc, ειτε οτιδηποτε αλλο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras Δημ. June 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2006 Αφού βλέπεις το "ματάκι" πάρε μια μπατονέτα για τα αυτιά βάλε τις καθαρό οινόπνεμα και καθάρισέ το (με κλειστό το ρεύμα). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viper_78 Δημ. June 9, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2006 Αφού βλέπεις το "ματάκι" πάρε μια μπατονέτα για τα αυτιά βάλε τις καθαρό οινόπνεμα και καθάρισέ το (με κλειστό το ρεύμα). ΟΚ θα δοκιμασω αυτο-ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts