Jump to content

Mini DV σε DVD

UndeR_TakeR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολο το forum.Ειμαι κατοχος μιας MiniDV καμερας Panasonic NV-GS15EG.Στο κουτι της ειχε καλωδιο USB για συνδεση με το pc καθως και software και drivers.Αυτο που θελω να μαθω ειναι πως θα περασω τα video που εχω γραψει στο pc για να τα κανω DVD.Το software δεν "βλεπει" την κασσετα MiniDV,παρα μονο την SD καρτα που εχει η καμερα.Με το Movie maker των XP,οταν κανει playback η καμερα μπορει να κανει capture αλλα σε χαλια ποιοτητα.Οποιος μπορει ας με βοηθησει.Σας ευχαριστω προκαταβολικα!

'Αυτο που θελω να μαθω ειναι πως θα περασω τα video που εχω γραψει στο pc για να τα κανω DVD.'

Prepi na paris to nero, i sinexia ine poli efkoli..

To programa tis cameras pos to lene?

Guest valeria
Καλησπερα σε ολο το forum.Ειμαι κατοχος μιας MiniDV καμερας Panasonic NV-GS15EG.Στο κουτι της ειχε καλωδιο USB για συνδεση με το pc καθως και software και drivers.Αυτο που θελω να μαθω ειναι πως θα περασω τα video που εχω γραψει στο pc για να τα κανω DVD.Το software δεν "βλεπει" την κασσετα MiniDV,παρα μονο την SD καρτα που εχει η καμερα.Με το Movie maker των XP,οταν κανει playback η καμερα μπορει να κανει capture αλλα σε χαλια ποιοτητα.Οποιος μπορει ας με βοηθησει.Σας ευχαριστω προκαταβολικα!
Λοιπόν τα καλύτερο software για μένα για αυτές τις δουλειές είναι:Win Dv για capture,TmpegEnc για μετατροπή του avi σε mpeg και TmpegDVDAuthor για compilation του dvd.Πάντα έχω τέλεια και γρήγορα αποτελέσματα!:) Είναι μικρά κι ελαφριά προγράμματα.:)

norb_one το προβλημα μου ειναι πως θα τα περασω στο pc :)

valeria βρηκα το Win DV το αλλα μου λεει "Error, can't find DV output pin",να φανταστω οτι εκτος απο το USB καλωδιο που ειχε στο κουτι πρεπει να παω να αγορασω και καλωδιο DV?Εχει μια τετοια υποδοχη η καμερα.Οχι οτι ειμαι ασχετος απο αυτα αλλα πραγματικα δεν εχω ιδεα! :P

Στις περισσότερες τέτοιες συσκευές η μεταφορά του Video γίνεται μόνο από Firewire και λογικό είναι. Θα πρέπει να βρεις ένα τέτοιο καλώδιο και βέβαια να έχεις τέτοια θύρα στον υπολογιστή σου. Αν δεν έχεις, μπορείς να αγοράσεις μια pci καρτα (δεν κοστίζουν πολύ) και το αντίστοιχο καλώδιο από οποιοδήποτε κατάστημα με εξαρτήματα υπολογιστών.

Στις περισσότερες τέτοιες συσκευές η μεταφορά του Video γίνεται μόνο από Firewire και λογικό είναι. Θα πρέπει να βρεις ένα τέτοιο καλώδιο και βέβαια να έχεις τέτοια θύρα στον υπολογιστή σου. Αν δεν έχεις, μπορείς να αγοράσεις μια pci καρτα (δεν κοστίζουν πολύ) και το αντίστοιχο καλώδιο από οποιοδήποτε κατάστημα με εξαρτήματα υπολογιστών.

Εγώ φίλε μου περνάω απο την Sony dcr-hc22E Που εχω τα videos με το usb καλώδιο που έδινε η κάμερα..το περνάω με τους drivers που τη συνοδεύαν γιατί άλλα προγράμματα που χρησιμοποιώ για επεξεργασια -ulead video studio 10- απαιτούν firewire...

αλλά πάντως γίνεται και απο thn usb...

Αυτό..:)

Αγγελίες στο Buy & Sell Μόνο..

Ωραια,σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες που μου δωσατε.Αγορασα firewire καλωδιο και τωρα το WinDV βλεπει κανονικα την καμερα,οπως θα επρεπε.Θα σας ηταν ευκολο να μου προτεινετε και 2-3 ακομα παρομοια προγραμματα μονο καπως πιο "επαγγελματικα";Δηλαδη με περισσοτερες επιλογες,ρυθμισεις κτλ κτλ.

Guest valeria
Ωραια,σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες που μου δωσατε.Αγορασα firewire καλωδιο και τωρα το WinDV βλεπει κανονικα την καμερα,οπως θα επρεπε.Θα σας ηταν ευκολο να μου προτεινετε και 2-3 ακομα παρομοια προγραμματα μονο καπως πιο "επαγγελματικα";Δηλαδη με περισσοτερες επιλογες,ρυθμισεις κτλ κτλ.
Κοίτα,υπάρχουν και τα πιο εξειδικευμένα Pinnacle Studio και Ulead Video Studio.Aυτά αναλαμβάνουν να κάνουν τις δουλειές και των τριών προγραμμάτων που σου ανέφερα.Γιατί πήρες με κακό μάτι το WinDV;Για capture κάνει ακριβώς ότι και τα δύο παραπάνω,με τη διαφορά ότι την ώρα που δουλεύει,μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιείς κι άλλα προγράμματα,γιατί καταναλώνει ελάχιστους πόρους του συστήματος,σε αντίθεση με τα προαναφερθέντα που τα έχω δοκιμάσει και είναι αρκετά βαριά,μπορώ να πω.:)

γιατι δεν αρχιζεις διαβαζοντας το help ολων αυτων των προγραμματων και ειδικα του pinnacle studio που ειναι αρκετα καλο για σοβαρη δουλεια?και τα αλλα ειναι πολυ καλα προγραμματα βεβαια και θα βρεις λεπτομερεις οδηγιες στο help τους.

Μια χαρα ειναι το WinDV απλα σε καποιες κασσετες που εχω κανει αρκετα pause κατα τη διαρκεια εγγραφης (πχ. σε μια εκθεση αυτοκινητου 76 pause) μου βγαζει το capture se 76 αρχεια οσα και τα pause που εκανα.Με το Roxio Creator Suite Home που μου αναγνωρισε την καμερα,μου το εκανε το capture 1 file με 75 sessions,οποτε σκεφτηκα απλα να δοκιμασω κατι πιο επαγγελματικο για να μαθω και περισσοτερα γυρο απο το χωρο.Το μονο "παραπονο" μου απο το MiniDV ηταν αυτο.Σας ευχαριστω παλι ολους σας για τις πληροφοριες που μου δωσατε.Ηταν πραγματικα πολυ χρησιμες! :)

Guest valeria
Μια χαρα ειναι το WinDV απλα σε καποιες κασσετες που εχω κανει αρκετα pause κατα τη διαρκεια εγγραφης (πχ. σε μια εκθεση αυτοκινητου 76 pause) μου βγαζει το capture se 76 αρχεια οσα και τα pause που εκανα.Με το Roxio Creator Suite Home που μου αναγνωρισε την καμερα,μου το εκανε το capture 1 file με 75 sessions,οποτε σκεφτηκα απλα να δοκιμασω κατι πιο επαγγελματικο για να μαθω και περισσοτερα γυρο απο το χωρο.Το μονο "παραπονο" μου απο το MiniDV ηταν αυτο.Σας ευχαριστω παλι ολους σας για τις πληροφοριες που μου δωσατε.Ηταν πραγματικα πολυ χρησιμες! :)

Στο WinDV αν αλλάξεις από το Configuration το Max Avi size στα 1000000 frames θα έχεις ένα τελικό αρχείο ανεξαρτήτως του αριθμού των pause!:)

Αν και δε νομίζω ότι ο ερασιτέχνης θα χρειαστεί κάτι καλύτερο από το Studio της Pinnacle, αν ενδιαφέρεσαι για περισσότερο επαγγελματική χρήση, θα μπορούσες να δοκιμάσεις την τύχη σου με το Priemier της Adobe και το Edius της Canopus.
Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr