Jump to content

Πρόσβαση στο δίκτυο εργασίας από Qtek

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα παρακαλουσα να με βοηθησετε λιγο στο εξης προβλημα. Ο υπολογιστης στο χωρο δουλειας μου συνδεεται με το adsl modem ασυρματα και εχει ΙP 101.1.1.72 και προεπιλεγμενη πυλη 101.1.1.254.

Στο qtek μου δινω 101.1.1.73 και προεπιλεγμενη πυλη 101.1.1.254 και φαινεται να συνδεομαι στο δικτυο αλλα δεν μπορω ουτε να κανω map ουτε να μπω στο ιντερνετ. κανω ping απο τον επιτραπεζιο υπολογιστη στο qtek και ολα οκ αλλα περαν τουτου ουδεν.

Σημειωτεον οτι πριν λιγο καιρο με τις ιδιες ακριβως ρυθμισεις σε ενα ipak με καρτα cf ολα ηταν οκ.

Την βοηθεια σας παρακαλω

Α να μην ξεχασω οτι στο δικτυο του σπιτιου μου με αναλογες ρυθμισεις μπαινω κανονικα

ΕΙΤΕ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΕΙΤΕ ΒΡΕΧΕΙ ΜΕΝΕΙ ΛΕΥΚΟ ΤΟ ΓΙΑΣΕΜΙ...

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το map, αλλά για το internet δοκίμασε να βάλεις dns servers ή δοκίμασε να βάλεις μια ip αντί για όνομα σελίδας.

map ειναι η διαδικασια (στο resco explorer) να βλεπεις τους κοντινους σου υπολογιστες στο δικτυο σου. Ειναι πολυ χρησιμη.

Τι εννοεις και πως γινεται ακριβως να βαλω dns server?

Eυχαριστω για την απαντηση...

Απλά για να δοκιμάσεις εαν δουλεύει σωστά η υπηρεσία dns θα δώσεις στον ie την ip 72.14.207.99 που είναι του google.com για να δεις τι γίνεται, εαν δεν δουλέψει κανε ένα ping στο ίδιο ip, εαν δεν δουλέψει ούτε αυτό, δεν δουλεύει το internet. Δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω γιατί δεν έχω κάνει κάτι παρόμοιο.

...στο χωρο δουλειας μου...

Επικοινώνισε με τον διαχειριστή δικτύου. Μπορεί να παίζει mac filter ή 1002 άλλα.

Time is what keeps everything from happening at once.

Επικοινώνισε με τον διαχειριστή δικτύου. Μπορεί να παίζει mac filter ή 1002 άλλα.

Διαχειριστή δικτύου με εσωτερικό C class μέσα στο 101.χ.χ.χ, σώθηκες....

Πάντως η σωστή διαδικασία είναι :

1) πρώτα ελέγχεις αν βλέπεις το εσωτερικό δύκτιο, κάνοντας Ping στην δνση του adsl modem

2) ελέγχεις αν βγαίνεις στο Internet κάνοντας ping σε κάποια γνωστή ΙΡ, είτε αυτή του google που σου είπε το παλικάρι παραπάνω, είτε πχ στην ΙΡ του dns της ΟΤΕΝΕΤ (195.170.2.1) ή κάποιου άλλου ISP, κατά προτίμηση του δικού σου.

3) Μετά βλέπεις πάλι με ping αν δουλεύουν οι dns. πχ ping http://www.google.com

4) Μετά βλέπεις αν δουλεύει ο explorer, καθότι μπορεί το ipaq να έπερνε αυτόματα κάποια ρύθμιση για Proxy στο εσωτερικό δίκτυο που το qtek να μην την παίρνει.

ευχαριστω πολυ

θα ειχες την καλοσυνη να μου πεις και σε καθε βημα αν ο ελεγχος ειναι αρνητικος τι φταει και πως διορθωνεται?

1) Έχει πρόβλημα σε επίπεδο σύνδεσης (layer 1), ή σε arp table (layer 2), ή σε IP (layer 3). Για το πρώτο απλά τσεκάρεις αν έχεις συνδεθεί, αν υπάρχει κάποιο Wep/Wpa αν είναι σωστό κλπ. Για το δεύτερο έχει πολύ φαή, και δεν είναι της ώρας :P. Το 3 τσεκάρεις αν έχεις σωστή IP, σωστό subnet, και τυχόν firewall

2) Τσεκάρεις αν έχεις σωστό gateway και subnet, αν δουλέυει όντως το internet, και firewalls

3) Τσεκάρεις τους dns σου να είναι σωστοί

4) Αν δεν δουλεύει, τσεκάρεις μήπως είναι ρυθμισμένος για proxy (οπότε τον βγάζεις), ή μήπως πρέπει να του βάλεις proxy (που πρέπει να σου πουν ποιός είναι), ή μήπως ο proxy έχει authentication (σπάνιο)

5) Άσχετο, λες στον διαχειρηστή δικτύου σου να αλλάξει ΙΡs στο δίκτυο σου και να βάλει είτε 192.168.χ.χ είτε 10.χ.χ.χ είτε στα 172.χ.χ.χ

Όταν με το καλό βρεις την λύση του προβλήματος σου, θυμίσου να το γράψεις εδώ, μπορεί να βοηθήσεις και κάποιον άλλο που θα έχει παρόμοιο πρόβλημα.