stelar Δημοσιεύτηκε May 16, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 16, 2006 Όταν κάνω διπλό κλικ για να ανοίξει οποιοσδήποτε φάκελος (είτε στην επιφάνεια εργασείας είτε αλλού) κάνει εκείνη την χαρακτηριστική ερώτηση "με ποιο πρόγραμμα θέλετε να ανοιχτεί... και επιλογή από λίστα" απο οπου επιλέγω internet explorer για να ανοίξει. Αλλιώς αντί για διπλό κλικ, κάνω δεξί κλικ στο φάκελο που θέλω να ανοίξω και επιλέγω στο μενου που ανοίγει την δεύτερη ή την τρίτη επιλογή (ανοιγμα και εξερεύνηση... και με τα δυο ανοίγει τον φάκελο. Με την πρώτη επιλογή που είναι και αυτή άνοιγμα όμως δεν ανοίγει και με ρωτάει πάλι με ποιο πρόγραμμα θέλω να ανοίξει). Ο μόνος φάκελος ο οποίος ανοίγει και συμβατικά είναι τα έγγραφά μου στην επιφάνεια εργασείας. Μπορεί κάποιος να καταλάβει απ' αυτά ποια ρύθμιση έχει πειραχτεί και τι πρέπει να κάνω? Είναι ένας δεύτερος υπολογιστής με win millenium, που είχα καιρό να χρησιμοποιήσω, και έκανα πρόσφατα λίγη δουλίτσα και καθώς ήταν αισθητά "βαρύς", πέταξα αρκετή σαβούρα, πέρασα καινούριο antivirus+firewall που ήταν ληγμένα και διάφορα άλλα. Παράθεση Όταν κουραστείς να κάθεσαι, σήκω. Όταν κουραστείς να στέκεσαι, τρέξε. Όταν κουραστείς να τρέχεις, σταμάτα...... στο κάτω-κάτω, σκάσε και κολύμπα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. May 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2006 Ίσως έχει πειραχτεί κάτι στη registry. Όπως και να έχει όμως όταν θα σου εμφανίσει το παράθυρο για να επιλέξεις με ποιο πρόγραμμα θες να ανοίξεις τους φακέλους σου δοκίμασε να επιλέξεις τον explorer.exe (θα τον βρεις στο φάκελο c:\windows με το όνομα explorer.exe) κι όχι τον internet explorer (τον οποίο υποθέτω ότι βρίσκεις στο φάκελο c:\Programs Files\Internet Explorer με το όνομα iexplore.exe). Μην ξεχάσεις επίσης να τσεκάρεις την επιλογή "Always use the selected program to open this kind of files". Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stelar Δημ. May 16, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2006 Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Δυστυχώς δεν μου δίνει την επιλογή να κλικάρω στο "always use the selected program..." Είναι πολύ παράξενο ότι με διπλό κλικ δεν ανοίγει ενώ με δεξί κλικ, στο μενού που εμφανίζεται η πρώτη επιλογή "'άνοιγμα" δεν το ανοίγει, ενώ η 2η επιλογή που είναι πάλι "άνοιγμα" το ανοίγει.... Παράθεση Όταν κουραστείς να κάθεσαι, σήκω. Όταν κουραστείς να στέκεσαι, τρέξε. Όταν κουραστείς να τρέχεις, σταμάτα...... στο κάτω-κάτω, σκάσε και κολύμπα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
samoapark Δημ. May 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2006 Φίλε για δες εδώ μήπως και βρεις λύση: http://www.dougknox.com/xp/scripts_desc/xp_folder_open.htm Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. May 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2006 Απ' ότι είδα στον κώδικα του script που έδωσες samoapark πηγαίνει στην registry και βάζει την τιμή "none" σε κάποια συγκεκριμένα σημεία. Είμαι περίεργος να δω τι τιμές έχει στα σημεία αυτά το pc του stelar. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
samoapark Δημ. May 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2006 Απ' ότι είδα στον κώδικα του script που έδωσες samoapark πηγαίνει στην registry και βάζει την τιμή "none" σε κάποια συγκεκριμένα σημεία. Είμαι περίεργος να δω τι τιμές έχει στα σημεία αυτά το pc του stelar. ... Κι εγώ φίλε:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stelar Δημ. May 17, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2006 samoapark, σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου... Θέλω μόνο να επιβεβαιώσω πριν το χρησιμοποιήσω ότι θα δουλέψει στα win millenium, έτσι, ή ότι τουλάχιστον δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα... γιατί είδα ότι είναι στη σελίδα για xp? Παράθεση Όταν κουραστείς να κάθεσαι, σήκω. Όταν κουραστείς να στέκεσαι, τρέξε. Όταν κουραστείς να τρέχεις, σταμάτα...... στο κάτω-κάτω, σκάσε και κολύμπα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. May 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2006 Ξανά επανέρχομαι. stelar αν δεν δουλέψει τότε μπορεί να το κάνεις manually. Ελπίζω τα path να είναι τα ίδια γιατί δεν έχω Me. Πηγαίνεις στο Run και γράφεις regedit. Στο παράθυρο που ανοίγει βρίσκεις το HKEY_CLASSES_ROOT στη συνέχεια πας στο φάκελο Directory και μετά εκεί που λεει shell. Διπλό κλικ στα δεξιά και αλλάζεις την τιμή που έχει σε none. Στη συνέχεια πας στο HKEY_CLASSES_ROOT, βρίσκεις το φάκελο Drive και ξανά στο φάκελο shell αλλάζεις στα δεξιά την τιμή σε none. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stelar Δημ. May 17, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2006 Ευχαριστώ πολύ zxr... Τελικά μετά τις εξηγήσεις κατέβασα το αρχείο και το έτρεξα οπότε δεν χρειάστηκε να επέμβω με το χέρι, καθώς το εγχείρημα πέτυχε! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον samoapark που υπέδειξε τη λύση και στον zxr που προσέφερε επιπλέον λεπτομέρειες! Και στα μικρά και στα μεγάλα το φόρουμ πετάει! ;) Παράθεση Όταν κουραστείς να κάθεσαι, σήκω. Όταν κουραστείς να στέκεσαι, τρέξε. Όταν κουραστείς να τρέχεις, σταμάτα...... στο κάτω-κάτω, σκάσε και κολύμπα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. May 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2006 Anytime φίλε μου! Πάντα στη διάθεση σου! Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jbsof Δημ. January 19, 2018 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2018 Φίλε ευχαριστω και εγω για την βοηθεια :):):) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts