Jump to content

Διατήρηση ημερομηνίας φακέλων κατά την αντιγραφή

_The_Saint_
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Θέλω να αντιγράψω κάποιους φακέλους (folders) από CD στον σκληρό μου σε WinXP, αλλά δε μου αρέσει που το drag and drop αλλάζει την ημερομηνία στους φακέλους. Βάζει πάντα τη σημερινή, ενώ εγώ θέλω να διατηρήσω την ημερομηνία που έχει ο κάθε φάκελος όπως είναι στο CD. Ξέρει κανείς πώς να ρυθμίσω τα XP για να μην αλλάζουν την ημερομηνία;

Ευχαριστώ.

Καλησπέρα.

Θέλω να αντιγράψω κάποιους φακέλους (folders) από CD στον σκληρό μου σε WinXP, αλλά δε μου αρέσει που το drag and drop αλλάζει την ημερομηνία στους φακέλους. Βάζει πάντα τη σημερινή, ενώ εγώ θέλω να διατηρήσω την ημερομηνία που έχει ο κάθε φάκελος όπως είναι στο CD. Ξέρει κανείς πώς να ρυθμίσω τα XP για να μην αλλάζουν την ημερομηνία;

Ευχαριστώ.

Δεν ρυθμίζεις τα XP. Αν τα κάνεις ".rar" για παράδειγμα, θα στα σώσει. Δηλαδή extraction στο σκληρό αλλά σαν .rar

Ανοίγεις το cd σου, δεξί κλικ στο-α folder που θέλεις να επιλέξεις, "add to archive..." δώσε ένα τυχαίο όνομα διάλεξε που θα τα σώσεις και that's all. Όταν μετά ανοίξεις αυτό που έφτιαξες, στην ουσία το κάνεις κι αυτό extraction θα δεις ότι όλα έχουν τις αρχικές ημερομηνίες...

Ευχαριστώ, αλλά αυτό δε μοιάζει κάπως με διαδρομή Αθήνα-Πειραιά μέσω Λαμίας; Έχω ΠΟΛΛΑ αρχεία σε ΠΟΛΛΑ CD/DVD και θα σπαταλήσω πολύ χρόνο σε συμπιέσεις/αποσυμπιέσεις.

Σίγουρα δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος;

Θυμάμαι παλιά μπορούσες να το κάνεις εύκολα από DOS αλλά τώρα έχουν ατροφήσει θανάσιμα τις εντολές του Command Line.

Επίσης, δε μπορώ να φανταστώ ότι δε γίνεται μέσα από τα Windows. Εδώ τα XP κάνουν παπάδες, είναι δυνατόν να μη μπορούν να διατηρήσουν το timestamp στους φακέλους που αντιγράφω; Στα αρχεία γιατί το διατηρούν και στους φακέλους όχι;

Ευχαριστώ, αλλά αυτό δε μοιάζει κάπως με διαδρομή Αθήνα-Πειραιά μέσω Λαμίας; Έχω ΠΟΛΛΑ αρχεία σε ΠΟΛΛΑ CD/DVD και θα σπαταλήσω πολύ χρόνο σε συμπιέσεις/αποσυμπιέσεις.

Σίγουρα δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος;

Θυμάμαι παλιά μπορούσες να το κάνεις εύκολα από DOS αλλά τώρα έχουν ατροφήσει θανάσιμα τις εντολές του Command Line.

Επίσης, δε μπορώ να φανταστώ ότι δε γίνεται μέσα από τα Windows. Εδώ τα XP κάνουν παπάδες, είναι δυνατόν να μη μπορούν να διατηρήσουν το timestamp στους φακέλους που αντιγράφω; Στα αρχεία γιατί το διατηρούν και στους φακέλους όχι;

Φίλε μου πρότεινα απλά μια λύση, αυτό σκέφτηκα αυτό σου είπα. Ίσως κάποιος άλλος φίλος να γνωρίζει περισσότερα... Όσο για το θέμα χρόνου που λες, κι εγώ θα ήθελα να κάνω defragment σε 30''. Μπορώ?

Νομίζω ότι το directory opus, έχει τη δυνατότητα να κάνεις κάποια τέτοια ρύθμιση για την ημερομηνία. Δεν είμαι σίγουρος όμως γιατί έχω καιρό να το χρησιμοποιήσω και δεν το έχω εγκατεστημένο τώρα.