Jump to content

Μοιρασμα ιντερνετ (dialup) σε LAN

JAs0nX
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια εχω κανει ενα LAN του desktop μου με τον laptop.

Θελω το λαπτοπ να παιρνει το ιντερνετ του desktop.

Αυτο ειναι απλο αν παω στη συνδεση μου στον desktop και την κανω allow για αλλους χρηστες του δικτυου.

Το θεμα ειναι οτι παρατηρω οτι και ο desktop και ο λαπτοπ μπαινουν καμμια φορα μονοι τους στο νετ.

Δλδ εκει που καθομαι και κανω κατι ανοιγει βλεπω οτι με εχει συνδεσει (εχω isdn και δεν ακουγεται κιολας να το σταματησω).

Πως θα γινει να χειριζομαι το ιντερνετ απο το λαπτοπ οπως στο desktop. Δλδ να καλω εγω?

Wirelessly posted (Nokia6680/1.0 (2.04.14) SymbianOS/8.0 Series60/2.6 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1)

Yparxei mia ry8mish sta settings tou dial up ston desktop sou.. An 8ymamai kala legetai kapws "connect when requested" h kati tetoio. . . Energopoihse thn kai nomizw oti 8a se boh8hsei :)

Καταρχήν πρέπει να απαγορεύσεις στο σύστημα να κάνει κλήση από μόνο του.

Tools->Internet Options->Never Dial a Connection και στους δύο υπολογιστές.

Μετά αν θυμάμαι καλά στο Internet Connection Sharing υπάρχει επιλογή να επιτέπεις σε άλλους υπολογιστές να διαχειρίζονται τη σύνδεση...

ωραια τωρα δεν καλει μονο του και απ τη στιγμη που ειναι ο desktop στο ιντερνετ είναι και ο λαπτοπ.

δεν εχω ομως περιθωριο ελεγχου της συνδεσης απο το λαπτοπ.

δλδ αν ανοιξω firefox δεν μου βγαζει κανα dialog για να συνδεθω. Αν ο σταθερος δεν ειναι συνδεδεμενος δεν ειναι και το λαπτοπ.

Πως μπορω να ελεγχω την συνδεση σαν να ηταν στο λαπτοπ?

η δεν μπορω?