Jump to content

Jetspeed & Opening Port 8000

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Απλή ερώτηση.

Πως μπορώ να ανοίνω την port 8000? Αυτό γίνεται μέσα από το Configuration (192.168.1.1) του modem? Αν ναι...πως!?!?!

Modem: Jetspeed 500i.

ISP: Tellas

Οperating System: WinXP

Υποτίθεται δεν τρέχει κανένα Firewall (software) ούτε και αυτό των windows.

Don't criticize... what you can't understand...!

Καταρχήν επειδή δεν αναφέρεις υποθέτω ότι θέλεις να ανοίξεις την 8000 tcp και udp.

Λοιπόν,στις ρυθμίσεις του Jetspeed πηγαίνε Configuration>Security>Advanced NAT configuration>Add Reserved Mapping

Εκεί αφήστε το Global IP address όπως είναι,στο Internal IP address βάλε την internal IP σου,transport type tcp,port number 8000 και ADD.

Μετά ξανακάνε τα ίδια αλλά με udp.

Στη συνέχεια Security Trigger Configuration>New Trigger και άνοιξε τα ίδια ports με πριν.(στα υπόλοιπα εγώ έβαλα:σε όλα allow,max activity interval:5000 και address translation type:both)

Save Config,reset το modem και πρέπει να είναι ΟΚ :cool:

(Όλα τα παραπάνω με firmware 7.2.6.1)

Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα.

----Νίκος Καζαντζάκης

Αρχικό Μήνυμα από τον andreas

Save Config,reset το modem και πρέπει να είναι ΟΚ :cool:

Σ'ευχαριστώ καταρχάς. Θα τα κοιτάξω μόλις πάω σπίτι. :)

Να σε ρωτήσω κάτι σχετικό/άσχετο. Με ποιον provider έχεις DSL σύνδεση?

Ρωτάω, γιατί θέλω να δω κάτι συγκεκριμένο στις ρυθμίσεις πάνω (άσχετο με τα ports).

Έχω Τελλάς όπως και εσύ φίλε.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις πάντως είναι δοκιμασμένες. Με αυτόν τον τρόπο άνοιξα 2 ports για το emule και τώρα συνδέομαι high-id αντί για low-id :)

----Νίκος Καζαντζάκης

Έχω Τελλάς όπως και εσύ φίλε.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις πάντως είναι δοκιμασμένες. Με αυτόν τον τρόπο άνοιξα 2 ports για το emule και τώρα συνδέομαι high-id αντί για low-id :)

Ακόμα καλύτερα αν έχεις Τελλάς. Θέλω να ρωτήσω το εξής:

Στο CONFIGURATION > Router > IP routes

και συγκεκριμένα στο πεδίο GW/Interface τι έχεις εισάγει? Εμένα μου είπε ο τεχνικός από το help desk ότι εισάγεις την IP που πέρνεις... την πρώτη φορά που συνδέεσε.

Μου'πε συγκεκριμένα να κάνω copy/paste. Αυτό μόλις πριν 2 βδομάδες μετά από format. Γιατί όταν πρωτοσυνδέθηκα με την Tellas - δεν μου είχαν πει τίποτα τέτοιο.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΩΡΑ!?!?!?! :( :o :wacko:

Τώρα που το λες και εγω θυμάμαι την πρώτη φορά που το ρύθμισα απ'το Helpdesk το έκανα έτσι.

Μετά όμως την αναβάθμιση firmware τα έφτιαξα μόνος μου και δεν τους ξαναπήρα τηλ.

Δεν θυμάμαι τι είχα βάλει πάντως τώρα το είδα και πρόσεξα ότι τo IP στη δεύτερη στήλη δεν είναι το ίδιο με αυτό που έχω τώρα. :worry:

Έχεις κάποιο πρόβλημα και ψάχνεις τις ρυθμίσεις αυτές;

Εγώ σταμάτησα να τις πειράζω από τη στιγμή που όλα δουλευουν καλά :whistle:

----Νίκος Καζαντζάκης

Δεν θυμάμαι τι είχα βάλει πάντως τώρα το είδα και πρόσεξα ότι τo IP στη δεύτερη στήλη δεν είναι το ίδιο με αυτό που έχω τώρα. :worry:

Έχεις κάποιο πρόβλημα και ψάχνεις τις ρυθμίσεις αυτές;

Εγώ σταμάτησα να τις πειράζω από τη στιγμή που όλα δουλευουν καλά :whistle:

Είναι η IP που πήρες την πρώτη φορά.

Όχι δεν έχω πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Απλά μου φαίνεται παράξενο που ο ένας μου είπε να κάνω paste εκεί την ΙΡ και ο άλλος όχι.

Anyway.......αφού δουλεύει μια χαρά! Φτου φτου φτου :D :p

e re file auto hthela kai egw na mathw gia to mule/donkey

anoi3es ta port tcp 4662 kai udp 5041 ?

Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes.

h ruthmish pou eipes gia na anoi3h to port me odhgei se error

sugkekrimena :

131826 webserver webserver:Error adding NAT reserved mapping pool item0

Sto global ip exei 0.0.0.0

Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes.

Φίλε δεν ξέρω αυτό το πρόβλημα τι μπορεί να σημαίνει. Έχεις και εσύ firmware 7.2.6.1;

Στο emule (0.30c) άνοιξα τα ports 4662tcp,4672udp(είναι τα default αλλά μπορείς να τα αλλάξεις και απο τις ρυθμίσεις του emule)

Global IP είναι 0.0.0.0 και στην internal IP βάζεις την εσωτερική ΙΡ(μπορείς να την δεις με ipconfig στο command prompt) όχι την πραγματική.

Επίσης είναι σημαντικό μετα τις ρυθμίσεις να κάνεις save config και μετά reset το modem για να δουλέψει.

----Νίκος Καζαντζάκης

exw thn 7.2.3.0 afou xw to 500 (kai oxi to 500i) jetspeed

oi ruthmiseis pou les eina autes pou kanw alla dustuxws bgazei auto to akatanomasto error

ti na to kanw to axrhsto