Poetic_Justice Δημοσιεύτηκε November 22, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 22, 2003 Έχω να σοβαρό πρόβλημα με το σύστημα μου και εύχομαι καποιος από δω μεσα να μπορει να βοηθήσει. Θα προσπαθήσω με οσο περισσοτερες λεπτομερειες να εξηγησω τι συμβαινει. Ειχα τα ΧΡ σε ενα 80αρη σκληρο, και θελησα να χρησιμοποιησω το norton ghost και να κανω cloning το c partition με τα windows σε ενα νεο σκληρο που θα εγκαθιστουσα γιατι εχω πολλα προγραμματα εγκατεστημενα και θελω να αποφυγω ξανα να τα σεταρω. Εγινε λοιπον, και βαζω πλεον το νεο σκληρο με τα κλωνοποιημενα windows, και περιμενω να τρεξουν ολα καλα. 1ο προβλημα. δεν εβλεπε το μηχανημα μολις κσεκινουσε οτι υπαρχει λειτουργικο μεσα στο σκληρο, και ετσι δεν εκανε boot. Με απλο τροπο σκεψης ειπα να δοκιμασω το εξης, να βαλω το cd των ΧΡ και να κανω repair τα windows, σκεφτομενος οτι καποια βασικα αρχεια που χρειαζονται για να κανει boot το μηχανημα θα εγκατασταθουν. Και πραγματικα ετσι εγινε. Εκανε boot κανονικα μπηκε στο desktop, και ολα ηταν λειτουργικα εκτος ... 2ο προβλημα. στο desktop δεν εβλεπε πια τη φωτο που ειχα για background και τα προγραμματα που ανοιγαν αυτοματα στην taskbar κατω δεξια δεν ανοιγαν πλεον με την εκκινηση.και τα partitions ηταν e: (windows) και f: αντι να ειναι φυσιολογικα c: και d: Συνηδητοποιησα οτι τη στιγμη που εκανα το cloning με το norton ειχα προφανως και αναγκαστικα και το νεο και τον παλιο δισκο συνδεδεμενους. ο παλιος δισκος με τα windows μεσα, ειχε τα c: d: και ο νεος ειχε e: και f: και πιθανον γι αυτο και τωρα η νεα εγκατασταση εβελεπε το νεο δισκο με e: ,f: με το partition magic αλαξα τα e:,f: σε c:,d: επειδη ομως το ενα partition ειχε μεσα τα ΧΡ το partition magic ειπε οτι η αλαγη αυτου του partition θα εκανε πιθανον το συστημα να μη Bootαρει. Ετσι και εγινε, οποτε παλι εβαλα το cd με τα ΧΡ εκανα νεο repair και το μηχανημα ξεκινησε μια χαρα, και πλεον τα partitions ηταν c: και d: και πλεον ετρεχαν και τα προγραμματα στην taskbar.ολα καλα, γιατι πλεον οι αναφορες βρισκαν τα προγραμματα εκει που εψαχναν. 3ο προβλημα ειναι αυτο που θελω και την βοηθεια σας. Παρατηρησα οτι στο partition των ΧΡ (9.90 GB) ειχε ελευθερο χωρο μολις 30MB, αυτο ηταν εντελως τρελο γιατι σε καμια περιπτωση δεν επιαναν τοσο χωρο τα ΧΡ μαζι με τα program files. Μετα απο ψαξιμο και κανοντας τα system secret files να φαινονται βρηκα μεσα στο c:\windows , στον κυριο φακελο των windows δηλαδη, 5 αρχεια τα οποια ειχαν απο 1GB μεγεθος το καθενα περιπου, και τα οποια εχουν τις ονομασιες 1, 2, 5, S, Y. χωρις καταληξεις. αγνωστα αρχεια για το συστημα δεν μπορουσε να τα ανοιξει, και σαν system files που ηταν δεν μπορω να τα κανω και delete. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΒΗΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ. Δοκιμασα τον εκσης τροπο, στο δευτερο partition εγκατεστησα νεα ΧΡ και εκανα boot αυτα, και ετσι αφου τα πρωτα δεν τρεχανε μπορουσα να μπω στο φακελο τους και να σβησω τα 5 αυτα αρχεια του 1GB. Μαλιστα με προγραμμα εκανα και καθαρη διαγραφη ωστε να μην μπορουν να επανακτηθουν. (βεβαια καλου κακου κρατησα αντιγραφα τους) εκανα boot ξανα απο τα προβληματικα ΧΡ για να δω αν διρθωθηκε και να εχω χωρο πλεον στο c: Διαπιστωσα οτι τα αρχεια αυτα ειχαν δημιουργηθει ξανα και παλι δεν υπηρχε χωρος στο σκληρο. Εκλιπαρω οποιον εχει αρκετες γνωσεις να μοιραστει τις αποψεις του μαζι μου μπας και καταφερω να το διωρθωσω. Σας ευχαριστω προκαταβολικα και συγνωμη για το μακροσκελες αυτο μηνυμα,αλλα επρεπε να δωσω πληρη περιγραφη των ενεργειων που εχουν γινει. Παράθεση Μη Δεχτείς Να Οριοθετήσεις Τα Όνειρά Σου Στο Πλαίσιο Του Εφικτού Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis Δημ. November 22, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2003 1. Το καλυτερο που θα μπορουσες να κανεις ειναι απο το ghost να φτιαξεις δισκετα. Θα κανεις boot και ετσι θα κανεις clone τους δισκους 2. Αν εχεις προβλημα με το drive letter και ποιος δισκος ειναι system θα επρεπε να το κανεις μεσα απο τα windows (computer management) - storage - disk management. Δεν θα ειχεις μπλεξει τοσο πολυ. Εχεις ακομα τον πρωτοτυπο δισκο? Αν ναι καντο ετσι και δεν θα εχεις κανενα προβλημα Παράθεση Αφου ο Αγγλος δεν γραφει : “ Χάου αρ γιου” ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ “ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;; ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Poetic_Justice Δημ. November 23, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2003 σε ευχαριστω πολυ Μπαμπη, αλλα δεν εχω τον πρωτοτυπο δισκο, την επομενη φορα ομως θα το χω υποψιν, κυριως αυτο που πες με το disk management ,δεν το ηξερα. Πληροφοριακα να πω οτι τελικα βρηκα τι εφταιγε και σε αυτο το προβλημα. Για καποιο λογο το page file των ΧΡ ηταν 6 giga. αυτο εφταιγε. το αλαξα σε 1 giga και εσβησα τα 5 αρχεια και ολα οκ τωρα. Σε ευχαριστω και παλι Παράθεση Μη Δεχτείς Να Οριοθετήσεις Τα Όνειρά Σου Στο Πλαίσιο Του Εφικτού Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts