amorphis Δημοσιεύτηκε April 12, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 12, 2006 Καλησπέρα! Θα μπω κατευθείαν στο ψητό...έχω ένα πολυμηχάνημα hp officejet 6110 και έναν εκτυπωτή hp deskjet 3820...πρόσφατα (μετά από 3,5 χρόνια χρήσης) μου χάλασε η κεφαλή του εκτυπωτή και μου είπαν γύρω στα 100ευρώ για φτιάξιμο...οπότε η λύση είναι ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ! :wacko: Ρωτάω μήπως τα ολοκαίνουρια μελάνια μου ταιριάζουν σε κάποιο άλλο μοντέλο που πωλείται τώρα, παίρνω αρνητική απάντηση (κρατάω μια επιφύλαξη όμως γιατί στο Πλαίσιο δεν ξέρουν τι τους γίνεται, θα το ψαξω να είμαι σίγουρη)...οπότε πάω για κάτι καινούριο σίγουρα...απ' ότι κοίταξα είδα πως είτε πάρεις εκτυπωτή 60ευρώ είτε 600ευρώ ή ανάλυση είναι 4800 επί 1200 dpi. Εντόπισα διαφορές στις σελίδες ανά λεπτό (δε με ενδιαφέρει), στην τροφοδοσία χαρτιού (δε με ενδιαφέρει) και στη μνήμη που μου είπαν πως ουσιαστικά προσφέρει ταχύτητα στην εκτύπωση. Τα dpi ίδια όμως! Έρχομαι και ρωτάω τώρα...γιατί το ένα κάνει 60 και το αλλο 600 ευρώ;;;!!! :blink: Υπάρχει κάποιο άλλο τεχνικό χαρακτηριστικό που μου διαφεύγει;! :worry: Παράθεση "In the morning u know u won't remember a thing.." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrisk Δημ. April 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2006 Τα dpi που αναφέρεσαι σημαίνουν dots per inch..αυτό και μόνο δεν καθορίζει την ποιότητα της εκτύπωσης!Για παράδειγμα φαντάσου πως μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή πχ. 6MP μιας εταιρείας Α' ,δε σημαίνει απαραίτητα ότι τραβάει καλύτερες φωτογραφίες από μια 4MP πχ. μιας άλλης εταιρείας!!:) Ένα δεύτερο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι θα πρέπει να κοιτάξεις και το μέγεθος του χαρτιού...πχ. ορισμένοι εκτυπωτές εκτυπώνουν και σε μεγέθη A3. Επίσης, ενδέχεται κάποια μελάνια της hp να κάνουν και σε άλλα μοντέλα της hp, αλλά πάλι δεν είναι απόλυτο..θα πρέπει να ξέρεις συγκεκριμένο μοντέλο! ελπίζω να βοήθησα!! :) Παράθεση this is how we do... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amorphis Δημ. April 12, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2006 Αυτό το γνωρίζω για τα dpi. Άλλωστε, λόγω σχολής ασχολούμε με τέτοια. Το θέμα είναι πως στα site Πλαισίου, Multirama και eshop που κοίταξα το καθένα έγραφε ότι του κατέβαινε για ίδιο μοντέλο εκτυπωτή. Ουσιαστικά αυτό που ήθελα ως απάντηση (μετά από ένα ψάξιμο στο site της HP) είναι ότι υπάρχουν τα εξής που παίζουν ρόλο στην τιμή : Τεχνολογία εκτύπωσης, Τεχνολογία έγχρωμης εκτύπωσης, Ακροφύσια κεφαλής μελανιού, Εκπομπές ισχύος ήχου, κτλ κτλ! Γιατί δε μπορεί να δίνεις τόσα χρήματα περισσότερα για να εκτυπώνεται πιο γρήγορα η σελίδα...ουσιαστικά πληρώνεις για τα ακροφύσια των μελανιών, δλδ ποιότητα εκτύπωσης χρώματος, για την ελάχιστη εκπομπή θορύβου, για την τεχνολογία κτλ κτλ... Απλά, απαράδεκτο το βρίσκω να προσπαθούν να πουλήσουν έναν εκτυπωτή και να γράφουν τα dpi (που είναι όλα ίδια και εξαρτώνται και από την εντολή για εκτύπωση και από το χαρτί κτλ κτλ), άλλος να γράφει 22σελίδες/λεπτό και άλλος 8,5σελίδες/λεπτό και να πρέπει να συμπεράνουμε εμείς πως το ένα μιλάει για την πιο ελαφριά εκτύπωση και το άλλο για την πιο καλή εκτύπωση... Αυτά...;) Παράθεση "In the morning u know u won't remember a thing.." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrisk Δημ. April 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2006 Έχεις δικιο! Γι'αυτό θα πρέπει ν'αγοράζουμε πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες μας! Εγώ έχω τον hp7450 και είμαι πολύ ευχαριστημένος! Γενικά βέβαια, οι hp έχουν ακριβά μελάνια..ειδικά σε σχέση με τους Canon!! :) Παράθεση this is how we do... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aleka_gates Δημ. December 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2008 Για να μην ανοίγω άλλο θέμα ξέθαψα αυτό:p λοιπόν έχω έναν εκτυπωτή hp3820(παμπάλαιος!) κ πήρα άλλα μελάνια κ τα έβαλα κ δεν εκτυπώνει...όταν τον ανοίγω αναβοσβήνει κ το κουμπί για την επόμενη σελίδα (νομίζω έτσι λέγεται) κ το πατάω κ αυτό κ παίρνει μόνο το χαρτί κ το ξαναγυρίζει...τίποτα άλλο δεν κάνει...τι συμβαίνει?είναι για πέταμα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts