Jump to content

Επιλογή εξωτερικού δίσκου

fonzi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μπορείτε λίγο να βοηθήσετε; Ψάχνω εξωτερικό σκληρό usb2 που θα τον χρησιμοποιώ κυρίως για να μεταφέρω μεγάλα αρχεία μεταξύ 2 υπολογιστών με xp και θα ήθελα τα φώτα σας. Δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω 2,5 ή 3,5". Ούτε για τη μάρκα είμαι σίγουρος.... Μου αρέσουν από όσα βρήκα οι LACIE και οι SEAGATE.

Ζητούμενα:

1) ΟΧΙ λύση case+δίσκος. Μόνο έτοιμος εξωτερικός.

2) Να έχει καλή διαμεταγωγή. Σκέφτομαι αν γίνεται να γράφω βίντεο (μέσω της κάρτας τβ/βίντεο με mpeg2 hardware encoder που έχω) κατευθείαν στον εξωτερικό δίσκο.

3) Να είναι "εύκολος" απο ρεύμα. Δηλαδή αν είναι 2,5 να μην χρειάζεται εξτρά ρεύμα μέσω 2ης usb ή αν είναι 3,5 να μην εχει εξωτερικό τροφοδοτικό.

4) Να είναι κάπως μαζεμένος σε διαστάσεις

5) Να τον βλέπουν εύκολα τα xp σαν usb δίσκο

6) Να παίρνει εύκολα backup

7) Σκέφτομαι αν μπορώ να τον χρησιμοποιώ και σε κάποιο ταξίδι για να αποθηκεύω αρχεία απο φωτογραφική ή κάμερα μέσω μιας συσκευούλας usb link. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση μάλλον ο 2,5 δεν κάνει διότι τραβάει ρεύμα απο usb οπότε σε dt θα αδειάζει τις μπαταρίες της συσκευούλας που λέω...

1) Δες και τα μοντέλα 2.5 που βγάζει η Western Digital. Έχουν κατασκευή πολύ καλής ποιότητας.

2) Οι ταχύτητες που έχουν οι δίσκοι 2.5 με usb2 είναι αρκετά καλές. Ωστόσο ίσως είναι δύσκολο να κάνεις αυτό που λες με εξωτερικό δίσκο.

3) Αν θέλεις να μην χρειάζεσαι παροχή ρεύματος, τότε αναγκαστικά θα πάρεις δίσκο 2.5.

4) Μόνο οι δίσκοι 2.5 είναι μικροί σε διαστάσεις (χωράνε σε τσέπη). Οι 3.5 είναι πολύ μεγαλύτεροι και επιπλέον έχουν τροφοδοτικό μαζί τους. Σε αντάλλαγμα όμως παίρνεις πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα με πολύ χαμηλότερο κόστος.

5) Οι περισσότερες επώνυμες έτοιμες λύσεις δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Το λειτουργικό αναγνωρίζει άμεσα αυτούς τους δίσκους.

6) Θα πρέπει να έχει software μαζί του, δεν έχω υπόψη μου κάποιον δίσκο 2.5 που να περιλαμβάνει τέτοιο software. Οι μόνοι που κάνουν κάτι τέτοιο σίγουρα και πολύ εύκολα είναι οι Onetouch της Maxtor που όμως είναι 3.5.

7) Και πάλι οι δίσκοι 2.5 είναι καλύτερη λύση λόγω μεγέθους κι επειδή δεν χρειάζεται να κουβαλάς τον μετασχηματιστή. Βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται με μια συσκευή σαν αυτή που λες. Αντί γι'αυτήν πάντως θα σου πρότεινα απλά να αγοράσεις μια μεγαλύτερη κάρτα μνήμης για την φωτογραφική σου μηχανή. Οι τιμές τους είναι πολύ χαμηλές πλέον.

Aν τελικά πάρω μια θηκούλα σαν αυτή που λέω και έναν 80ρη απο eshop πχ seagate. Aν βάλω στις 7200 στροφές προφανώς δεν θα καλύπτεται με την usb τροφοδοσία οπότε να το αποφύγω;

Προβληματίζομαι μόνο μήπως το ένα κουτάκι που έχω (ARIA CASE) έχει μικρό τροφοδοτικό (νομίζω 250) και δεν στέλνει αρκετό ρεύμα ούτε για 5400 στροφές...

Πάντως οικονομικά η λύση case+80Gb(8mb, 5400) έρχεται το ίδιο με πχ τον 80ρη 2,5 LACIE USB. Και στα ίδια χρήματα κοστίζει 250ρης 3,5" external.

Σας τρέλανα;; Και που να πω ότι σκέφτομαι και τη λύση sata external (μέσω sata bracket) που σημαίνει ανύπαρκτη φορητότητα (παρά μόνο μεταξύ των 2 υπολογιστών μου) αλλά άπαιχτη ταχύτητα και οικονομία!

Guest Tankwart

7) Σκέφτομαι αν μπορώ να τον χρησιμοποιώ και σε κάποιο ταξίδι για να αποθηκεύω αρχεία απο φωτογραφική ή κάμερα μέσω μιας συσκευούλας usb link. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση μάλλον ο 2,5 δεν κάνει διότι τραβάει ρεύμα απο usb οπότε σε dt θα αδειάζει τις μπαταρίες της συσκευούλας που λέω...

1)μπορεις να μου εξηγησεις τι κανει αυτη η συσκευουλα και πως μπορω να την αναζητησω στο ιντερνετ(πως λεγεται δηλ.)???

2)στο eshop.gr σε μια θηκη 2.5 λεει οτι γινεται!!!

3)οι θηκες 3.5" κανουν και για IDE και για SATA σκληρους??εχω την εντυπωση οτι καθενας θελει και το δικο του...

παντως αυτο ηταν ενα ζητημα που ειχα απορια παντως..:H μεταφορα αρχειων απο μια ψηφιακη,on the go,χωρις δηλ. τη μεσολαβηση Η\Υ...

Αν ξερει καποιος ασ μας διαφωτισει

Ευχαριστω

1)μπορεις να μου εξηγησεις τι κανει αυτη η συσκευουλα και πως μπορω να την αναζητησω στο ιντερνετ(πως λεγεται δηλ.)???

2)στο eshop.gr σε μια θηκη 2.5 λεει οτι γινεται!!!

3)οι θηκες 3.5" κανουν και για IDE και για SATA σκληρους??εχω την εντυπωση οτι καθενας θελει και το δικο του...

παντως αυτο ηταν ενα ζητημα που ειχα απορια παντως..:H μεταφορα αρχειων απο μια ψηφιακη,on the go,χωρις δηλ. τη μεσολαβηση Η\Υ...

Αν ξερει καποιος ασ μας διαφωτισει

Ευχαριστω

Για τη συσκευούλα δες στο eshop. Είναι της sharkoon και κοστίζει 20+ ευρώ.

Για τη θήκη που έχει και τέτοια δυνατότητα την είδα και εγώ (αφού είχα ποστάρει εδώ) νομίζω γύρω στα 50 ευρώ στο eshop.

Για sata εξωτερικό που λέω εννοώ να πάρω σε ένα sata bracket μια σύνδεση sata απο τις διαθέσιμες της μητρικής μου και εκεί να συνδέω sata δίσκο χωρίς θηκη. Μόνο sata καλώδιο δηλαδή και ο δίσκος εκτός υπολογιστή να υπάρχουν. Θετικό το κόστος και η ταχύτητα. Αρνητικό ότι δεν μπορώ ναχρησιμοποιήσω το δίσκο σε πσ που δεν έχει sata bracket.

Μήπως ξέρετε ποιός 3,5" είναι "κλειστός" (εννοώ να είναι σχετικά προστατευμένος ώστε να μην χρειαστώ case για το δίσκο. Θα τον έχω "χύμα" εκτός κουτιού).