Jump to content

Laptop με 100$

kakofonixx
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν εχει ξανααναφερθει, ζηταω συγνωμη απο τους moderators :)

Λοιπον εχουμε και λεμε:

Laptop για ολους δια χειρως του ελληνικης καταγωγης Nicholas Negroponte!

Το project αφορα φορητο υπολογιστη με (σχετικα) προηγμενα χαρακτηριστικα και τιμη που δε θα υπερβαινει τα 100$ :blink:

Κυρια Χαρακτηριστικα:

- Linux-based

- 500MHz processor

- 128MB of DRAM

- 500MB of Flash memory (!!!) It will not have a hard disk

- 4 USB ports

- Wireless broadband

Περισσοτερα εδω :)

Οπως αναφέρει και το project "One Laptop per Child", απευθύνεται σε παιδιά,κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, δεν θα είναι προς πώληση και θα διανέμεται μόνο στα σχολεία μέσω κυβερνητικών πρωτοβουλιών.

Θετικό βήμα πάντως, για να γεφυρωθεί το ψηφιακό χάσμα.

.

Wirelessly posted (Opera/8.01 (J2ME/MIDP; Opera Mini/1.1.2818/hifi/timhellas/int; Nokia 6230; en; U; ssr))

H ellada thewreite aneptygmeni xwra?An nai na mou to peite na xanagraftw sto lykeio...

Pera apo ti plaka omws, einai 1 poly kali prwtoboulia...

Makari...

χουμ χουχουμ... Γα να δουμε...

Κυρια Χαρακτηριστικα:

- Linux-based ---> ΧΙΧΙΧΙ κανει πολλα αυτο :rolleyes:

- 500MHz processor ---> Παραφτανουυυν

- 128MB of DRAM ---> *μεταφραση* mame/emulators χαλαρα

- 500MB of Flash memory (!!!) It will not have a hard disk -> καλα ρυθμηζεται :rolleyes:

- 4 USB ports -> η ρυθμηση που λεγαμε... /mount... :lol:

- Wireless broadband -> ΟΛΕ wardriving με 100$ :)

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ! 100$ = 88e :) Τζαμπα πραμα! Δεν παιζει να μην βγει παραεξω... ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!

Και καλά άντε και το πήρες τι θα το κάνεις ένα τέτοιο μηχάνημα ? έχω παρόμοιο lap και το έχω σε αχρηστία ούτε για liux δεν σηκώνει , άσε που το θεωρώ υποτιμητικό να με θεωρούν τριτοκοσμική χώρα

Και καλά άντε και το πήρες τι θα το κάνεις ένα τέτοιο μηχάνημα ? έχω παρόμοιο lap και το έχω σε αχρηστία ούτε για liux δεν σηκώνει , άσε που το θεωρώ υποτιμητικό να με θεωρούν τριτοκοσμική χώρα

Μην περιμενεις οτι θα παιζεις και Doom 3 ή οτι θα τρεχεις και κανενα 3DMax :stupid:

Απλα για ενα παιδι δημοτικου (ως πρωτη επαφη με pc) ή για χρηση Office και internet ειναι υπεραρκετο!

:)

Επισης ξεχασα να αναφερω οτι το ολο project δεν υποστηριζεται απο τη Micro$oft!! (Γιατι αραγε?)

Μην περιμενεις οτι θα παιζεις και Doom 3 ή οτι θα τρεχεις και κανενα 3DMax :stupid:

Απλα για ενα παιδι δημοτικου (ως πρωτη επαφη με pc) ή για χρηση Office και internet ειναι υπεραρκετο!

:)

Επισης ξεχασα να αναφερω οτι το ολο project δεν υποστηριζεται απο τη Micro$oft!! (Γιατι αραγε?)

Απ'ότι ξέρω ο δημιουργός του project, Negroponte, από την αρχή στράφηκε σε λύση ανοικτού λογισμικού (Linux) για το λειτουργικό σύστημα. Eίχε μάλιστα αποκαλυφθεί σε άρθρο της Wall Street Journal ότι απέρριψε προσφορά του Steve Jobs για χρήση του λειτουργικού της Apple, Macosx, ακριβώς επειδή δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει "proprietary" λειτουργικό σύστημα.

θες να μου το δωσεις?:p Ενα laptop στα 500mhz ειναι μια χαρα για ταινιουλες και mp3, mame, net. Με windows 98 (η και 2000, αναλογως ram) κανει παπαδες... Εγω δουλευω το 150αρη μου ακομα και το θεωρω μια χαρα, αν και η οθονη κανει κατι κουλα :(

(Γενικως μηπως την εχουμε δει καπως? Πανω απο 300mhz θεωρω ενα μηχανημα λειτουργικο, γιατι πρεπει ολα να ειναι 3Ghz?)

σαν ιδεα καλη ειναι.....τα παιδια θα μαθουν να χειριζονται pc απο μικρα (βασικα να πληκρολογουνε με το τυφλο συστημα).......σαν hardware δεν το κοβο....... τα παιδια θα εχουν τα "μεγαθηρια" σπιτι τους και αυτα ουτε που θα τα αγγειζουν.......παντος αλλο ενα καλο ειναι οτι θα μαθουν να χειριζονται linux απο μικρα και ετσι δε θα εχουν προβλημα με τα λειτουργικα;) ;) ;)

σαν ιδεα καλη ειναι.....τα παιδια στην Αφρική θα μαθουν να χειριζονται pc απο μικρα (βασικα να πληκρολογουνε με το τυφλο συστημα).......σαν hardware δεν το κοβο....... τα παιδια στην Αφρική θα εχουν τα "μεγαθηρια" σπιτι τους και αυτα ουτε που θα τα αγγειζουν.......παντος αλλο ενα καλο ειναι οτι θα μαθουν να χειριζονται linux απο μικρα και ετσι δε θα εχουν προβλημα με τα λειτουργικα

Έκανα μία διόρθωση στο κείμενο αλλά πλέον δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα ;)

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Το συγκεκριμένο μηχάνημα απευθύνεται σε αγορές των αναπτυσσόμενων χωρών και μόνο εκεί θα διατεθεί. Πιο συγκεκριμένα το όλο project επιβλέπεται από τον ΟΗΕ και σκοπό έχει να φέρει πιο κόντα τα παιδιά αυτών των χωρών με την τενολογία. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βρει πολλές πληροφορίες στο δίκτυο γι αυτή την προσπάθεια.