Jump to content

ATI Mobiliy

gnikolai
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

οσο και να εψαξα για τις συγκεκριμενες καρτες γραφικων δε μπορεσα να βρω καποια απαντηση... Ουτε καν απο το site της εταιριας.

Προκειται σχεδον για τη πλειοψηφια των καρτω της ΑΤΙ που φοραν τα λαπτοπς:

Mobility X600, 700, 1300, 1400 και 1600.

Αυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι αν καποιο απο τα μοντελα αυτα επιτρεπει την "επεκταση" της επιφανειας εργασιας.

Συνδεω δηλαδη το λαπτοπ με καποιο μονιτορ (Προσοχη Μονιτορ αλλα ΟΧΙ τηλεοραση, μεσω VGA).

Ανοιγω για παραδειγμα Word και Excel ανοιχτα. Και θελω να σειρω ΜΟΝΟ το Excel στο ενα μονιτορ και να κρατησω στην οθονη του λαπτοπ Μονο το Word. Η δυνατοτητα αυτη παρεχεται με GforceNvidia και ονομαζει αυτη την δυνατοτητα Nview. Ετσι γραφω στη μια οθονη, σερνω το ποντικι τερμα αριστερα και αρχιζω αυτοματα να δουλευω στο φυλλο εργασιας.

Σας ευχαριστω πολυ!

Don't ask, what your country can do for you!

Ask what you, can do for your country!

Καλησπέρα σας,

οσο και να εψαξα για τις συγκεκριμενες καρτες γραφικων δε μπορεσα να βρω καποια απαντηση... Ουτε καν απο το site της εταιριας.

Προκειται σχεδον για τη πλειοψηφια των καρτω της ΑΤΙ που φοραν τα λαπτοπς:

Mobility X600, 700, 1300, 1400 και 1600.

Αυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι αν καποιο απο τα μοντελα αυτα επιτρεπει την "επεκταση" της επιφανειας εργασιας.

Συνδεω δηλαδη το λαπτοπ με καποιο μονιτορ (Προσοχη Μονιτορ αλλα ΟΧΙ τηλεοραση, μεσω VGA).

Ανοιγω για παραδειγμα Word και Excel ανοιχτα. Και θελω να σειρω ΜΟΝΟ το Excel στο ενα μονιτορ και να κρατησω στην οθονη του λαπτοπ Μονο το Word. Η δυνατοτητα αυτη παρεχεται με GforceNvidia και ονομαζει αυτη την δυνατοτητα Nview. Ετσι γραφω στη μια οθονη, σερνω το ποντικι τερμα αριστερα και αρχιζω αυτοματα να δουλευω στο φυλλο εργασιας.

Σας ευχαριστω πολυ!

Φιλε μου αυτο που λες δεν γινεται...Γιατι πολυ απλα το ολα τα pc kai ta laptop εχουν μια εξοδο ανεξαρτητος αν εχουν vga

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Δεν ξέρω που το βρήκες αυτό που λες, όμως εδώ και χρόνια υπάρχει δυνατότητα να επεκτείνεις το desktop σε περισσότερες από μία οθόνες. Εκτός αυτού είναι δύσκολο να το κάνουν οι κάρτες της nVidia και να μην το κάνουν αυτές της ATI. Στο site της ATI για την mobility X600, αναφέρεται αυτό:

Get Connected To All The Latest Displays

Connect to multiple monitors, display configurations, and refresh rates so you can share documents across two screens or multi-task effectively with independent simultaneous displays. Support the latest high resolution and wide-screen notebook displays with ATI’s new LCD Enhanced Engine display engine. Take Mobility Radeon X600 on the road knowing that your system connects to any projector for professional presentations with ATI’s Automatic Display Configuration (ADC) technology.

Το πλήρες κείμενο υπάρχει εδώ: http://www.ati.com/products/MobilityRadeonx600/index.html

Λογικά αυτή η δυνατότητα υπάρχει και στα πιο ακριβά chipsets.

Καλημερα σας και σας ευχαριστω για τις πρωτες απαντησεις...

Αλλα:

Προς το χρηστη redalert19882000, αλλο ΔΕ ξερω ή πιθανον δεν καταλαβα, και αλλο δεν γινεται... Γινεται και παραγινεται! Παμε ξανα, αλλη μια προσεγγιση: Εχεις το λαπτοπ σου και ΕΧΕΙ εξοδο το λαπτοπ για να συνδεσεις Monitor meso tis VGA θυρας. Ετσι, εχεις 2 οθονες. Μια του λαπτοπ και μια το δευτερο μονιτορ. Εγω θελω στη οθονη του λαπτοπ να εχω ανοιχτω το Word και στο αλλο μονιτορ ανοιχτο το Excel ή οτι αλλο θελω. Word στο ενα μονιτορ και ΜΣΝ στο αλλο για να μιλω αδιακοπα, κλπ κλπ κλπ... Να μπορω να μεταφερω τα "παραθυρα" απο το ενα μονιτορ στο αλλο με drag and drop. Με τη χρηση της Nvidia γινεται και το εχω κανει. Με την ΑΤΙ Χ1400 το δοκιμασα και ΔΕΝ μπορεσα να το κανω. Και ρωτω αν καποιος το εχει καταφερει και το εχει κανει! Οχι θεωρητικα... Αν καποιος που εχει καποιο απο αυτα τα μοντελα της ΑΤΙ Mobility X600, X700, X1300, X1400 X1600 το εχει κανει.

Χρηστη mcde σε ευχαριστω, αλλα σου ειπα, το δοκιμασα σε καταστημα ηλεκτρονικων και δεν πετυχε... Δε ξερω τι μπορει να εκανα λαθος :( Αν μπορεσεις να το δοκιμασεις θα σου ημουν υποχρεως...

Καλη Κυριακη!

Don't ask, what your country can do for you!

Ask what you, can do for your country!

Καλημερα σας και σας ευχαριστω για τις πρωτες απαντησεις...

Αλλα:

Προς το χρηστη redalert19882000, αλλο ΔΕ ξερω ή πιθανον δεν καταλαβα, και αλλο δεν γινεται... Γινεται και παραγινεται! Παμε ξανα, αλλη μια προσεγγιση: Εχεις το λαπτοπ σου και ΕΧΕΙ εξοδο το λαπτοπ για να συνδεσεις Monitor meso tis VGA θυρας. Ετσι, εχεις 2 οθονες. Μια του λαπτοπ και μια το δευτερο μονιτορ. Εγω θελω στη οθονη του λαπτοπ να εχω ανοιχτω το Word και στο αλλο μονιτορ ανοιχτο το Excel ή οτι αλλο θελω. Word στο ενα μονιτορ και ΜΣΝ στο αλλο για να μιλω αδιακοπα, κλπ κλπ κλπ... Να μπορω να μεταφερω τα "παραθυρα" απο το ενα μονιτορ στο αλλο με drag and drop. Με τη χρηση της Nvidia γινεται και το εχω κανει. Με την ΑΤΙ Χ1400 το δοκιμασα και ΔΕΝ μπορεσα να το κανω. Και ρωτω αν καποιος το εχει καταφερει και το εχει κανει! Οχι θεωρητικα... Αν καποιος που εχει καποιο απο αυτα τα μοντελα της ΑΤΙ Mobility X600, X700, X1300, X1400 X1600 το εχει κανει.

Χρηστη mcde σε ευχαριστω, αλλα σου ειπα, το δοκιμασα σε καταστημα ηλεκτρονικων και δεν πετυχε... Δε ξερω τι μπορει να εκανα λαθος :( Αν μπορεσεις να το δοκιμασεις θα σου ημουν υποχρεως...

Καλη Κυριακη!

Ναι φιλε μου το ξερω οτι μπορω να εχω περισοτερες απο μια οθονες....Η αλλη ειναι απο την vga ..Γι αυτο ειναι και ο λογος υπαρξης της...Για το αλλο δεν συμφονω που θες να τρεχει στην μια εξοδο word και στην αλλη excel...Γιατι πολυ απλα αυτο που ειπα και επανω οτι η οθονη του laptop οπως και η vga παιρνουν μονο ενα σημα εξοδου απο το laptop..Αρα αν ηταν ετσι θα ειχαμε 2 pc:)

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Νομίζω ότι υπάρχει ένα φορητό Toshiba που έχει ΑΤΙ και μπορώ να το δοκιμάσω, μάλλον την τρίτη όμως. Θα γράψω σχετικά.

Γίνεται αυτό που ζητά ο χρήστης.

Ας ψάξει λίγο το Control Panel της ΑΤΙ και λογικά θα το βρει στο Display manager.

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/