Jump to content

Programma pou na antigrafei apo pick-up sto pc...

Nyo_One
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Wirelessly posted (NokiaN-Gage/1.0 SymbianOS/6.1 Series60/1.2 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

Geia sas.Thelo na rotiso an iparxei kapoio programma gia na antigrafei mousiki apo pick-up k kasseta sto pc?

Αυτό μπορεί να γίνει και με το sound recorder των Windows. Αρκεί να συνδέσεις το πικάπ με την είσοδο της κάρτας ήχου και να πατήσεις το rec. Δημιουργεί αρχεία .wav σε μεγάλο βέβαια μέγεθος.

Ένα ακόμη πρόγραμμα είναι και το Cool Edit Pro, με περισσότερες "ευκολίες".

Άλλα προγράμματα από ειδικότερους :)

Χρησιμοποιώ το Easy CD Creator 5 Platinum.

Έχει αρκετές επιλογές και χρηισιμότερη έχω βρει την "split tracks",αφού

δε χρειάζεται να είμαι από πάνω από το PC κια να περιμένω να τελειώσει το κομμάτι για να σταματήσω την εγγραφή.

Γράφω όλο το LP σε ένα αρχείο Wav και στη συνέχεια το κάνω split.

Έχει και επιλογή καθαρισμού των tracks από φυσήματα και scratch αλλά δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος γιατί μου κάνει τον ήχο flat

Ελπίζω να βοήθησα :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/874.gif

MyPhone Forum Moderator @ "Κινητά τηλέφωνα"

Καλό πρόγραμμα για τέτοιες δουλειές είναι το Wavelab. Πάντως η έξοδος που έχει το πικαπ έχει χαμηλή ισχύ και ίσως θέλει κάποια προενίσχυση.

Egw pantws pou exw perasei arketa binylia pou exw sto PC mou ta kanw panta me to Cool Edit Pro giati meta kanei kai Normalize ton hxo!!!

Ton kalytereuei afantasta afou den katalabaineis megalh diafora apo ena kaloepe3ergasmeno CD

E... oxi kai 8aumata re c ena aplo editor einai!!! Oute polla filtra exei oute tpt! Kai ap' oti 8ymamai den kanei oute normalization!!!

Psa3e gia to Cool Edit Pro to opoio 8a to breis poly eukola alliws dokimase na psa3eis gia to Sound Forge!!!

Αρχικό Μήνυμα από τον Ragezer

E... oxi kai 8aumata re c ena aplo editor einai!!! Oute polla filtra exei oute tpt! Kai ap' oti 8ymamai den kanei oute normalization!!!

Psa3e gia to Cool Edit Pro to opoio 8a to breis poly eukola alliws dokimase na psa3eis gia to Sound Forge!!!

Φίλε μου σε συνδυασμο με το sound trax κάνει θαύματα με απλότητα.Το cool edit το χρησιμοποιούσα απο τις πρώτες του εκδόσεις (1997-98) και το ξέρω αλλά για απλή δουλειά Nero

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου

Κι ομως, το Nero εχει σχεδον ο,τι χρειαζεσαι για λάιτ ασχολια!

Μην ξεχνας οτι το nero wave editor ειναι κατι σαν αρθρωμα, και οχι stand-alone προγραμμα...

Το συνδιαζεις ανετοτατα με ολα τα φιλτρα (υπεραρκετα για τετοια εφαρμογη) του ΝΕRO

Einai kalo den lew!!! Alla to na peraseis ena binylio sto PC kai na exei kai kalo hxo den einai light douleia!!!

Sigoura to CoolEdit kanei poly kalyterh douleia!!!

Einai kalo den lew!!! Alla to na peraseis ena binylio sto PC kai na exei kai kalo hxo den einai light douleia!!!

Sigoura to CoolEdit kanei poly kalyterh douleia!!!

Αυτό που θέλει προσοχή είναι η σύνδεση. Πρέπει να γίνει σε line in και όχι σε είσοδο μικροφώνου γιατί αλλοιώς η εγγραφή γίνεται με πολύ κακή ποιότητα ήχου

Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε

Auto einai autonohto re c panta gia opoiadhpote egrafh xrhsimopoioume thn Line-In 8yra ths kartas hxou kai tpt allo :!:

Auto einai autonohto re c panta gia opoiadhpote egrafh xrhsimopoioume thn Line-In 8yra ths kartas hxou kai tpt allo :!:

Δεν είναι αυτονόητο. Μπορεί να έχει κάποιος laptop χωρίς θύρα εισόδου. Στο λέω γιατί δοκίμασα κάποια στιγμή με τον φορητό μου να γράψω από κασέτα, χωρίς επιτυχία βέβαια.

Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε

• 2 years later...

Καλησπέρα!

Σκέφτομαι κι εγώ να μπω στη διαδικασία να αντιγράψω στο pc όλα τα βινύλια που έχουμε σπίτι...θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τη διαδικασία; Ποιο πρόγραμμα να επιλέξω; Παίζει ρόλο η κάρτα ήχου; Δλδ όσο καλύτερη, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα; (Ρωτάω γιατί έχουμε 2 pc σπίτι, να ξέρω ποιο να διαλέξω) ... τι άλλο ... από προγράμματα έχω το Roxio Easy CD & DVD Creator 6, το λέω γιατί κάποιος αναφέρθηκε στο Easy CD Creator 5 Platinum...κάνει την ίδια δουλειά;! Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; Κι αν ναι, που μπορώ να το κατεβάσω free.

Ευχαριστώ προκαταβολικά ;)

"In the morning u know u won't remember a thing.."

Καλησπέρα!

Σκέφτομαι κι εγώ να μπω στη διαδικασία να αντιγράψω στο pc όλα τα βινύλια που έχουμε σπίτι...θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τη διαδικασία; Ποιο πρόγραμμα να επιλέξω; Παίζει ρόλο η κάρτα ήχου; Δλδ όσο καλύτερη, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα; (Ρωτάω γιατί έχουμε 2 pc σπίτι, να ξέρω ποιο να διαλέξω) ... τι άλλο ... από προγράμματα έχω το Roxio Easy CD & DVD Creator 6, το λέω γιατί κάποιος αναφέρθηκε στο Easy CD Creator 5 Platinum...κάνει την ίδια δουλειά;! Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; Κι αν ναι, που μπορώ να το κατεβάσω free.

Ευχαριστώ προκαταβολικά ;)

Ξέρεις πότε θα δεις διαφορές σ' αυτά τα προγράμματα? Όταν έχεις μια πολύ καλή κάρτα ήχου! Απαντάω στο ερώτημά σου περί κάρτας, και βέβαια έχει σημασία η κάρτα τη μεγαλύτερη! Τι σημασία έχει με ποιό πρόγραμμα "μεταφέρεις" μια αναλογική πηγή (πικάπ, π.χ) στο pc, αν θα είναι μέσω sound forge ή nero ή roxio κλπ. Η κάρτα ήχου είναι όλη η ιστορία, αφού όταν μεταφέρεις τα τραγούδια που θες τα κάνεις ότι θες κι όπως γουστάρεις μετά! Εκεί παίζει ρόλο το πρόγραμμα επεξεργασίας τι εφέ διαθέτει, παραμετροποιήσεις ήχων κλπ κλπ.

Τώρα όσον αφορά που μπορείς να τα βρεις "free" σ' αυτό δεν απαντώ γιατί τ' αφεντικά εδώ θα με φάνε:X

Μάλιστα...με κάλυψες νομίζω!

Ας πούμε πως θα κάνω τη "μεταφορά" με Roxio Easy CD Creator 6...πως ακριβώς την κάνω;! Εννοώ υπάρχει κάποιο μενού; Μπορεί κάποιος να μου πει plz;

Επίσης, θα κοιτάξω τις 2 κάρτες ήχου να δω τι έχω, να μου πείτε ποια είναι καλύτερη...:p

Μάλιστα...με κάλυψες νομίζω!

Ας πούμε πως θα κάνω τη "μεταφορά" με Roxio Easy CD Creator 6...πως ακριβώς την κάνω;! Εννοώ υπάρχει κάποιο μενού; Μπορεί κάποιος να μου πει plz;

Επίσης, θα κοιτάξω τις 2 κάρτες ήχου να δω τι έχω, να μου πείτε ποια είναι καλύτερη...:p

Το help του προγράμματος είναι αναλυτικότατο...

Πολύ καλή ιδέα! Αλλά πως ακριβώς θα ψάξω τη διαδικασία στο help ;;; Πως θα την ονομάσω; Key-words;

Το φαντάστηκα πως δε θα γνωρίζεις πως να το ψάξω...ή γνωρίζεις και μου το κρύβεις;...

Το φαντάστηκα πως δε θα γνωρίζεις πως να το ψάξω...ή γνωρίζεις και μου το κρύβεις;...

Για κοίτα για spin doctor. Τουλάχιστον στον easy cd creator 5 έτσι λεγόταν. Ε ψάξε και λίγο! γράψε analog source ή vinyl ή cassette κάτι απ' όλα αυτά τέλος πάντων θα βγάλει κάτι... Αλλιώς τι να πω, φέρε μου τον υπολογιστή σου εδώ να στο φτιάξω.:p