CarpeNoctum Δημ. March 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2006 Η ριζοσπαστικοτητα που εχει ενα μυαλο που χρησιμευει αν δεν εχει πρακτικη εφαρμογη? Και επισης εσυ που ειδες οτι πηγαμε μπροστα με τον θεσμο της Βουλης των εφηβων? Σηκωθηκες απο τον καναπε και τι εκανες? Η ριζοσπαστικότητα ενός νέου μυαλού δεν έγκειται σε ριζοσπαστικές, αλλά σε νέες και φρέσκες ιδέες. (ίσως ήταν λάθος η λέξη που χρησιμοποίησα) Όσο για τη βουλή των εφήβων θα σου πω τι έδωσε σε μένα. Μου έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξω σε μικρή ηλικία πολιτικό λόγο. Να διαπιστώσω πώς είναι να σκέφτεσαι πέρα από την καθημερινότητά σου και να κοιτάς λίγο τον κόσμο. Μπαίνοντας στο πανεπιστήμιο δεν την άραξα στον καναπέ. Συμμετείχα σε φοιτητικές οργανώσεις προσπαθώντας να εκφράσω την προσωπική μου άποψη για την καλυτέρευση της εκπαίδευσης (δεν το πάω πολιτικά) Πιο σημαντικό όμως είναι ότι ασχολήθηκα με Μη Κυβερνητικος Οργανισμούς που αντιπροσώπευαν τα πιστεύω μου γύρω από το πώς μπορεί να καλυτερεύσει ο κόσμος. Νομίζω ότι είναι σαφέστατη η απάντηση που σου έδωσα για το πώς βοήθησε εμένα η Βουλή των Εφήβων και τι έκανα όταν δεν ήμουν στον καναπέ. Είμαι off topic όμως οπότε αν θες περισσότερες διευκρινήσεις μπορώ να σου τις δώσω κάλλιστα με pm. Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. March 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2006 Δεν νομιζω οτι ειμαστε εκτος θεματος και πιστευω οτι ολη αυτη η συζητηση καλο ειναι να γινεται αναμεσα σε αυτους που θελουν να συμμετασχουν. Αυτο που μου λες εσυ ειναι το οφελος για εσενα που συμμετειχες στη Βτε και εξυπακουεται οτι ειναι καλο.Εγω ομως ρωταω σε τι συνεβαλαν στο κοινωνικο συνολο οι οποιες ιδεες ακουστηκαν.Δηλαδη εχουν καποια μετεπειτα εφαρμογη? Τις λαμβανει καποιος υπ' οψιν του? Εκτος απο την προσπαθεια του καθενος που συμμετεχει υπαρχει καποιο αντικρυσμα?Οτι επιασε τοπο? Φοιτητικες οργανωσεις μονο τις κομματικες ξερω και διαφωνω καθετα με ολες και την υπαρξη τους.Οχι δεν ψηφιζω λευκο. Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. March 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2006 Το κοινωνικό σύνολο κερδίζει με το ότι κάνει τους νέους να συμμετέχουν και να αφυπνίζονται. Ακόμα και ότι θα κάτσουν τόσες χιλιάδες παιδιά να γράψουν είτε πάνε είτε δεν πάνε το αποτέλεσμα είναι ότι αφυπνίζονται. Οι απόφάσεις δεν ξέρω τι απογίνονται. Πολύ πιθανό να καταλήγουν και στα σκουπίδια. Δεν είναι αυτό όμως το σημαντικό. Τουλάχιστον όχι για μένα. Τώρα σχετικά με τις πανεπιστημιακές οργανώσεις. Σε πολιτική οργάνωση ήμουν. Άλλο εννοούσα με το ότι δεν το πήγαινα πολιτικά. Εννοούσα ότι όταν μπήκα για να ασχοληθώ δεν μπήκα γιατί ήμουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, η οτιδήποτε άλλο. Μπήκα για να συμβάλλω με τον τρόπο μου στην καλυτέρευση του τμήματος στο οποίο σπούδαζα. Και το πετυχα. Όχι μόνος μου. Μαζί με άλλους συμφοιτητές μου κι απο άλλες παρατάξεις. Βοηθήσαμε στο να δημιουργηθεί μεταπτυχιακό στο τμήμα και μάλιστα δωρεάν.. και πολλά άλλα. Σίγουρα ο φοιτητικός συνδικαλισμός δεν είναι τώρα όπως ήταν αλλά δε θα με πείσει κανείς ότι είναι άχρηστος. Εκεί που δεν επικρατεί η βία και ο εξευτελισμός οι φοιτητικές παρατάξεις κάνουν θαύματα. Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. March 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2006 Ωραια,συμφωνουμε τοτε. Το μονο που δεν μου αρεσει ομως ειναι οτι ειτε υπαρχουν ανατρεπτικες/πρωτοποριακες ιδεες, ειτε οχι το ιδιο ειναι.Δεν αλλαζει κατι. Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. March 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2006 Ωραια,συμφωνουμε τοτε. Το μονο που δεν μου αρεσει ομως ειναι οτι ειτε υπαρχουν ανατρεπτικες/πρωτοποριακες ιδεες, ειτε οχι το ιδιο ειναι.Δεν αλλαζει κατι. Ναι γενικά στη Βουλή των Εφήβων μάλλον δεν αλλάζει κάτι. Έξω όμως απο αυτή αλλάζουν πολλά. Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts