Vaf_The_Best Δημ. March 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2006 Λοιπόν φίλε μου!Είχα desktop για πάνω απο 9-10 χρόνια και φέτος πήρα laptop!Εχω πολλά πάρε δώσε με επεξεργασία εικόνας και μεχρι τώρα δεν εχω κανένα πρόβλημα(AMD Turion 64,512 ram,80 σκληρό κ ATI RADEON XPRESS 200M κάρτα γραφικών)!Ένα πολύ καλό κ αξιόπστο μηχάνημα!Εχω ADSL και ο υπολογιστής είναι μόνιμα αναμένος 24 ώρες το 24ωρο κ δεν μου έχει κολλήσει ποτέ!Οσο για το αν ζεστένεται,είναι ενα μικρο πρόβλιμα το οποιο ομως διορθώνετε με 18 ευρώ με μια βάση η οποία προστήθεται απο κάτω απο το Laptop κ κάνει πάρα πολυ καλή δουλειά!Για να αναφερθώ και στο σκληρό δίσκο και στην οθόνη,ο πρώτος μπορεί να συμπληρωθεί με εναν εξωτερικό που σε βοηθάει κιόλας στο να μεταφέρεις αλλού τα δεδομένα σου χωρίς να έχεις βάλε-βγάλε συνέχεια και η οθόνη δεν υστερεί σε τίποτα απο μία ανάλογη TFT(για μένα οτι υπόθηκαν περι αργής απόκρησης ηταν χαζομάρες χωρίς να θέλω να θήξω κανέναν!)Εγώ πάντως δεν το μετάνιωσα καθολου που έκανα αυτην την αλλαγή!Νομίζω πως με το σωστό Laptop ούτε κι εσύ θα το μετανιώσεις! Υ.Γ Ελπίζω να σε βοήθησα έστω κ λίγο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. March 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 4, 2006 Λοιπόν φίλε μου!Είχα desktop για πάνω απο 9-10 χρόνια και φέτος πήρα laptop!Εχω πολλά πάρε δώσε με επεξεργασία εικόνας και μεχρι τώρα δεν εχω κανένα πρόβλημα(AMD Turion 64,512 ram,80 σκληρό κ ATI RADEON XPRESS 200M κάρτα γραφικών)!Ένα πολύ καλό κ αξιόπστο μηχάνημα!Εχω ADSL και ο υπολογιστής είναι μόνιμα αναμένος 24 ώρες το 24ωρο κ δεν μου έχει κολλήσει ποτέ!Οσο για το αν ζεστένεται,είναι ενα μικρο πρόβλιμα το οποιο ομως διορθώνετε με 18 ευρώ με μια βάση η οποία προστήθεται απο κάτω απο το Laptop κ κάνει πάρα πολυ καλή δουλειά!Για να αναφερθώ και στο σκληρό δίσκο και στην οθόνη,ο πρώτος μπορεί να συμπληρωθεί με εναν εξωτερικό που σε βοηθάει κιόλας στο να μεταφέρεις αλλού τα δεδομένα σου χωρίς να έχεις βάλε-βγάλε συνέχεια και η οθόνη δεν υστερεί σε τίποτα απο μία ανάλογη TFT(για μένα οτι υπόθηκαν περι αργής απόκρησης ηταν χαζομάρες χωρίς να θέλω να θήξω κανέναν!)Εγώ πάντως δεν το μετάνιωσα καθολου που έκανα αυτην την αλλαγή!Νομίζω πως με το σωστό Laptop ούτε κι εσύ θα το μετανιώσεις! Υ.Γ Ελπίζω να σε βοήθησα έστω κ λίγο! Ποιο laptop έχεις; Υποψιάζομαι ότι έχουμε το ίδιο γιατί τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις είναι ακριβώς τα ίδια με το δικό μου. Εγώ έχω το Acer 5032WXMi (επεξεργαστή AMD TURION 64 1,6 GHz και τα υπόλοιπα είναι ακριβώς αυτά που γράφεις) . Έχω και desktop. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του laptop (όπως γράφουν κάποιοι παραπάνω) είναι η φορητότητά του. Είμαι φοιτητής και πηγαινοέρχομαι συνέχεια Αθήνα-Ηγουμενίτσα-Αθήνα. Όσο δεν είχα το φορητό ήταν μαρτύριο (είμαι στην Ηγουμενίτσα από πέρσι 28/2 ). Φέτος όμως τα Χριστούγεννα που το πήρα σώθηκα. Πλέον κουβαλάω μόνο το laptop, τους 2 σκληρούς από το desktop και την θήκη που μετατρέπει τους σκληρούς σε εξωτερικούς ( με usb 2.0 ). Ένα μείον του φορητού μου είναι ο αργός σκληρός δίσκος που έχει ( 4200 στροφές :mad: ) και ώρες-ώρες κάνει το μηχάνημα να σέρνεται. Απορώ για ποιον λόγο οι ξεφτίλες έβαλαν τόσο αργό δίσκο... Όταν μπορέσω θα τον αλλάξω με έναν στις 7200 στροφές. Άλλο μείον η κάρτα γραφικών που δεν έχει δική της μνήμη και καταναλώνει από την μνήμη ram. Επίσης δεν είναι όσο δυνατή θα ήθελα. Κατά τα άλλα το μηχάνημα είναι πολύ αξιόπιστο. Δεν έχει σβήσει ποτέ από μόνο του, κολλάει σπάνια και το κυριότερο ΑΝΤΕΧΕΙ σε σκληρή και πολύωρη χρήση. Πολλές φορές μένει συνεχόμενα 20 ώρες ανοιχτό να κατεβάζει από dc++ κ.λ.π. Επίσης παίζω το λιγότερο 1 ώρα την ημέρα ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ Need For Speed Most Wanted (και πολλές φορές κατεβάζω και παράλληλα παίζω το παραπάνω παιχνίδι) . Βέβαια όταν παίζω γίνεται φούρνος. Το περίεργο όμως είναι ότι η ζέστη δεν του έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα (αυτό είμαι σε θέση να το πω με απόλυτη σιγουριά γιατί καθημερινά το ξεσκίζω και είμαι σε θέση να καταλάβω το παραμικρό που μπορεί να έχει) και φυσικά δεν έχει κλείσει ΠΟΤΕ από μόνο του, ούτε έχει βγάλει μπλε οθόνη ή restart στα καλά καθούμενα. Φυσικά έβγαλα τα windows που είχε από την Acer (windows xp home ελληνικά και ο σκληρός δίσκος σε FAT32 αντί για NTFS!!!!!!!! ) , έβαλα τα XP Professional Αγγλικά που έχω και στον desktop και πάει πολύ καλύτερα από πριν. Γενικά δεν έχω μετανιώσει καθόλου την αγορά του. Τα λεφτά του ίσως να τα έχει βγάλει σε τόσο λίγο καιρό με την χρήση που του κάνω :devil: Επαναλαμβάνω ότι το μόνο που μου δημιουργεί πρόβλημα είναι ο αργός σκληρός δίσκος. Για το service το ξέρω ότι είναι χάλια και απλά εύχομαι να μην πάθει τίποτα. Και κάτι τελευταίο: δεν μπορώ να καταλάβω όσους λένε ότι τα Acer έχουν προβλήματα. Μπορείτε να μας πείτε ακριβώς τι προβλήματα έχουν; Γιατί εγώ που έχω δουλέψει αρκετά φορητά της Acer [το δικό μου (που το σκίζω καθημερινά και δουλεύει απροβλημάτιστα) και φίλων μου] δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα; Το χειρότερο φορητό που έχω δουλέψει ποτέ είναι ένα Sony Vaio (αν θυμάμαι καλά το FS315S) το οποίο η κοπέλα που το έχει το πήρε κοντά στα 1600 ευρώ. Τρελά και αδικαιολόγητα κολήματα (χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτα και είμαι σίγουρος γιατί το έλεγξα εξονυχιστικά) . Άλλα πολύ αξιόπιστα φορητά είναι τα HP. Έχω δουλέψει (σκίσει για την ακρίβεια) του πατέρα μου (και αρκετά άλλα) και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Sony Vaio είναι τα φορητά που δεν θα αγόραζα ποτέ... Αυτά από εμένα. Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vaf_The_Best Δημ. March 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2006 Ποιο laptop έχεις; Υποψιάζομαι ότι έχουμε το ίδιο γιατί τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις είναι ακριβώς τα ίδια με το δικό μου. Εγώ έχω το Acer 5032WXMi (επεξεργαστή AMD TURION 64 1,6 GHz και τα υπόλοιπα είναι ακριβώς αυτά που γράφεις) . Έχω και desktop. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του laptop (όπως γράφουν κάποιοι παραπάνω) είναι η φορητότητά του. Είμαι φοιτητής και πηγαινοέρχομαι συνέχεια Αθήνα-Ηγουμενίτσα-Αθήνα. Όσο δεν είχα το φορητό ήταν μαρτύριο (είμαι στην Ηγουμενίτσα από πέρσι 28/2 ). Φέτος όμως τα Χριστούγεννα που το πήρα σώθηκα. Πλέον κουβαλάω μόνο το laptop, τους 2 σκληρούς από το desktop και την θήκη που μετατρέπει τους σκληρούς σε εξωτερικούς ( με usb 2.0 ). Ένα μείον του φορητού μου είναι ο αργός σκληρός δίσκος που έχει ( 4200 στροφές :mad: ) και ώρες-ώρες κάνει το μηχάνημα να σέρνεται. Απορώ για ποιον λόγο οι ξεφτίλες έβαλαν τόσο αργό δίσκο... Όταν μπορέσω θα τον αλλάξω με έναν στις 7200 στροφές. Άλλο μείον η κάρτα γραφικών που δεν έχει δική της μνήμη και καταναλώνει από την μνήμη ram. Επίσης δεν είναι όσο δυνατή θα ήθελα. Κατά τα άλλα το μηχάνημα είναι πολύ αξιόπιστο. Δεν έχει σβήσει ποτέ από μόνο του, κολλάει σπάνια και το κυριότερο ΑΝΤΕΧΕΙ σε σκληρή και πολύωρη χρήση. Πολλές φορές μένει συνεχόμενα 20 ώρες ανοιχτό να κατεβάζει από dc++ κ.λ.π. Επίσης παίζω το λιγότερο 1 ώρα την ημέρα ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ Need For Speed Most Wanted (και πολλές φορές κατεβάζω και παράλληλα παίζω το παραπάνω παιχνίδι) . Βέβαια όταν παίζω γίνεται φούρνος. Το περίεργο όμως είναι ότι η ζέστη δεν του έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα (αυτό είμαι σε θέση να το πω με απόλυτη σιγουριά γιατί καθημερινά το ξεσκίζω και είμαι σε θέση να καταλάβω το παραμικρό που μπορεί να έχει) και φυσικά δεν έχει κλείσει ΠΟΤΕ από μόνο του, ούτε έχει βγάλει μπλε οθόνη ή restart στα καλά καθούμενα. Φυσικά έβγαλα τα windows που είχε από την Acer (windows xp home ελληνικά και ο σκληρός δίσκος σε FAT32 αντί για NTFS!!!!!!!! ) , έβαλα τα XP Professional Αγγλικά που έχω και στον desktop και πάει πολύ καλύτερα από πριν. Γενικά δεν έχω μετανιώσει καθόλου την αγορά του. Τα λεφτά του ίσως να τα έχει βγάλει σε τόσο λίγο καιρό με την χρήση που του κάνω :devil: Επαναλαμβάνω ότι το μόνο που μου δημιουργεί πρόβλημα είναι ο αργός σκληρός δίσκος. Για το service το ξέρω ότι είναι χάλια και απλά εύχομαι να μην πάθει τίποτα. Και κάτι τελευταίο: δεν μπορώ να καταλάβω όσους λένε ότι τα Acer έχουν προβλήματα. Μπορείτε να μας πείτε ακριβώς τι προβλήματα έχουν; Γιατί εγώ που έχω δουλέψει αρκετά φορητά της Acer [το δικό μου (που το σκίζω καθημερινά και δουλεύει απροβλημάτιστα) και φίλων μου] δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα; Το χειρότερο φορητό που έχω δουλέψει ποτέ είναι ένα Sony Vaio (αν θυμάμαι καλά το FS315S) το οποίο η κοπέλα που το έχει το πήρε κοντά στα 1600 ευρώ. Τρελά και αδικαιολόγητα κολήματα (χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτα και είμαι σίγουρος γιατί το έλεγξα εξονυχιστικά) . Άλλα πολύ αξιόπιστα φορητά είναι τα HP. Έχω δουλέψει (σκίσει για την ακρίβεια) του πατέρα μου (και αρκετά άλλα) και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Sony Vaio είναι τα φορητά που δεν θα αγόραζα ποτέ... Αυτά από εμένα. Αν και λίγο καθυστερημένα η απάντηση ήρθε!!! :cool: Ο δικός μου είναι Fujitsu-Siemens Amilo 1650G στα 1.8 M και ο σκληρός είναι στις 5400 στροφές! Όσο για την κάρτα γραφικών έχεις δίκιο, δεν είναι όσο δυνατή θα έπρεπε για 128 και αυτό λόγο του οτι είναι shared αλλά δεν με προβληματίζει καθολού γιατι δεν είμαι και πολύ fan των παιχνιδιών! Απο 'κεί και πέρα δεν έχω κανενα απολύτως πρόβλημα με το "τερατάκι μου" :superman: , γιατί περι τερατάκι πρόκειται!!!Αυτάαα....;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts