pan82 Δημοσιεύτηκε March 1, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 1, 2006 Αν μου έλεγε κάποιος πριν ένα χρόνο περίπου μεταξύ laptop και desktop δε το συζητούσα καν desktop με τη μία!! Πιο δυνατά, καλύτερες τιμές, αναβαθμίσιμα και μπορείς όποτε γουστάρεις να προσθέσεις κάτι με χαμηλό κόστος, επίσης και μικρό κόστος επισκευής συνήθως. Τώρα τελευταία μιας και πλέον σκέφτομαι από καιρό να αναβαθμίσω το pc μου (Αthlon 1800+, 768MB ram, nvidia mx440, 180GB σκληρό) είδα ότι ουσιαστικά σκληρούς και άντε και τη μνήμη μπορώ να κρατήσω επίσης χρειάζομαι επειγόντος λόγω χώρου και μια ΤFT οθονούλα, οπότε όλα μαζί βγαίνουν καμιά 1000άρα ευρώ! Επίσης μιας και τελείωσα τη σχολή, οπότε σιγά σιγά το μέλλον δείχνει αβέβαιο για το που θα πάω και τι θα κάνω μου καρφώθηκε η ιδέα να πάρω laptop. Η χρήση του pc είναι για ιντερνετ κατά κύριο λόγο που λόγο adsl πλέον το pc μένει ανοιχτό 15ώρες τη μέρα πολλές φορές, dvd, tv και εργασίες. Παιχνίδια δε μπορώ να πω ότι παίζω ενώ το χρησιμοποιώ αρκετά για αντιγραφή dvd, επεξεργασία video από τη κάμερα μου και δημιουργία dvd, (μη φανταστείτε τίποτα επαγγελματικό απλά που και που φτιάχνω dvdάκια με εκδρομές, διακοπές, εκδηλώσεις κλπ και περνάω τα αγαπημένα μου προγράμματα της tv σε dvdάκια από το επιτραπέζιο dvd recorder). Σκέφτομαι λοιπόν επειδή και το δωμάτιο μου είναι αρκετά στενάχωρο και επειδή πιθανόν πλέον να απομακρύνομαι πιο πολύ από το σπίτι να πάρω ένα laptop, το pc που υπάρχει προφανώς θα μεταφερθεί στο δωμάτιο των brothers για να συνεχίσει απρόσκοπτα το κατέβασμα!!! Οι απόρίες μου και αφορούν κυρίως αυτούς που μεταπήδησαν μετά από χρόνια χρήσης desktop σε laptop, τι πραγματικά θα μου λείψει σε ένα laptop; Αξίζει πιστεύετε καλύτερα να πάρω ένα νέο βαρβάτο desktop με τα ίδια λεφτά; Έχω δει το Αcer 5652 μέχρι τώρα και από τι έψαξα είναι το μόνο που καλύπτει πλήρως αυτά που ψάχνω κιας είναι acer βέβαια που ακούω τόσα μιας και έχει ενσωματωμένο tv tuner, ΒΤ και ασύρματη κάρτα δικτύου και γενικότερα είναι full εχοπλισμένο στα 1500€. Επίσης έχει πυρήνα dual core που μετά από πολύ ψάξιμο στο ίντερνετ βρήκα http://www.notebookreview.com ότι ο διπλός πυρήνας σε εφαρμογές που έχουν σχέση με επεξεργασία βίντεο και εικόνας κάνουν το pc πολύ πιο γρήγορο "25% increase for overall buisness apps 87% for 3d rendering and video editing! 36% increase for photoshop cs2 64% increase for audio coding 3% increase for gaming, sometimes no increase but no loss" Oι απορίες μου είναι ένα laptop γενικά αντέχει;; Δηλαδή θα αντέχει ας πούμε 10 ή 12 ώρες αναμμένο κάποιες φορές ή θα τα φτύσει γρήγορα αν και υπολογίζω το adsl να τρέχει κατα κύριο λόγο στο desktop για να μη καταπονείται το laptop. Απλά στο pc μου έχω κάψει και 2 τροφοδοτικά σε 2 χρόνια αλλά οκ με 30€ το έφτιαξα ενώ στο laptop αυξάνει το κόστος. Σε σχέση με το τωρινό pc μου θα δω μεγάλες διαφορές με το συγκεκριμένο μοντέλο ή λόγω του ότι είναι laptop οι επιδόσεις περιορίζονται; Ξέρω ότι για επεξεργασία βίντεο σε λένε τα laptop αλλά θα είναι τόσο χάλια, σίγουρα καλύτερο από το τωρινό pc μου; Ξέρει κανείς αν σε μοντέλο με ενσωματωμένο tv tuner μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις απευθείας για λειτουργία tv χωρίς να μπεις στο λειτουργικό και αν μπορείς να την έχεις και στο παρασκήνιο ενώ κάνεις άλλες εργασίες; Είναι αλήθεια ότι τα dvd recorders στα laptop είναι ολίγον τι φρικτά;; Η κάρτα γραφικών τι λέει (Geforce GO 7600) για τα σημερινά δεδομένα; Με τη θερμότητα και το θόρυβο πως τα πάνε αυτές οι συσκευές;; Γιατί το υπάρχον μηχάνημα μου έχει πάρει το κεφάλι στη κυριολεξία και πολλές φορές βράζει ολόκληρο τα καλοκαίρια. Aλλά το βασικότερο είναι αν θα υπάρχουν τομείς που θα χάσω σε σχέση με το desktop μου;; Επίσης το μόνο που με προβληματίζει είναι ο μικρός σκληρός 100GB, φαντάζομαι δεν υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξω κάτι με κάποια οικονομική επιβάρυνση εξ΄αρχής; Κάθε βοήθεια και συμβουλή δεκτή... Παράθεση Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του... Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του... Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!! George Bernard Shaw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
g_pappas1989 Δημ. March 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2006 Αν μου έλεγε κάποιος πριν ένα χρόνο περίπου μεταξύ laptop και desktop δε το συζητούσα καν desktop με τη μία!! Πιο δυνατά, καλύτερες τιμές, αναβαθμίσιμα και μπορείς όποτε γουστάρεις να προσθέσεις κάτι με χαμηλό κόστος, επίσης και μικρό κόστος επισκευής συνήθως. Τώρα τελευταία μιας και πλέον σκέφτομαι από καιρό να αναβαθμίσω το pc μου (Αthlon 1800+, 768MB ram, nvidia mx440, 180GB σκληρό) είδα ότι ουσιαστικά σκληρούς και άντε και τη μνήμη μπορώ να κρατήσω επίσης χρειάζομαι επειγόντος λόγω χώρου και μια ΤFT οθονούλα, οπότε όλα μαζί βγαίνουν καμιά 1000άρα ευρώ! Επίσης μιας και τελείωσα τη σχολή, οπότε σιγά σιγά το μέλλον δείχνει αβέβαιο για το που θα πάω και τι θα κάνω μου καρφώθηκε η ιδέα να πάρω laptop. Η χρήση του pc είναι για ιντερνετ κατά κύριο λόγο που λόγο adsl πλέον το pc μένει ανοιχτό 15ώρες τη μέρα πολλές φορές, dvd, tv και εργασίες. Παιχνίδια δε μπορώ να πω ότι παίζω ενώ το χρησιμοποιώ αρκετά για αντιγραφή dvd, επεξεργασία video από τη κάμερα μου και δημιουργία dvd, (μη φανταστείτε τίποτα επαγγελματικό απλά που και που φτιάχνω dvdάκια με εκδρομές, διακοπές, εκδηλώσεις κλπ και περνάω τα αγαπημένα μου προγράμματα της tv σε dvdάκια από το επιτραπέζιο dvd recorder). Σκέφτομαι λοιπόν επειδή και το δωμάτιο μου είναι αρκετά στενάχωρο και επειδή πιθανόν πλέον να απομακρύνομαι πιο πολύ από το σπίτι να πάρω ένα laptop, το pc που υπάρχει προφανώς θα μεταφερθεί στο δωμάτιο των brothers για να συνεχίσει απρόσκοπτα το κατέβασμα!!! Οι απόρίες μου και αφορούν κυρίως αυτούς που μεταπήδησαν μετά από χρόνια χρήσης desktop σε laptop, τι πραγματικά θα μου λείψει σε ένα laptop; Αξίζει πιστεύετε καλύτερα να πάρω ένα νέο βαρβάτο desktop με τα ίδια λεφτά; Έχω δει το Αcer 5652 μέχρι τώρα και από τι έψαξα είναι το μόνο που καλύπτει πλήρως αυτά που ψάχνω κιας είναι acer βέβαια που ακούω τόσα μιας και έχει ενσωματωμένο tv tuner, ΒΤ και ασύρματη κάρτα δικτύου και γενικότερα είναι full εχοπλισμένο στα 1500€. Επίσης έχει πυρήνα dual core που μετά από πολύ ψάξιμο στο ίντερνετ βρήκα http://www.notebookreview.com ότι ο διπλός πυρήνας σε εφαρμογές που έχουν σχέση με επεξεργασία βίντεο και εικόνας κάνουν το pc πολύ πιο γρήγορο "25% increase for overall buisness apps 87% for 3d rendering and video editing! 36% increase for photoshop cs2 64% increase for audio coding 3% increase for gaming, sometimes no increase but no loss" Oι απορίες μου είναι ένα laptop γενικά αντέχει;; Δηλαδή θα αντέχει ας πούμε 10 ή 12 ώρες αναμμένο κάποιες φορές ή θα τα φτύσει γρήγορα αν και υπολογίζω το adsl να τρέχει κατα κύριο λόγο στο desktop για να μη καταπονείται το laptop. Απλά στο pc μου έχω κάψει και 2 τροφοδοτικά σε 2 χρόνια αλλά οκ με 30€ το έφτιαξα ενώ στο laptop αυξάνει το κόστος. Σε σχέση με το τωρινό pc μου θα δω μεγάλες διαφορές με το συγκεκριμένο μοντέλο ή λόγω του ότι είναι laptop οι επιδόσεις περιορίζονται; Ξέρω ότι για επεξεργασία βίντεο σε λένε τα laptop αλλά θα είναι τόσο χάλια, σίγουρα καλύτερο από το τωρινό pc μου; Ξέρει κανείς αν σε μοντέλο με ενσωματωμένο tv tuner μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις απευθείας για λειτουργία tv χωρίς να μπεις στο λειτουργικό και αν μπορείς να την έχεις και στο παρασκήνιο ενώ κάνεις άλλες εργασίες; Είναι αλήθεια ότι τα dvd recorders στα laptop είναι ολίγον τι φρικτά;; Η κάρτα γραφικών τι λέει (Geforce GO 7600) για τα σημερινά δεδομένα; Με τη θερμότητα και το θόρυβο πως τα πάνε αυτές οι συσκευές;; Γιατί το υπάρχον μηχάνημα μου έχει πάρει το κεφάλι στη κυριολεξία και πολλές φορές βράζει ολόκληρο τα καλοκαίρια. Aλλά το βασικότερο είναι αν θα υπάρχουν τομείς που θα χάσω σε σχέση με το desktop μου;; Επίσης το μόνο που με προβληματίζει είναι ο μικρός σκληρός 100GB, φαντάζομαι δεν υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξω κάτι με κάποια οικονομική επιβάρυνση εξ΄αρχής; Κάθε βοήθεια και συμβουλή δεκτή... kalhmera .... egw tha soy protina gia aytes tis ergasies pou kaneis karfota ....desktop. 1) einai pliros anabathmisimo(kathos oi anagkes gia grafika synexia anebenoy)-me to laptop tha exeis poli liges epiloges .....ews kai katholoy 2)an yparksei kapio problima tha anagkasteis na doseis to laptop gia kana 2hmero .... na xaseis xrono apo thn ergasia soy...... kai na min ksereis tpt gia thn episkeuh toy enw sto desktop an xalasi kati (px to modem....to ksiloneis monos soy kai to alazeis) 3)alla problima poy tha exeis tha einai o skliros...... molis fullari tha anagkashs na pareis eksoteriko me mikroteres epioseis epistrefw argotera me alla nea Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gka Δημ. March 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2006 Και εγώ desktop θα σου έλεγα λόγω adsl-σκληρού. Το laptop άντε να έχει 100Gb σκληρό. Αντίθετα στα ίδια χρήματα θα έχεις ένα desktop με 250-300gb σκληρό... Άσε που οι αναβαθμίσεις στο laptop είναι πανάκριβες και το μόνο που μπορείς να αναβαθμίσεις είναι σκληρό και μνήμη... Οθόνη; Τι οθόνη έχει το laptop 15,4 και 17" τα πανάκριβα ενώ κάλιστα μπορείς να πάρεις μια 19" στο desktop με τα ίδια χρήματα ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pan82 Δημ. March 1, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2006 kalhmera .... egw tha soy protina gia aytes tis ergasies pou kaneis karfota ....desktop. 1) einai pliros anabathmisimo(kathos oi anagkes gia grafika synexia anebenoy)-me to laptop tha exeis poli liges epiloges .....ews kai katholoy 2)an yparksei kapio problima tha anagkasteis na doseis to laptop gia kana 2hmero .... na xaseis xrono apo thn ergasia soy...... kai na min ksereis tpt gia thn episkeuh toy enw sto desktop an xalasi kati (px to modem....to ksiloneis monos soy kai to alazeis) 3)alla problima poy tha exeis tha einai o skliros...... molis fullari tha anagkashs na pareis eksoteriko me mikroteres epioseis epistrefw argotera me alla nea Το θέμα δεν είναι ότι η βλάβη θα με καθυστερήσει αρκετά γιατί θα έχω και το υπάρχον pc ούτως ή άλλως απλά το κόστος με προβληματίζει πιο πολύ. Όσον αφορά το θέμα αναβαθμίσεων όμως αν δεν ασχολούμαι με παιχνίδια και με επαγγελματικό video επεξεργασία ίσως να μη με καίει και πολύ πιστεύω. Και στο pc μου μια χαρά τα κάνω απλά ήθελα λίγο ταχύτητα παραπάνω άλλωστε χόμπυ είναι η επεξεργασία και όχι επάγγελμα. Απλά σκέφτομαι ότι με ένα laptop θα μπορώ να φεύγω πιο εύκολα από το σπίτι για το εξοχικό που συνήθως δε πήγαινα λόγω του ότι βαριέμαι χωρίς pc αλλά και επειδή τελείωσα σχολή και σε κανά χρόνο θα φύγω φαντάρος λογικά ή ίσως φύγω για κάποιο μεταπτυχιακό θα με καίει η φορητότητα του. Ο σκληρός αποτελεί όντως πρόβλημα... Παράθεση Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του... Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του... Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!! George Bernard Shaw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ALR Δημ. March 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2006 Από τον τρόπο που γράφεις και περιγράφεις, καταλαβαίνω ότι ήδη γνωρίζεις πως καθένα έχει την γλύκα του. Είναι ευελιξία Vs Δύναμη. Και με τα εξοχικά που άκουσα και τις σπουδές, μάλλον σε βλέπω προς το Laptop, εκτός και αν διαθέτεις τα κονδύλια να πάρεις τώρα ένα Desktop και σε 1 χρόνο που θα το χρειαστείς, 1 φορητό. Κάποιες λεπτομέριες όπως ο σκληρός δίσκος μπορούν να λυθούν με μια έξτρα δαπάνη για εσωτερικό σκληρό λάπτοπ και μια θήκη η οποία θα συνδέεται σε usb θύρα. Αυτό είναι λύση φορητότητας και χωράει στην τσέπη σου :) Μια λύση έξτρα δύναμης αλλά μεγαλύτερου όγκου, είναι ένας μεγάλης χωρητικότητας σκληρός δίσκος για Desktop , μια θήκη η οποία πάλι συνδέεται σε usb, αλλά απαιτεί εξωτερική τροφοδοσία. Παράθεση iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
g_pappas1989 Δημ. March 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2006 edw kai pali................afou tha metakinise ....... pare laptop....... alla ektos apo skliro den tha exeis thn kaliterh apodosh sta grafika (akoma kai an exei thn GPU poy les)....... tha exei megalo xrono apokrishs (opote xronoboro, apo apopsh othonhs ..oxi epeksergasth) opote tha isterei ligo sta multimedia ............. an sikonei thermokrasies .......liga tha mporeis na kaneis kai ........opos katalabes to dvd-wr twn laptop mhn ta poliemisteyese....den einai kai apo ta kalitera;) ;) ;) ;) ;) ;) kai ypopsin me ola ayta poy exei to laptop tha ksekoliazei thn mpataria kyriolektika........malon tha anagkasteis na pareis mpataria taksidioy gia na krataei Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. March 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2006 edw kai pali................afou tha metakinise ....... pare laptop....... alla ektos apo skliro den tha exeis thn kaliterh apodosh sta grafika (akoma kai an exei thn GPU poy les)....... tha exei megalo xrono apokrishs (opote xronoboro, apo apopsh othonhs ..oxi epeksergasth) opote tha isterei ligo sta multimedia ............. Είπε ότι δεν παίζει παιχνίδια. Οποιαδήποτε κάρτα γραφικών μπορεί να καλύψει τις υπόλοιπες ανάγκες ενός χρήστη. Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο, ο χρόνος απόκρισης δεν κολλάει πουθενά. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gka Δημ. March 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2006 Βασικά πόσα χρήματα θα διαθέσεις; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
g_pappas1989 Δημ. March 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2006 Είπε ότι δεν παίζει παιχνίδια. Οποιαδήποτε κάρτα γραφικών μπορεί να καλύψει τις υπόλοιπες ανάγκες ενός χρήστη. Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο, ο χρόνος απόκρισης δεν κολλάει πουθενά. apo oti kserw oi othones twn laptop exoyn megalo xrono apokrishs se sxesh me tis epitrapezies tft.......... opote afoy epeksergazete arxeia video ....... einai ena meion .... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. March 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2006 Δεν είναι κανόνας αυτό. Μια χαρά οθόνες έχουν οι φορητοί, ειδικά αν προσέξεις. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pankard Δημ. March 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2006 κι εγώ μέχρι πρίν 2 χρόνια desktop είχα.και μετά εντελώς τυχαία κατέλξηα σε laptop acer.κι εγώ πάνω κάτω τα ίδια με σένα κάνω εκτός απο επεξεργασία video.και πιο πολλά games.μέση αυτονομία για laptop είναι περίπου 1 hr 30 min.τώρα με centrino όμως η αυτονομία σε μερικά μοντέλα πλησιάζει τις 4 ώρες.και ειδικά οι νέοι dual core μπορούν ταυτόχρονα να τρέχουν ταχύτατα πολλές εφάρμογες.το μείον στον φορητό είναι οτι δεν σηκώνει αναβάθμιση σχεδόν καθόλου.κι αν ενδιαφέρεσαι για desktop replacement θα πρέπει να πάρεις φορητό με τελευταία τεχνολογία ειδικά σε τομείς που δεν αναβαθμίζεται όπως στον επεξεργαστή για να μη τον πετάξεις σε 6 μηνες-1 χρόνο.π.χ.centrino 2 η τελευταίο duo που έχει βγεί.όσο για τον σκληρό υπάρχουν φορητοί που σηκώνουν και 2 σκληρούς.είδα π.χ. siemens με 160 gb σκληρό.αν ενδιαφέρεσαι για top quality οθόνη αφού ασχολείσαι με video τότε η μοναδική λύση είναι vaio.κορυφαίες οθόνες με τα ανάλογα φράγκα βέβαια.γενικά πάνω κάτω τα ίδια φράγκα θα σκάσεις είτε για φορητό είτε για desktop ανάλογα με το τι θα βάλεις βέβαια.στον φορητό θα υπάρξει μια επιβάρυνση της τάξεως των 400-500 ευρώ (φόρος φορητότητας). και μην ξεχνάς αν πάρεις φορητό μόνο centrino καθώς p4 και ειδικά amd ζεσταίνονται υπερβολικά πολύ.και επιπλεόν υπάρχουν και λύσεις όπως πλαίσιο που μπορείς να συνθέσεις το δικό σου laptop σε προσιτές τιμές που προσφέρουν αναβάθμιση σε επεξεργαστή αρκεί να είναι ίδιο socket ,σκληρό,μνήμες.κάτι αντίστοιχο με pc.φυσικά εκεί υπαναχωρείς κάπως στην ποιότητα κατασκευής και υλικών που χρησιμοποιούνται,καθώς πολλά ακούγονται-αλλά υπάρχουν και οι εγγυήσεις. κι αυτά που είπατε παραπάνω περι αντοχής υλικών οι centrino για αυτό το σκοπό φτιάχτηκαν αποκλειστικά.για μεγαλύτερη αυτονομία,και να μη ζεσταίνονται. και κάτι τελευταίο οι duo υπερτερούν στις εφαρμογές όταν τρέχουν ταυτόχρονα αλλά δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο όταν τρέχει ενα game π.χ. σε σχέση με τον απλό centrino. εγώ είμαι υπέρ της απόψεως για laptop μόνο και μόνο για το πλεονέκτημα της φορητότητας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pan82 Δημ. March 1, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2006 Από τον τρόπο που γράφεις και περιγράφεις, καταλαβαίνω ότι ήδη γνωρίζεις πως καθένα έχει την γλύκα του. Είναι ευελιξία Vs Δύναμη. Aυτό το έχω καταλάβει πολύ καλά γι΄αυτό η ερώτηση μου δεν είναι ποιο θα είναι πιο δυνατό μηχάνημα, αυτό το ξέρω αλλά κυρίως αν και το laptop θα είναι εξίσου ικανοποιητικό στη δύναμη και στη ταχύτητα ή θα υστερεί πολύ σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο desktop; Επίσης θα δω μεγάλες διαφορές σε σύγκριση με το υπάρχον σύστημα που έχω (athlon στα 1800+, 512ΜΒ μνήμη και αρχαία κάρτα γραφικών) με ένα Intel Core T2300 1.66 GHz Dual Core, 1024ΜΒ μνήμη και nvidia 7600; Βασικά πόσα χρήματα θα διαθέσεις; Αρχικά έλεγα για καμιά 1200άρα ευρώ αλλά βλέποντας το νέο της acer http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_58_59&products_id=2797 στα 1500€ κόλλησα, μου φαίνεται πλήρως εξοπλισμένο και έχει και ότι πιο σύγχρονο επάνω του όπως και το dual core ώστε να μη ξεπεραστεί σε ένα χρόνο! Επισης ξανατονίζω ότι δεν επεξεργάζομαι διαρκώς βίντεο αλλά που και που απλά για δική μου διασκέδαση. Τέλος με καίει αν τα laptop είναι ψιλοανθεκτικά στη καθημερινή χρήση και αν θα μου λείψει κάτι άλλο στη καθημερινότητα μου πέραν της δύναμης και του σκληρού ίσως που αφού θα έχω και το παλιό pc ίσως να μη με απασχολήσει και πολύ Παράθεση Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του... Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του... Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!! George Bernard Shaw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gka Δημ. March 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2006 Αν δε χρειάζεσαι πραγματικά τη φορητότητα ή την οικονομία χώρου μην πάρεις laptop. Το σκεφτόμουν και εγώ αλλά με απέτρεψαν. Σκέψου έδωσα ~900€ (και 300€ για tft 19" πες) και πήρα athlon 64 3700+ 1gb ram 6600gt 250gb σκληρό κτλ. Για να πάρω τα ίδια σε laptop θα ήθελα 2200€+ με 17" οθόνη. Εκτός αυτού αμφέβαλα για τη αξιοπιστία του σε χρήση adsl (24/7). Πάντως καλό είναι να αποφύγεις τα acer. Σε περίπτωση που πάθει κάτι θα το στείλουν Ιταλία και το λιγότερο που θα στο κρατήσουν είναι 15-30 ημέρες. Επίσης αν πάθει κάτι μετά τον ένα χρόνο που λήγει η εγγύηση τι θα κάνεις; Θα σου ζητούν μια περιουσία για να το επισκευάσουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
miranda Δημ. March 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2006 Yparchoun laptop pou pragmatika skotonoun alla ine poio akriba,gnomi mou pare kapoio me dinatotero epexergasti den tha echis problima thermotitas kai ta schetika ego se ena dell inspiron 1100 pou ine 3 chronon eches simplirose ena mina sinechia online kai den echo problima,kai echi kai celeron 2,4,den thelo na parexigithoun oi katochi acer alla den mou gemizoun to mati 2 filoi mou pou ine katochi echoun sinechia problimata ,fcaxe genika se ti tha katalixis,yparchoun polles epiloges.Tora me to neo laptop pou echo http://www1.euro.dell.com/content/products/features.aspx/xps_m170?c=nl&cs=nldhs1&l=nl&s=dhs ine i mera me tin nichta me to paloio Παράθεση Οδηγίες για τη «Νόσο των πτηνών» http://img101.imageshack.us/img101/6465/g7su.th.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
g_pappas1989 Δημ. March 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2006 swstos o GKa apo panw.................. h dsl se laptop einai epifobo thema .... kai h acer den einai kai poli aksiopisth se themata service (eksoy kai oi 15 meres ) . eipes ligo pio panw oti theleis na einai anthektiko ........... ayto to exw dei mono se mia etairia ...IBM..... mpori na fenontai koytia alla einai ta anthektikotera poy kserw ..........px gnosth moy exei laptop ibm me 200ari cpu , exei fai tis toympes kai zei akoma (mono ta plastika exoyn spasi ligo)........ + oti i IBM exei kanei kati patentes opoy an to laptop paei na pesei , exei esthitira opoy blepei oti peytei kai odigei tis belones anagnoshs/engrafis toy skliroy sth thesh parkarismatos etsi oste apo thn ptwsh mh ligisoyn kai gratzoynisoyn ton skliro kai xasei dedomena o xrisths.;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stilskin Δημ. March 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2006 Και εγω ήμουν στο δίλλημα αυτό πριν απο λίγο καιρό. Τελικά με κέρδισε η φορητότητα του λάπτοπ γιατί είναι λίγο πακέτο όποτε πήγαινα στο εξοχικό να κουβαλάω 19αρα οθόνη και tower. Τωρα όσον αφορά το θέμα κατεβάσματος έχω βρεί την ηρεμία μου με την ησυχία που διακρίνει τον φορητό μου. Για να άφηνα τον σταθερό για να κατεβάζει το βράδυ ούτε να το συζητήσω. Πάντως και ο επόμενος υπολογιστής μου λάπτοπ θα είναι! I am a laptop-maniac! Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pan82 Δημ. March 2, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2006 Και εγω ήμουν στο δίλλημα αυτό πριν απο λίγο καιρό. Τελικά με κέρδισε η φορητότητα του λάπτοπ γιατί είναι λίγο πακέτο όποτε πήγαινα στο εξοχικό να κουβαλάω 19αρα οθόνη και tower. Τωρα όσον αφορά το θέμα κατεβάσματος έχω βρεί την ηρεμία μου με την ησυχία που διακρίνει τον φορητό μου. Για να άφηνα τον σταθερό για να κατεβάζει το βράδυ ούτε να το συζητήσω. Πάντως και ο επόμενος υπολογιστής μου λάπτοπ θα είναι! I am a laptop-maniac! Ti laptop έχεις φίλε μου;; Αλήθεια το αφήνεις συχνά ολόκληρο βράδυ να κατεβάζει χωρίς πρόβλημα υπερθέρμανσης;; Η αλήθεια είναι ότι το pc μου βουίζει ολόκληρο και αναγκαστικά βράδυ που κοιμάμαι δε μπορεί να μένει ανοιχτό. Κι εγώ τη φορητότητα σκέφτομαι και την εξοικονόμηση χώρου μιας και το δωμάτιο μου ασφυκτιά με τo pc, είναι πολλές φορές που πάω σε ένα φίλο και θέλω να πάρω ένα σωρό πράγματα μαζί μου με ένα laptop θα μπορείς να πάρεις απλά το laptop Παράθεση Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του... Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του... Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!! George Bernard Shaw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. March 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2006 Αφού δεν παίζεις παιχνίδια, ποιός ο λόγος γενικότερα να αλλάξεις PC; Μια χαρά είναι και το υπάρχον desktop σου. Από τη στιγμή που δε σε αφορά το μεγαλύτερο μείον των λάπτοπ (τα παιχνίδια), go for it και χτύπα ένα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gka Δημ. March 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2006 Για παράδειγμα σχετικά με προβλήματα ρίξε μια ματιά εδώ, σωστός ο gkr41 τι θα σου προσφέρει ένα laptop με παρόμοιες δυνατότητες με το υπάρχον desktop σου. Όσο για το θόρυβο μπορείς να τον μειώσεις αρκετά. Ο μόνος λόγος που πραγματικά αξίζει να πάρεις laptop είναι αν σπουδάζεις κάπου αλλού και μετακινείσαι συχνά ή έχεις φοβερό πρόβλημα χώρου. Πάντως η απόφαση είναι δική σου ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ALR Δημ. March 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2006 Το μηχάνημα που παραθέτεις μου φαίνεται πολύ καλό. Μη σε προβληματίζει η πολύωρη χρήση του. Ο δικός μου φορητός πάντως είναι ανοιχτός σχεδόν όλο το 24ωρο και πάει μια χαρά. Απλώς που και που θα πρέπει να τον ξεφορτίζεις τελείως και να τον φορτίζεις κλειστό , για μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας. Αφού δεν είσαι gamer δε νομίζω με αυτό το μηχάνημα να δείς σημαντική διαφορά σε ταχύτητες στις video-audio επεξεργασίες σου. Εγώ λέω go for it :) Παράθεση iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pan82 Δημ. March 3, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2006 Το μηχάνημα που παραθέτεις μου φαίνεται πολύ καλό. Μη σε προβληματίζει η πολύωρη χρήση του. Ο δικός μου φορητός πάντως είναι ανοιχτός σχεδόν όλο το 24ωρο και πάει μια χαρά. Απλώς που και που θα πρέπει να τον ξεφορτίζεις τελείως και να τον φορτίζεις κλειστό , για μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας. Αφού δεν είσαι gamer δε νομίζω με αυτό το μηχάνημα να δείς σημαντική διαφορά σε ταχύτητες στις video-audio επεξεργασίες σου. Εγώ λέω go for it :) Μα γι΄αυτό κόλλησα κι εγώ, πρώτη φορά βλέπω ένα laptop τόσο ολοκληρωμένο και σε προσιτή τιμή και από τι διάβασα σε forum του εξωτερικού είναι όντως πολύ καλό. Επίσης επειδή δε χρησιμοποιώ βαριές εφαρμογές πέρα από κάποια βίντεο που φτιάχνω που και που και με καίει η φορητότητα και κυρίως η μείωση χώρου όπως ανέφερα σκέφτομαι σοβαρά να το χτυπήσω. Όταν λες δε θα δω αλλαγές στις ταχύτητες, μπορείς να πεις ένας Dual Core στα 1,66 σε σχέση με ένα desktop επεξεργαστή περίπου που αντιστοιχεί. Βλέπω ότι με τα ίδια χρήματα σε desktop παίρνω ή Athlon64 στα 3800 ή P4 D830 στα 3,00GHZ Παράθεση Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του... Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του... Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!! George Bernard Shaw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ALR Δημ. March 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2006 Δεν γνωρίζω λεπτομέριες για να σου πώ ακριβώς μαθηματικά ποια είναι η αναλογία, αλλά ξέρω ότι στο περίπου ένας φορητός με mobile cpu αναλογεί στην διπλάσια ταχύτητα σε Dekstop. Πχ ο 1.6 συγκρίνεται με έναν 2.6.-2.8, αλλά και πάλι νομίζω ότι είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Σε αυτό που είμαι σίγουρος, είναι πως αν δεν φτάσεις τον υπολογιστή σου στα άκρα, ότι και να είναι , δεν θα καταλάβεις ποτέ την πραγματική του δύναμη και ήδη θυμίσου ότι μιλάμε για πολύ ισχυρά μηχανήματα. Λίγοι χρήστες "εξουθενώνουν" έναν AMD 3800 για παράδειγμα. Η δική μου εμπειρία με διδάσκει το εξής. Στο desktop μου με cpu p4 2.66 και 512 ram , το photoshop για παράδειγμα ανοίγει την πρώτη φορά γρηγορότερα από ότι θα ανοίξει στο laptop και ταυτόχρονα θα έχω κι άλλες εφαρμογές. Αν το ανοίξω και το ξανακλείσω όμως, το laptop θα το ανοίξει πιο γρήγορα! Όσες φορές κι αν γίνει αυτό. Εντυπωσιάστηκα με την ευκολία που σου δίνει επίσης μια wide οθόνη. Έχεις περισσότερα εργαλεία στην διάθεση σου και σε καλύτερα σημεία ;) Στην ταχύτητα των προγραμμάτων πάντως ίσως να παίζει ρόλο και η μνήμη cache που στον φορητό είναι 2mb ενώ στον Desktop είναι 512kb. Ξανατονίζω ότι για την χρήση που θέλεις , ο φορητός αυτός είναι υπεραρκετός. Σίγουρα θα χάνει σε δύναμη από έναν 3800 amd σε κάθε περίπτωση, αλλά δεν νομίζω να γίνει τόσο αισθητό ώστε να σε χαλάσει:) Αυτό που θα γίνει πιο αισθητό , είναι η ευκολία που θα σου προσφέρει το laptop και την οποία θα καταλάβεις μόλις βρεθείς μαζί του κάπου εκτός του σπιτιού ή εκτός Δωματίου/γραφείου :) Παράθεση iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pan82 Δημ. March 3, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2006 Δεν γνωρίζω λεπτομέριες για να σου πώ ακριβώς μαθηματικά ποια είναι η αναλογία, αλλά ξέρω ότι στο περίπου ένας φορητός με mobile cpu αναλογεί στην διπλάσια ταχύτητα σε Dekstop. Πχ ο 1.6 συγκρίνεται με έναν 2.6.-2.8, αλλά και πάλι νομίζω ότι είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Σε αυτό που είμαι σίγουρος, είναι πως αν δεν φτάσεις τον υπολογιστή σου στα άκρα, ότι και να είναι , δεν θα καταλάβεις ποτέ την πραγματική του δύναμη και ήδη θυμίσου ότι μιλάμε για πολύ ισχυρά μηχανήματα. Λίγοι χρήστες "εξουθενώνουν" έναν AMD 3800 για παράδειγμα. Η δική μου εμπειρία με διδάσκει το εξής. Στο desktop μου με cpu p4 2.66 και 512 ram , το photoshop για παράδειγμα ανοίγει την πρώτη φορά γρηγορότερα από ότι θα ανοίξει στο laptop και ταυτόχρονα θα έχω κι άλλες εφαρμογές. Αν το ανοίξω και το ξανακλείσω όμως, το laptop θα το ανοίξει πιο γρήγορα! Όσες φορές κι αν γίνει αυτό. Εντυπωσιάστηκα με την ευκολία που σου δίνει επίσης μια wide οθόνη. Έχεις περισσότερα εργαλεία στην διάθεση σου και σε καλύτερα σημεία ;) Στην ταχύτητα των προγραμμάτων πάντως ίσως να παίζει ρόλο και η μνήμη cache που στον φορητό είναι 2mb ενώ στον Desktop είναι 512kb. Ξανατονίζω ότι για την χρήση που θέλεις , ο φορητός αυτός είναι υπεραρκετός. Σίγουρα θα χάνει σε δύναμη από έναν 3800 amd σε κάθε περίπτωση, αλλά δεν νομίζω να γίνει τόσο αισθητό ώστε να σε χαλάσει:) Αυτό που θα γίνει πιο αισθητό , είναι η ευκολία που θα σου προσφέρει το laptop και την οποία θα καταλάβεις μόλις βρεθείς μαζί του κάπου εκτός του σπιτιού ή εκτός Δωματίου/γραφείου :) Σα να με έπεισες ALR απλά δε ξέρω αν αξίζει να περιμένω λίγο ακόμα (μέχρι το Πάσχα δηλ) που θα έρθει μεγαλύτερη ποικιλία από μοντέλα αν και δε νομίζω να πέσουν από τώρα οι τιμές στους dual core. Εσύ αλήθεια ποιο μοντέλο έχεις;;Με το επεξεργαστη; Το μόνο που μ΄ανησυχεί πλέον σε ένα laptop είναι το θέμα αντοχής επειδή και στο pc έχω κάψει 2-3 τροφοδοτικά και στο laptop το κόστος σε ενδεχόμενα λάθη κοστίζει ακριβά. Αλλά αυτή η άνεση που λες... Και σίγουρα δεν είμαι και ιδιαίτερα advance user να φτάνω ένα pc στα όρια του πιστεύω πως αν ένα laptop φτάνει ένα P4 στα 2800 μου είναι υπεραρκετό από τη στιγμή που έχω ήδη και desktop. YΓ: Αλήθεια η πραγματική χωριστικότητα ενός δίσκου 100GB ποια περίπου είναι, γιατί στο desktop μου νομίζω χάνει καμιά 5άρα G Παράθεση Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του... Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του... Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!! George Bernard Shaw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
miranda Δημ. March 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2006 Perimene ligo gia dual core giati olo kai nea montela tha bgoun kai mpori na pesoun kai oi times:happy: Παράθεση Οδηγίες για τη «Νόσο των πτηνών» http://img101.imageshack.us/img101/6465/g7su.th.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ALR Δημ. March 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2006 Συνέχεια θα βγαίνουν νέα μοντέλα , αυτό είναι κανόνας. Όσο μπορείς να περιμένεις περίμενε. Καλύτερα να πάρεις κάτι όταν πραγματικά θα αρχίσεις να το χρειάζεσαι και όταν η εποχή θα το "σηκώνει". Εγώ στο desktop έχω 80ριδες σκληρούς και πάλι χάνω 5.5gb. Οπότε εκεί γύρω υπολόγισε και την απώλεια σε έναν 100αρη. Έχω έναν Acer 1682wlmi με 1.6 Intel Pentium M 725 , 512 ram, 2mb cache memory ,Ati Radeon Mobility 64mb, dvd r double layer, wifi , 60gb HDD και 15.4 οθόνη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον φορητό και τον χρησιμοποιώ κυρίως σαν dekstop στην φοιτητική κατοικία μου όπου είναι always online πάνω σε ένα tiny γραφειάκι με καλώδιο και καμιά φορά τον χρησιμοποιώ και ασύρματα σε όλο το σπίτι. Το μόνο που μου λείπει είναι η χωρητικότητα. Είναι χωρισμένος ο σκληρός σε 2 partition , και έχω περίπου 24.5 στον καθέναν στην διάθεση μου. Χρησιμοποιώ κυρίως σχεδιαστικά προγράμματα, Dreamweaver, photoshop, Flash, Corel , επίσης έχω παίξει και κάποια online games όπως knights online και βασικά ότι παιχνίδι έχω βάλει έπαιξε μια χαρά με την κάρτα του laptop! Δεν είμαι Gamer, και βλέπω κανα video που και που..Αυτά! Μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος... Απλά τρέμω μήπως πάθει κάτι γιατί έχω ακούσει τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ για το service της Acer. Τώρα για το θέμα της αντοχής, η αλήθεια είναι ότι τα laptop δεν έχουν σχεδιαστεί για την τόσο σκληρή χρήση που θα κάνεις πχ σε ένα Dekstop συναρμολογημένο κομμάτι κομμάτι από σένα μετα υλικά που ξέρεις ότι είναι φερέγγυα. Παρόλαυτα..Δεν έχω δει να αναφέρονται προβλήματα υπερβολικής online χρήσης. Η αλήθεια είναι πάντως ότι αν ξαναχρειαστεί να διαλέξω φορητό, κλείνω περισσότερο προς TOSHIBA. Μου εμπνέει περισσότερη αξιοπιστία από την Acer..Άσε που η ποιοτική διαφορά είναι μεγάλη. Παράθεση iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts