Wizad Δημοσιεύτηκε February 28, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 28, 2006 Ειμαι σε αναζητηση συσκευης δικτυωσης για διαμοιρασμο Ιντερνετ adsl και φυσικα διαμοιρασμο δεδομενων(data)κοινο δλδ δικτυο για αρχεια mp3,videos,games κτλ κτλ...και ερωτω ποιες οι διαφορες μεταξυ των 4 παρακατω συσκευων και ποια μου προτεινετε?Υπαρχει κατι που θα επρεπε να γνωριζω πριν κανω την αγορα?Δουλευουν και τα 4 με ανοιχτο κωδικα για λογισμικο οπως πχ το alhemy? α)LINKSYS ADSL2+ WIFI MIMO ROUTER WAG54GX2 β)LINKSYS WIRELESS BROADBAND ROUTER 802.11G WRT54GS γ)LINKSYS WRT54G ή WRT54GL Υ.Γ Υπαρχει ηδη ενα acces point wap54g το οποιο θα δουλεψει σαν client και το δυκτιο αναμεσα στα δυο pc που θα ενωσει υπαρχει η απαοσταση των 9 χιλιομετρων.Μηπως και με τα mwatt να προσεξω κατι?Κεραιες υπαρχουν 2 Μια 24αρα και μια 20αρα.Περιμενω τις απαντησεις σας Παράθεση ...Εχω προβλημα και ξερω πως το ξερω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. February 28, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 28, 2006 Μόνο το wrt54gl πέρνει ανοιχτό λογισμικό, τα wrt54g & gs μόνο τα παλιά μοντέλα. Για τα άλλα κάνε μια βόλτα στο http://www.openwrt.org να δεις, αν και δεν νομίζω. Το α έχει τις mimo Κεραίες που υπόσχονται πράγματα και θάματα σε κλειστούς χώρους, αλλά πρέπει να το υποστηρίζει και η κάρτα από την απέναντι μεριά. Το wap θα δουλέψει ως client ? Προφανώς όχι με το firmware της μαμάς του... 9 Χιλιόμετρα ? Ελπίζω να βρίσκεσε εκτός αθηνών, ειδάλλως μπορείς να το ξεχάσεις από τώρα. Ναι, με τα mw πρέπει να προσέξεις, να τα βάλεις να παίζουν στο 1mw μονάχα, ειδάλλως θα είσαι παράνομος, Βέβαια με νόμιμη ισχύ και 9 χιλιόμετρα, μην περιμένεις και πολλά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Wizad Δημ. March 3, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2006 ...Ειμαι εκτος Αθηνων και συγκεκριμενα στο νομο Καστοριας.Το wap ναι θα δουλεψει ως client για το απομακρυσμενο σημειο...(αλλα δεν καταλαβα γιατι να μην παιξει με firmware της μαμας?Δεν κανει?Η θα δουλεψει καλυετα με open sourge firmware?.Οπτικη επαφη υπαρχει οπως και καλη διαθεση.Απο εκει και περα για να δω στα 9 χιλιομετρα και για να ειμαι λιγοτερο νομιμος...απλα ανεβαζω τα mw η τα κατεβαζω....? Παράθεση ...Εχω προβλημα και ξερω πως το ξερω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. March 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 4, 2006 Δεν νομίζω ότι το Wap έχει client mode από την μαμά του. Τα mw τα κατεβάζεις. Πρέπει να ακολουθείς τον τύπο Μax EIRP <= 20db ή 100mw EIRP=TXpower - Cable losses + Antenna gain. Nα ξέρεις ότι τα db είναι λογαριθμική μονάδα : 1mw = 0db 2mw = 3db 4mw = 6db 5mw = 7db 8mw = 9db 10mw = 10db 20mw = 13db 30mw = 14.77db 50mw = 17db 100mw= 20db 200mw= 23db Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts