Jump to content

Βοηθεια με ασυρματο adsl ιντερνετ..............

loverman13
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

To bazw kai edw to thema giati einai anagki..... Paidia exw parei 2 kartes asurmatou diktuou netgear wg311 gia ta 2 pc kai ena modem/router allied data (tornado 831) kai prospathoume na sundesoume ta 2 pc alla den ginetai me tpt.....exoume enwsei ta pc (ksexwrista )me to router/modem mono pou den mporoume na to kanoume na mpei sto internet wste na mporesei na dwsei txaxutita kai na tin xwrisei sto diktuo metaksu tou modem router kai tou pc....Mipws kserei kaneis ti mporoume na kanoume???MIpws mporeite na mou peite kai bima pros bima pws na ftiaxtei i kainourgia sundesi tou pc me tis katalliles rithmiseis kai tis rithmiseis tou browser??:O ...Opoios kserei as mou pei bima bima an den itan kopos.......:O

Euxaristw polu.

το ασυρματο ρουτερ το ριχνεις πανω στο lan και τις ασυρματες καρτες client πανω στο ap.και απλα βαζεις default gateway την ip του dsl router,και τους nameservers.τιποτα αλλο.

απο τα λίγα που έχω καταλάβει λόγω greeklish,

- το μοίρασμα του νετ γίνεται αυτόματα στα 2 πισί ανάλογα με το ποιο αιτήτε διακίνσηση δεδομένων (διάρκεια, ταχύτητα κλπ). Η ταχύτητα μοιράζεται στα 2 πισί όταν αιτηθούν ταυτόχρονα.

- Η σύνδεση θα γίνει στο κάθε πισί:

control panel > network connections > new connection > edit TCP/IP >

γενικά οι ρυθμίσεις είναι σαν να είχες wired LAN

1. δήλωσε καρφωτές IP στο κάθε pc ξεχωριστά (και ΟΧΙ automatic IP)

2. Subnet mask: 255.255.255.0

3. DNS servers: ανάλογα με τον ISP σου

4. Routers: την IP του routerπου συνήθως είναι 192.168.1.1

Ρυθμίσεις στον browser δεν έχει κάποιες παραπάνω, μιας και απ'ότι κατάλαβα έχεις ήδη wired adsl.

Τώρα το πως κάθισα-διάβασα-ταλαιπωρήθηκα για να καταλάβω τα greeklish ( :wacko: ), ωφείλεται μάλλον στο πρωινό της Κυριακής.

απο τα λίγα που έχω καταλάβει λόγω greeklish,

- το μοίρασμα του νετ γίνεται αυτόματα στα 2 πισί ανάλογα με το ποιο αιτήτε διακίνσηση δεδομένων (διάρκεια, ταχύτητα κλπ). Η ταχύτητα μοιράζεται στα 2 πισί όταν αιτηθούν ταυτόχρονα.

- Η σύνδεση θα γίνει στο κάθε πισί:

control panel > network connections > new connection > edit TCP/IP >

γενικά οι ρυθμίσεις είναι σαν να είχες wired LAN

1. δήλωσε καρφωτές IP στο κάθε pc ξεχωριστά (και ΟΧΙ automatic IP)

2. Subnet mask: 255.255.255.0

3. DNS servers: ανάλογα με τον ISP σου

4. Routers: την IP του routerπου συνήθως είναι 192.168.1.1

Ρυθμίσεις στον browser δεν έχει κάποιες παραπάνω, μιας και απ'ότι κατάλαβα έχεις ήδη wired adsl.

Τώρα το πως κάθισα-διάβασα-ταλαιπωρήθηκα για να καταλάβω τα greeklish ( :wacko: ), ωφείλεται μάλλον στο πρωινό της Κυριακής.

ΙΟκ σορρυ φιλε μου ηταν λογο βιασυνης....Εκανα ολα οσα μου ειπες αλλα το μονο προβλημα ειναι οταν παω να ρυθμισω το μοντεμ/ρουτερ και βαζω τα username και τα password προκειμενου να συνδεθει και μετα να μοιρασει την συνδεση δεν αποθηκευει τα password και δεν μπορει να συνδεθει......Ειναι το modem/router allied data (tornado 831)......Μηπως ξερει κανεις τι να κανω????:O

δεν έχω ιδέα για το μόντεμ.

αν δεν έχεις απάντηση, καλύτερα τηλεφώνησε στον ISP σου για να σου δώσει πληροφορίες.