Jump to content

File Share and security

ipnotistis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια χαρα.

Έχω στο σπίτι μου 4 κομπιούτερ συνδεδεμένα με LAN (WORKGROUP). Όταν κάνω share εναν φάκελο, υπάρχει δυνατότητα να φαίνεται απ'έξω? (Απο Hackers εννοω, όχι πως με ανησυχεί πολύ το θεμα, σιγα μην ασχολούνταν με εμένα, αλλα ας έχω και το κεφάλι μου ήσυχο.)

Όταν δηλαδή δίνω την δυνατότητα να αλλάζουν τα αρχεία (οπως move delete κτλ), σε ποιόν πάει η δυνατότητα αυτη? ΜΟΝΟ στο WORKGROUP ή και έξω απο το LAN, δηλαδη στο WAN (Wide Area Network ή κοινώς Internet)??

Τελευταία ερώτηση.. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ να βάλω PASSWORDS? Στα Win2000 υπήρχε αυτη η δυνατότητα αν δεν κάνω λάθος...

Ευχαριστώ

Δεν γινεται να το δει ο αλλος..Αν δεις ειναι μονο για lan kai για wan...Αν θες για μια καλυτερη προστασια βαλε ενα firewall (Zone alarm)
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Δεν γινεται να το δει ο αλλος..Αν δεις ειναι μονο για lan kai για wan...Αν θες για μια καλυτερη προστασια βαλε ενα firewall (Zone alarm)

Συγγνωμη αλλα δεν καταλαβα. Τι εννοεις "Αν δεις, ειναι μονο για lan και για wan" ? Να δω, τι?

Γίνε πιο ξεκάθαρος pls.. ευχαριστώ

ΥΓ. Firewall εχω, φυσικά, βάλει σε όλα τα PCs :cool:

1) Αυτό που σου είπε ο redalert είναι ότι δεν γίνεται να τα δει κάποιος άλλος έξω από το workgroup σου δηλαδή από το internet.

2) Control panel -> User Accounts, click στο account που θες να βάλεις password και στη συνέχεις click στο Create a Password

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

1) Αυτό που σου είπε ο redalert είναι ότι δεν γίνεται να τα δει κάποιος άλλος έξω από το workgroup σου δηλαδή από το internet.

2) Control panel -> User Accounts, click στο account που θες να βάλεις password και στη συνέχεις click στο Create a Password

Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά για το 2ο θέμα... Συγγνώμη, δικό μου λάθος. Εννοώ Να βάλω passwords για το τι μπορεί να δει ο καθε χρήστης απο το pc μου (πχ. Να μπόρεί να βλέπει ο Νο2 αυτα που κάνει share ο Νο3 αλλά οχι όσα θέλω να μπορει να δει ο Νο4)

Μου φαίνεται οτι για αυτό το θεμα ζητάω πολλά.. :worry: