sculper Δημοσιεύτηκε February 18, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 18, 2006 Αγόρασα ένα νέο PC και έχω το εξής πρόβλημα! Στο startup βλέπω ότι το σύστημα βλέπει τον σκληρό αλλά όταν μπαίνω στο bios ο σκληρός δεν φαίνεται! Προσπαθώ να κάνω εγκατάσταση στα WIN XP και ενώ ξεκινά κανονικά το cd όταν πατώ να τα κάνει install μου βγάζει μήνυμα ότι δεν έχω ενεργοποιημένο αποθηκευτικό χώρο κτλ! Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω για να μην τρέχω ξανά στο μαγαζί! Ευχαριστώ πολύ! Σχετικά με το τι μπορεί να σας ενδιαφέρει: Motherboard: p5 asus p5rd1-vm (s775,vga) HD: WD80GB SATA CPU: intel cel. D336/64bit Επίσης παρατήρησα ότι ο σκληρός δεν έχει κάποιο jumper από πίσω να τον έβαζα master ή κάτι! Έτσι έπρεπε να είναι? Ακούω προτάσεις………….διότι πρέπει να το φτιάξω για τον θείο μου άμεσα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rallyman Δημ. February 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2006 Οι Sata σκληροι φαινονται στα controllers στο bios νομιζω αρα δοκιμασε να κανεις καποιες ρυθμισεις εκει.Ακομα κοιτα πανω στο σκληρο σου να δεις πως πρεπει να ειναι το jumber για να τον βλεπει σαν master αφου απο εκει θα ξεκινανε τα windows.Νομιζω πως αν δεν εχει καποιο προβλημα ο σκληρος σου με αυτα θα λειτουργισει. Ελπιζω να βοηθησα:) Παράθεση iphone 3G & Nokia N82 owner Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
g_pappas1989 Δημ. February 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2006 Αγόρασα ένα νέο PC και έχω το εξής πρόβλημα! Στο startup βλέπω ότι το σύστημα βλέπει τον σκληρό αλλά όταν μπαίνω στο bios ο σκληρός δεν φαίνεται! Προσπαθώ να κάνω εγκατάσταση στα WIN XP και ενώ ξεκινά κανονικά το cd όταν πατώ να τα κάνει install μου βγάζει μήνυμα ότι δεν έχω ενεργοποιημένο αποθηκευτικό χώρο κτλ! Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω για να μην τρέχω ξανά στο μαγαζί! Ευχαριστώ πολύ! Σχετικά με το τι μπορεί να σας ενδιαφέρει: Motherboard: p5 asus p5rd1-vm (s775,vga) HD: WD80GB SATA CPU: intel cel. D336/64bit Επίσης παρατήρησα ότι ο σκληρός δεν έχει κάποιο jumper από πίσω να τον έβαζα master ή κάτι! Έτσι έπρεπε να είναι? Ακούω προτάσεις………….διότι πρέπει να το φτιάξω για τον θείο μου άμεσα! to idio problima eixa kai egw..... apla prepei na anatrekseis sto cd toy mobo kai na ftiakseis mia disketa me toys drivers gia ton sata.........kai etsi sthn ekkinish otan pas na egkatasthseis ta win xp tha prepei na patiseis to F6 gia nafortothoyn ta arxeia poy xriazontai gia toys sata (kati protokola einai)........ sthn synexeia tha patiseis to 's' tha baleis th disketa kai 'enter'....kai telos:D :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. February 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2006 to idio problima eixa kai egw..... apla prepei na anatrekseis sto cd toy mobo kai na ftiakseis mia disketa me toys drivers gia ton sata.........kai etsi sthn ekkinish otan pas na egkatasthseis ta win xp tha prepei na patiseis to F6 gia nafortothoyn ta arxeia poy xriazontai gia toys sata (kati protokola einai)........ sthn synexeia tha patiseis to 's' tha baleis th disketa kai 'enter'....kai telos:D :D Αυτή είναι η λύση και μου έχει τύχει σε υπολογιστή φίλου μου στον οποίο έχω κάνει 2 φορές format. Για αυτό τον λόγο (δηλαδή το ότι θέλει drivers όταν πας να βάλεις τα windows μετά από format) δεν πρόκειται να αγοράσω δίσκο sata. Και οι IDE μια χαρά είναι. Θα μπορούσαν να κάνουν κάτι ώστε να μην χρειάζονται drivers... Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rallyman Δημ. February 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2006 Ρε παιδια επειδη θελω και εγω να αγορασω SATA σκληρο και θα περασω εκει τα windows πρεπει να κανω οπωσδηποτε αυτο που ειπατε παραπανω και αν ναι πως γινεται;:blink: Παράθεση iphone 3G & Nokia N82 owner Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ibaxevan Δημ. February 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2006 Ρε παιδια επειδη θελω και εγω να αγορασω SATA σκληρο και θα περασω εκει τα windows πρεπει να κανω οπωσδηποτε αυτο που ειπατε παραπανω και αν ναι πως γινεται;:blink: Ναι, θα χρειαστεί να κάνεις αυτή τη διαδικασία. Τι δεν κατάλαβες ακριβώς; Αφού είπε τι χρειάζεται ο g_pappas1989. Η m/b έχει κάποιους οδηγούς για υποστήριξη κάποιων υποσυστημάτων, μεταξύ αυτών και για τον SATA controller που διαθέτει. Αυτοί βρίσκονται είτε σε ξεχωριστή δισκέτα είτε (συνήθως) στο CD που συνοδεύει τη μητρική. Βρίσκεις τον οδηγό και τον αντιγράφεις σε μία δισκέτα. Όταν πας να κάνεις εγκατάσταση τα windows βγάζουν κάποιο μήνυμα που σε ειδοποιεί ότι για εγκατάσταση συσκευών scsi κτλ. πρέπει να πατήσεις το F6. Αφού πατήσεις F6, φορτώνει ένα μενού όπου λέει να βάλεις τη δισκέτα με τους οδηγούς (SATA για την περίπτωσή σου) και πατάς s. Φορτώνει τον οδηγό για τον SATA controller, βλέπει τον δίσκο και προχωρά κανονικά στην εγκατάσταση. :) Παράθεση προγράμματα & παιχνίδια για P910i wallpapers & screensavers για P910i Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
g_pappas1989 Δημ. February 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2006 Ρε παιδια επειδη θελω και εγω να αγορασω SATA σκληρο και θα περασω εκει τα windows πρεπει να κανω οπωσδηποτε αυτο που ειπατε παραπανω και αν ναι πως γινεται;:blink: dustixos prepei na to kaneis allios den........... exei sata....... den einai tpt fobero....... apla ftiaxneis th disketa:) :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. February 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2006 Δεν είναι απαραίτητο να χρειάζονται επιπλέον drivers για δίσκο sata. Εξαρτάται κυρίως από το chipset. Για παράδειγμα τα 865 και 875 της Intel έχουν τη δυνατότητα να εμφανίζουν στο BIOS τους serial ata δίσκους σαν IDE και δεν χρειάζονται drivers. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sculper Δημ. February 19, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2006 σας ευχαριστώ όλους ....τα κατάφερα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts