Jump to content

Σύνδεση 2 υπολογιστών στο internet&Δυκτιο μεταξύ του!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω δυο υπολογιστές ένα παλίο και έναν καινούργιος...βασικά θέλω να συνδέσω τον παλιο ο οποίος θα είναι μόνιμα στον ιντερνετ ενώ ο καινούργιος θα είναι μερικές ώρες την μέρα...

Το παλιό σύστημα τρέχει win98 ούτε λόγος να του βάλω XP δεν τρέχουνε...έχω ενα USR rooter...και το ερώτημα είναι...πως θα συνδέσω τον παλιο υπολογιστή να είναι ανεξάρτητα συνδεδεμενος ιντερνετ χωρις να πρέπει να αναίξει ο αλλος...

με καλώδιο ethernet θα μπορέσω?υπάρχει κάρτα δυκτίου με ethermet?με wireless καρτα θα μπορώ να έχω δυκτιο με τα win98?...και τελος θα υπάρχει συμβατότητα μεταξυ των δυο υπολογιστων για ανταλαγη αρχείων?Για Lan με καλώδιο δεν γινετε υπάρχει 7 - 10 μετρα απόσταση και παρεμβάλονται πόρτες...

αυτά..και συγνώμη για το μεγαλο post!

opou iparxei ethernet sto pc apo piso iparxei mia karta diktiou. me kalodio boreis na tous sindeseis as einai kai 100 metra makria. an thes na mhn exeis kalodia pernei s2 asirmates kartes diktiou kai ginete pali to idio. tora to pos tha perneis to internet sta 2 pc einai allo thema. fadazome oti to 1 pc tha einai sinexia anixto kai tha katevazei opote gia na glitoseis to adivirus sto neo pc gia na pigenei pio grigora me ena programataki remote desktop tha anigeis to palio pc sthn othoni tou neou kai tha beneis apo ekei sto internet

• 1 month later...
τωρα το ποσο πιο γρήγορο θα ειναι αυτό συζητιέται... ειδικά σε win98... Αν το router έχει πανω απο μια πορτα ethernet γίνεται. Αλλά δεν ειπες γιατί αποκλεέιες το Lan ενω εξετάζεις το ethernet :p Δε ξέρω τι παίζει απο wireless στα 98, αλλα αν το θες wireless καλυτερα να πάρεις wireless router, γιατι αλλιώς θα πρέπει να ειναι ανοιχτά και τα δυο pc...
Αγγελίες στο buy & sell μόνο!

Έχω δυο υπολογιστές ένα παλίο και έναν καινούργιος...βασικά θέλω να συνδέσω τον παλιο ο οποίος θα είναι μόνιμα στον ιντερνετ ενώ ο καινούργιος θα είναι μερικές ώρες την μέρα...

Το παλιό σύστημα τρέχει win98 ούτε λόγος να του βάλω XP δεν τρέχουνε...έχω ενα USR rooter...και το ερώτημα είναι...πως θα συνδέσω τον παλιο υπολογιστή να είναι ανεξάρτητα συνδεδεμενος ιντερνετ χωρις να πρέπει να αναίξει ο αλλος...

με καλώδιο ethernet θα μπορέσω?υπάρχει κάρτα δυκτίου με ethermet?με wireless καρτα θα μπορώ να έχω δυκτιο με τα win98?...και τελος θα υπάρχει συμβατότητα μεταξυ των δυο υπολογιστων για ανταλαγη αρχείων?Για Lan με καλώδιο δεν γινετε υπάρχει 7 - 10 μετρα απόσταση και παρεμβάλονται πόρτες...

αυτά..και συγνώμη για το μεγαλο post!

LAN= Local Area Network, συνήθως το φτιάχνεις με καλώδιο δικτύου, το οποίο το λέμε "ethernet" :)

Οπότε όπως καταλαβαίνεις φυσικά και υπάρχουν κάρτες δικτύου με ethernet (το αντίθετο θα ήταν το παράδοξο).

Όταν βάζεις wireless κάρτα, τότε έχεις WLAN (Wireless Local Area Nework) το οποίο είναι και αυτό ένα LAN.

Οπότε ναι μπορείς να έχεις δίκτυο με τα 2 αυτά PC είτε ενσύρματα με ethernet είτε ασύρματα με WiFi.

Στην πρώτη περίπτωση (ethernet) θα χρειαστεί να έχουν και τα 2 PC κάρτες δικτύου με ethernet, και τα καλώδια θα καταλήγουν είτε επάνω στο USR router εφόσον αυτό έχει παραπάνω από 1 ethernet (lan) ports, είτε επάνω σε ένα switch και αυτό επάνω στο USR router.

Eάν θέλεις να το κάνεις ασύρματα, τότε απλά θα βάλεις 2 κάρτες WiFi στα 2 PC, και θα πάρεις ένα Access Point το οποίο θα συνδέσεις με ethernet επάνω στο USR router, εκτός αν το USR router σου είναι και wireless router και δεν μας το είπες, οπότε δεν θα χρειάζεσε Access Point.

Και στους 2 παραπάνω τρόπους, θα μπορείς να έχεις Internet και στα 2 PC είτε το ένα από τα δύο είναι ανοιχτό είτε όχι. Το σύστημα σου θα είναι αρκετά γρηγορότερο από την σύνδεση σου στο internet.