Z3RatuL Δημοσιεύτηκε January 30, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 30, 2006 Καλημέρα σε όλους! Πριν λίγες μέρες έπεσε στα χέρια μου ένας μετατροπέας από DSUB (ο κλασσικός connector από οθόνες για κάρτες γραφικών) σε DVI :rolleyes:.Τον έβαλα καθώς η έξοδος της οθόνης έχει μόνο DSUB και ίσως να υπάρχει μία διαφορά αλλά δε ξέρω. Αν ξέρει κάποιος, υπάρχει κάποια αλλαγή; Αν ναι, είναι ίδια με το να έχεις original DVI καλώδιο συνδεδεμένο από την οθόνη στη κάρτα γραφικών απευθείας, ή υπάρχει διαφορά; Παράθεση Dirty Biker - To Ποδηλατικό Blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tzivanas Δημ. February 23, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2006 Η έξοδος DVI δίνει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα στην εικόνα που έχει η οθόνη αν η οθόνη είναι TFT, διαφορετικά αν η οθόνη είναι CRT το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Παράθεση kouloukith.blogspot.com = pc help και όχι μόνο Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. February 23, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2006 [Χοντρικά] Το dsub χρησιμοποιείται για αναλογικό σήμα. Το dvi για ψηφιακό. Οι οθόνες crt έχουν dsub επειδή ο τρόπος λειτουργίας τους είναι αναλογικός. Γι'αυτό οι κάρτες γραφικών έχουν ένα dac (digital to analog converter) για να κάνουν αυτή τη μετατροπή και να βγαίνει το αναλογικό σήμα στο dsub. Οι οθόνες tft λειτουργούν ψηφιακά οπότε έχουν dvi. Επομένως αν έχεις crt οθόνη χρησιμοποιείς το dsub. Αν έχεις tft χρησιμοποιείς το dvi. Όλοι οι άλλοι συνδυασμοί βάζουν επιπλέον μετατροπές digital --> analog (ή το αντίστροφο) που δεν προσφέρουν τίποτα, το αντίθετο μάλιστα. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Z3RatuL Δημ. February 24, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2006 Ρωτάω γιατί έχω την LG 1915S. Μία TFT 19" που έχει μόνο Dsub καλώδιο και της έχω βάλει τον μετατροπέα μπας και δω καμιά διαφορά... Παράθεση Dirty Biker - To Ποδηλατικό Blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Siemenakias Δημ. February 24, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2006 Αν κατάλαβα καλά, παίρνεις ψηφιακό σήμα μέσω dvi από την κάρτα γραφικών, το περνάς μέσα από μετατροπέα (D/A converter) και βγάζεις d-sub... Λογικά όχι μόνο δεν κερδίζεις αλλά χάνεις κιόλας (ίσως όχι αισθητά)... αφού ο μετατροπέας σου (λογικά πάλι) δε θα είναι τόσο καλός όσο αυτός που ενσωματώνει η κάρτα γραφικών... Όπως και να 'χει, δεν αξίζει τον κόπο. Αφού η οθόνη σου δεν έχει dvi, σύνδεσε απευθείας με την κάρτα χωρίς επιπλέον μετατροπείς... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts