Jump to content

Ασύρματο DSL router με 1000Mbps LAN port

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Κατ'αρχήν θέλω να χαιρετήσω την παρέα μιας και γράφω πρώτη φορά και να σας παρουσιάσω τις απορίες μου:

Χρειάζομαι ένα dsl router με τα εξής χαρακτηριστικά:

- wireless (απαραίτητο)

- 4 ethernet ports 10/100/1000Mbps (είδα οτι υπάρχει στα 100 αλλα θα ήθελα και 1000!!!:rolleyes: )

- DHCP server (προαιρετικό)

- printer server (πολυτέλεια!)

Και για να σας κατατοπίσω περισσότερο, η κατάσταση έχει ως εξής:

Έχω ADSL από την HOL η οποία μου έχει δώσει το ασύρματο fritz box. Έχω ένα laptop το οποίο συνδέεται ασύρματα στο fritz.box και 2 PC τα οποία θέλω να τα συνδέσω με καλώδιο πάνω του. Επειδή όμως το fritz.box έχει μόνο μία ethernet θύρα σκέφτομαι τις εξής λύσεις:

1) να αγοράσω το παραπάνω router (αν υπάρχει κάποιο στα 1000Mbps να προτείνετε)

2) να αγοράσω ένα switch (είδα οτι υπάρχουν στα 1000Mbps) και να το συνδέσω πάνω στο fritz.box

Να σημειώσω ότι θα αγοράσω και δύο κάρτες δικτύου στα 1000Mbps και θα ήθελα αν γίνεται να εκμεταλλευτώ αυτήν την ταχύτητα για το δίκτυό μου, χωρίς να με περιορίζει το ασύρματο dsl router.

Και ακόμα 3 ερωτήσεις:

- όλα τα router είναι συγχρόνως και switch; (:O μ*****α ρώτησα; )

- όλα τα router έχουν και DHCP server; Κι αν όχι, πώς κατανέμουν διευθύνσεις στα pc;

- αν υλοποιήσουμε την 2η πρόταση, ποιός από τους 2 DHCP servers θα μοιράσει πρώτος διαυθύνσεις;;;

Αν μπορεί κάποιος να μου λύσει αυτές τις απορίες...

Ευχαριστώ!

η καλυτερη λυση για μενα ειναι να αγορασεις ενα switch και να συνδεσεις το ασυρματο πανω του, θα σου βγει φτυνοτερα και θα ειναι και ποιο αξιοπιστο.

Να βρεις ασυρματο router με 1000mbit LAN πανω του λιγο δυσκολο, και θα ειναι και ακριβο.

για τις ερωτησεις σου.

1. οχι ολα, υπαρχουν μοντελα που εχουν μονο μια ethernet πορτα

2. το 99% ναι εχουν

3. θα πρεπει να εχεις ενεγοποιημενο μονο το εναν DHCP, αλλιως θα γινει ενα μπαχαλο

ΥΓ Καλως ηρθες στην παρεα μας ( ενα χρονο μετα την εγγραφη σου ) ;)

Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

η καλυτερη λυση για μενα ειναι να αγορασεις ενα switch και να συνδεσεις το ασυρματο πανω του, θα σου βγει φτυνοτερα και θα ειναι και ποιο αξιοπιστο.

Κι εγώ προς αυτήν τη λύση έκλινα.

Να βρεις ασυρματο router με 1000mbit LAN πανω του λιγο δυσκολο, και θα ειναι και ακριβο.

Όντως, ψάχνοντας στο ιντερνετ δεν βρήκα τίποτα. Αντίθετα βρήκα κάποια switches στα 1000Mbps αλλα δεν έχω ιδέα ποιά μάρκα είναι καλή και ποιά όχι. Απ'ότι κατάλαβα τα Linksys είναι καλά. Αληθεύει; Ξέρεις εσύ κάποιο συγκεκριμένο να μου προτείνεις;

ΥΓ Καλως ηρθες στην παρεα μας ( ενα χρονο μετα την εγγραφη σου ) ;)

Καλώς σας βρήκα, έστω και αργα :)

• 4 weeks later...
Πήρες τελικά;

Τελικά πήρα ένα gigabit switch της 3com με 5 πόρτες. Σύνδεσα τα 2 pc και το fritz.box πάνω στο switch και το laptop συνδέεται ασύρματα με το fritz.box. Έτσι έχω και gigabit δίκτυο και adsl για όλους. Αν και μάλλον θα συνδέσω και το laptop με το switch μέσω καλωδίου γιατί ασύρματα η ταχύτητα είναι επιεικώς απαράδεκτη (σε διπλανά δωμάτια, με έναν τοίχο να μεσολαβεί!).