Jump to content

TV out

a_aris
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω ένα ACER Travelmate 422LC το οποίο έχει έξοδο S-video για σύνδεση με τηλεόραση. Η κάρτα γραφικών του είναι ΑΤΙ mobility Radeon 7500. To "πρόβλημα" μου είναι ότι ακόμη δέν κατάφερα να δώ έγχρωμη εικόνα σε τηλεόραση. Αγόρασα ένα καλώδιο s-video και δοκίμασα να το συνδέσω σε 2-3 διαφορετικές τηλεοράσεις (με τον ανάλογο scart adaptor, εννοείτε) αλλά σε όλες βλέπω μαυρόασπρη εικόνα. Όταν δοκίμαζω με καλώδιο composite όλα παίζουν ΟΚ, απλά δέν καταλαβαίνω γιατί το s-video δείχνει μαυρόασπρα...

Αρχικό Μήνυμα από τον a_aris

Έχω ένα ACER Travelmate 422LC το οποίο έχει έξοδο S-video για σύνδεση με τηλεόραση. Η κάρτα γραφικών του είναι ΑΤΙ mobility Radeon 7500. To "πρόβλημα" μου είναι ότι ακόμη δέν κατάφερα να δώ έγχρωμη εικόνα σε τηλεόραση. Αγόρασα ένα καλώδιο s-video και δοκίμασα να το συνδέσω σε 2-3 διαφορετικές τηλεοράσεις (με τον ανάλογο scart adaptor, εννοείτε) αλλά σε όλες βλέπω μαυρόασπρη εικόνα. Όταν δοκίμαζω με καλώδιο composite όλα παίζουν ΟΚ, απλά δέν καταλαβαίνω γιατί το s-video δείχνει μαυρόασπρα...

Το προβλημα εγκειται στο γεγονος οτι οι drivers το σημα που δινουν δεν ειναι PAL αλλα ΝΤSC. Η nvidia προσφατα εβαλε τετοια επιλογη στους drivers. Για την ATI δεν ξερω.

Host

Μπερδεύτηκες εκεί που μπερδεύονται οι περισσότεροι χρήστες...

Εν συντομία μπορώ να σου πω ότι θα πρέπει και η τηλεόραση να έχει είσοδο Svideo.

Οπότε:

-Ή οι τηλεοράσεις που δοκίμασες δεν είχαν είσοδο Svideo (μην σε μπερδεύει το ότι χρησιμοποίησες scart, αυτό δεν σημαίνει ότι η τηλεόραση δέχεται svideo). Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο composite. Πρόσεξε: Αν η τηλεόραση έχει πολλά scart δοκίμασε σε όλα, γιατί άλλα υποστηρίζουν και άλλα όχι s-video.

-Ή δεν έκανες τη σωστή επιλογή από την τηλεόραση και επέλεξες την composite είσοδο. Πχ, στις Sony πρέπει να πατήσεις το κουμπί που επιλέηει τις εισόδους έως ότου εμφανιστεί ένα "S"

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

Thanks for the info...

Θα το ψάξω. Η τηλεόραση στο σπίτι έχει μόνο 2 scart εισόδους, ούτε s-video ούτε composite. BTW χρησιμοποίησα ένα βύσμα scart το οποίο έχει στο πίσω μέρος εισόδους για s-video και 3 composite (L-R audio και video) καθώς και ένα μετατροπέα s-video σε composite για να στείλω έγχρωμη εικόνα στην TV με composite καλώδιο αλλά τα χρώματα ήταν πολύ χάλια με όλα τα σήματα PAL(B,D,G κτλ). Υπέθεσα ότι ο λόγος ήταν η ποιότητα των μετατροπέων. Μήπως υπάρχει κάτι πιο ακριβό (ίσως) που να είναι καλύτερης ποιότητας και να κάνει καλύτερη δουλειά και να αξίζει τον κόπο να το αγοράσω για να κάνω την δουλειά μου;; Είναι κρίμα να έχω το DVD του laptop να κάθεται και να μήν το εκμεταλλέυομαι τώρα που είμαστε και σε διακοπές...

Δεν υπάρχει αντάπτορας που να μετατρέπει το σήμα από Svideo σε Composite ή αντίστροφα. Για την μετατροπή χρειάζεται ολόκληρη συσκευή.

Το βύσμα scart δεν είναι κάποιος τρόπος μετάδοσης εικόνας. Είναι απλά ένα βύσμα πολλά-σε-ένα με συνδέσεις composite, svideo, rgb, και audio. Αυτό που οι περισσότεροι νομίζουν μετατροπέα, δεν είναι παρά ένας τρόπος για να συνδέσεις πχ svideo στο svideo που περιέχεται (αν περιέχεται) στο scart. Δηλαδή σε πολλές τηλεοράσεις, οι είσοδοι του svideo στο scart δεν συνδέονται πουθενά.

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.