Jump to content

Αγορά οικονομικού PC

FuriouS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μια φίλι μου θέλει να αγοράσει το πρώτο της pc και έχω αναλάβει τη "δύσκολη" δουλειά..Τιμή στα 700ευρώ περίπου. Λέω να το φτιάξω απ'το e-shop, και θα ήθελα τη βοήθειά σας..:O Να πώ οτι με αυτά τα λεφτά θέλουμε και οθόνη TFT, έλεγα για την LG 1750s.. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, αλλα ξέρετε στις κοπέλες η εμφάνιση μετράει περισσότερο :p Βασικά με απασχολεί το θέμα επεξεργαστή.. Να πάω σε Sempron 64bit ή σε Celeron Prescott? :worry: Αν έχετε να προτείνετε κάποια σύνθεση, για το καλύτερο δυνατό συνδιασμό σ'αυτά τα λεφτά, μην διστάσετε...:) Τhanks

Μια φίλι μου θέλει να αγοράσει το πρώτο της pc και έχω αναλάβει τη "δύσκολη" δουλειά..Τιμή στα 700ευρώ περίπου. Λέω να το φτιάξω απ'το e-shop, και θα ήθελα τη βοήθειά σας..:O Να πώ οτι με αυτά τα λεφτά θέλουμε και οθόνη TFT, έλεγα για την LG 1750s.. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, αλλα ξέρετε στις κοπέλες η εμφάνιση μετράει περισσότερο :p Βασικά με απασχολεί το θέμα επεξεργαστή.. Να πάω σε Sempron 64bit ή σε Celeron Prescott? :worry: Αν έχετε να προτείνετε κάποια σύνθεση, για το καλύτερο δυνατό συνδιασμό σ'αυτά τα λεφτά, μην διστάσετε...:) Τhanks

Καλησπερα.εφοσον η φιλη σου θα παρει πρωτη φορα pc δεν αξιζει να δωσει τοσα πολλα χρηματα.μπορει να παρει εναν απλο και φθηνο μεχρι να τον μαθει και μετα να δωσει περισσοτερα χρηματα για καλυτερο.

γι'αυτο ριξε μια :worry: εδω .

[sIGPIC][/sIGPIC]

HEROICHI MIDI TOWER PRO 6AR6 BLACK SILVER 50.53€

AMD SEMPRON 64 2800+ SOCKET 754 75.62€

2 x KINGSTON 256 400MHZ 27.6€

GIGABYTE K8NE 76.9€

ASUS N6200TC64TD UP TO 256MB PCI-E 59.35€

WESTERN DIGITAL 80GB SATA 58.9€

NEC ND4550 BLACK 48.4€

TRUST SLIMLINE KEYBOARD GREEK 15.5€

LOGITECH MOUSESPOT OPTICAL 76.63€

LG 1750 273€

Σύνολο 730 ευρώ

Εντάξει, 30 παραπάνω βγήκε, αλλά κατάλαβες περίπου τι θα είναι. Πάντως, σε καμία περίπτωση μην βάλεις Celeron!

HEROICHI MIDI TOWER PRO 6AR6 BLACK SILVER 50.53€

AMD SEMPRON 64 2800+ SOCKET 754 75.62€

2 x KINGSTON 256 400MHZ 27.6€

GIGABYTE K8NE 76.9€

ASUS N6200TC64TD UP TO 256MB PCI-E 59.35€

WESTERN DIGITAL 80GB SATA 58.9€

NEC ND4550 BLACK 48.4€

TRUST SLIMLINE KEYBOARD GREEK 15.5€

LOGITECH MOUSESPOT OPTICAL 76.63€

LG 1750 273€

Σύνολο 730 ευρώ

Εντάξει, 30 παραπάνω βγήκε, αλλά κατάλαβες περίπου τι θα είναι. Πάντως, σε καμία περίπτωση μην βάλεις Celeron!

μπορει ακομη να μειωσει το κοστος επιλεγωντας αλλο ποντικι,απλο και οπτικο με 10 euro και οχι τοσο ακριβο!

αρα το κοστος πεφτει κατω απο τα 700 euro.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καταρχήν thanks για τις απαντήσεις..Έχω κολλήσει στο θέμα επεξεργαστή..:O Δείτε λίγο αυτή τη σύνθεση:

http://img248.imageshack.us/img248/6536/eshop7nx.th.jpg

Πάλι πολλά βγαίνουν :(. Ήθελα να πέσω λίγο κάτω απο τα 700, αλλα δύσκολα..Που να βάλω και λειτουργικό :blink:

Μακρια απο Prescot. Βαλε Sempron 64 ή Xp 3000+ 64.

Βγαλε και το ασυρματο πληκτρολογιο. Βγαλε και το big fan Qtec (δεν χρειαζεται με AMD) και εισαι ετοιμος. Και αλλαξε μητρικη, να υποστηριζει τον επεξεργαστη που θα βαλεις (αν βαλεις AMD).

Μακρια απο Prescot. Βαλε Sempron 64 ή Xp 3000+ 64.

Βγαλε και το ασυρματο πληκτρολογιο. Βγαλε και το big fan Qtec (δεν χρειαζεται με AMD) και εισαι ετοιμος.

Καλώς θα πάω σε AMD, αν και δεν είχα ποτέ και είμαι λίγο επιφυλακτικός με τον sempron :worry:. H Asrock λέει τίποτα? Σκέφτομαι αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528331

Το Qtec το έβαλα γιατί αυτό το κουτί δεν έχει τροφοδοτικό. Και μου άρεσε το κουτι αυτό. Όσο για το ασύρματο δεν είναι και τόσο ακριβο, απλά θέλουμε να είναι και ωραίο το pc :p

Κοιτα, η μητρικη μια χαρα ειναι. Εξαρταται βεβαια και την χρηση που προκειται να κανει η φιλη σου. Για κοπελα μια χαρα ειναι.:p

Οι καινουργοι Sepron 64 bit ειναι μια χαρα. Μην τους φοβασαι.

Τωρα, για το πληκτρολογιο, γουστα ειναι αυτα. Αν της αρεσει τοσο πολυ, ας δωσει κατι παραπανω και να το παρει.

Για να πεσεις κατω απο 700, ή θας πας σε ετοιμο συστημα ή θα βαλεις μονο 256 μνημη.

τοτε να το παρει γιατι προκειτε για πολυ καλο ποντικι.παντως για μια κοπελα τα παραπανω συστηματα ειναι μια χαρα.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Θέλω να βάλω και τα windows και ανεβαίνει η τιμή :(. 83ευρώ τα xp home.:wacko:

Αυτή η οθόνη τί λέει ξέρετε? http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.160330

Έγινε η παραγγελία τελικά, με υποχωρήσεις... :(

HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 BLACK 50 e

AMD SEMPRON 64 2800+ 1.60GHz BOX SOCKET 754 75.62 e

TWINMOS DIMM DDR 256MB PC3200 (400MHz) 22.1 e :worry:

ASROCK K8 UPGRADE-NF3 50.41 e

ATI OEM RADEON 9250 128MB 64bit DVI + TVOUT RETAIL 38.96 e

FLOPPY DISK DRIVE 3.5' BLACK 6 e

WESTERN DIGITAL 80GB WD800BB 7200rpm ATA100 53.9 e

NEC DVD+/-R/RW ND-4550 16X BULK BLACK DOUBLE LAYER 48.4 e

LOGITECH 967561 CORDLESS DESKTOP EX110 GR 34.14 e

SONY SDM-S75A/B 17'' BLACK 259 e

CREATIVE HXEIA SBS VIVID 60 BLACK 20.6 e

PCI MODEM 56K V92 INT 6.82 e

WINDOWS XP HOME EDITION - GREEK DSP 83 e

SANSUN 350WATT RETAIL 18.96 e

Συνολο: 767.91 e :shifty:

Ελπίζω να μην είναι τόσο μάπα και φάω κράξιμο :X:lol:

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια ;)

I mnimi 256 ram mono thelis na taleporis tin kopela?Kai toulaxisto ine kali poiotitas

Το ξέρω, απλά έπρεπε να πέσω κάτω απο τα 770 αυστηρά και έπρεπε να κόψω κάτι:(. Μόνο αυτό μπορούσα..Δε θα κάνει και την τρελή χρήση το pc γι'αυτό έβαλα 256 και αν δούμε οτι ζορίζεται θα βάλουμε άλλη μια. ;)

PS: Απο το "μέχρι 700ευρώ" πήγα στα 800+ σχεδόν:scared: Ελπίζω να τον ευχαριστηθεί