QTiVoCo Δημοσιεύτηκε January 9, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 9, 2006 Θα ήθελα να ρωτήσω για το κόστος μιας κεντρικής μονάδας, γιατί σκέφτομαι σε 1-2μήνες να το δώσω. Η Σύνθεση είναι η εξής... Μητρική Asrock P4i45GV R5.0 Επεξεργαστής Intel Celeron D330 2.66GHz S478 Μνήμη 2 x DDR PC2100 256MB (Σύνολο 512MB) Σκληρός Maxtor 40GB DVD ανάγνωσης/CD εγγραφής (Combo) DVD εγγραφής NEC ND-3520A Floppy drive Modem Εσωτερικό Motorola Softmodem 56k Ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα... κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη! :) Υ.Γ Η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη στη μητρική και το τροφοδοτικό είναι στα 300W και έχει μια ετικέτα με τα χαρακτηριστικά του και το λογότυπο του Multirama (μιας και από εκεί το πήρα). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
noone Δημ. January 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2006 Όλο μαζί χωρίς οθόνη (δύσκολα) 200 ευρώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
QTiVoCo Δημ. January 10, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2006 Δηλαδη τα 200€ είναι πολλά για αυτή τη κεντρική μονάδα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
noone Δημ. January 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2006 Ναι γιατί είναι αρκετά παλιά το σύστημα για τα σημερινά δεδομένα. Κατά την γνώμη μου, δεν αξίζει να το πουλήσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
QTiVoCo Δημ. January 10, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2006 Ναι γιατί είναι αρκετά παλιά το σύστημα για τα σημερινά δεδομένα. Κατά την γνώμη μου, δεν αξίζει να το πουλήσεις. Δεν ξέρω αλλά 200€ μου φαίνονται φυσιολογικά και όχι υπερβολικά, 14 μήνες έχω που το αγόρασα. Είδα στο fleamarket κάτι τιμές για pIII, p4 και amd xp με συχνότητες λειτουργίας από 700MHz μέχρί 1.7GHz, με υποδεέστερα κατά πολύ χαρακτηριστικά από το δικό μου και φρίκαρα με τις υπερβολικές τιμές που ζητούσαν... 150€-350€ μόνο για το κουτί!!! Το κουτί το είχα πάρει 330€ + 60€ το DVD εγγραφής μετά από 6 μήνες, άρα έχουμε σύνολο 390€. Το 50% είναι 195€, πόσο πιό κάτω θα μπορούσα να το πουλήσω; -50% της αρχικής αξίας μετά από 1 χρόνο περίπου αγοράς, νομίζω είναι υπέραρκετο! Να το κρατήσω δεν νομίζω, μιας και θα κάνω αναβάθμιση και τζάμπα θα έπιανε χώρο μετά, μιας και δεν θα το χρησιμοποιούσα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
noone Δημ. January 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2006 Κοίτα, εσύ σκέφτεσαι τώρα ως πωλητής. Θα σου πω εγώ το σκεπτικό του αγοραστή. 200€ με αυτά τα χαρακτηριστικά; Δίνω 50 με 100 παραπάνω και παίρνω ένα καινούριο σύστημα με Athlon 64 επεξεργαστή. Επειδή έχει τύχει να θέλω πουλήσω PC που δεν το χρειαζόμουν, σου λέω ότι μετά το μετάνοιωσα γιατί έπρεπε να το σκοτώσω πάρα πολύ στην τιμή. Στο τέλος το κράτησα και του έχω φορτώσει P2P εφαρμογές και κατεβάζει όλη μέρα. Άλλη ιδέα είναι να κάνεις το PC σου media center στην τηλεόραση πχ του σαλονιού. Άλλη ιδέα (λίγο εξτρεμιστική βέβαια), είναι να το κάνεις hardware firewall για το δίκτυό σου. Τέλος θα μπορούσες να του φορτώσεις κάποια διανομή linux για να μάθεις το λειτουργικό (αν δεν το ξέρεις ήδη). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
QTiVoCo Δημ. January 10, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2006 Κοίτα, εσύ σκέφτεσαι τώρα ως πωλητής. Θα σου πω εγώ το σκεπτικό του αγοραστή. 200€ με αυτά τα χαρακτηριστικά; Δίνω 50 με 100 παραπάνω και παίρνω ένα καινούριο σύστημα με Athlon 64 επεξεργαστή. Επειδή έχει τύχει να θέλω πουλήσω PC που δεν το χρειαζόμουν, σου λέω ότι μετά το μετάνοιωσα γιατί έπρεπε να το σκοτώσω πάρα πολύ στην τιμή. Στο τέλος το κράτησα και του έχω φορτώσει P2P εφαρμογές και κατεβάζει όλη μέρα. Άλλη ιδέα είναι να κάνεις το PC σου media center στην τηλεόραση πχ του σαλονιού. Άλλη ιδέα (λίγο εξτρεμιστική βέβαια), είναι να το κάνεις hardware firewall για το δίκτυό σου. Τέλος θα μπορούσες να του φορτώσεις κάποια διανομή linux για να μάθεις το λειτουργικό (αν δεν το ξέρεις ήδη). Καλά για hardware firewall δεν νομίζω, μιας και έχω modem/router usr9107 με firewall και firewall software επίσης το sygate (οπότε από αυτό είμαι καλυμένος). Media Center, πάλι δεν νομίζω, μιας και υπάρχει home cinema. Όσο για P2P κατεβάζω από τον υπολογιστή που έχω τώρα και όταν τον αλλάξω θα πάρει την θέση του ο καινούργιος. Γενικά, με το που θα κάνω την αναβάθμιση ο παλίος θα κάθεται και θα κοιτάει, οπότε γιατί να μην τον στείλω κάπου αλλού να μη νιώθει και αντιπαραγωγικός; :p Όσο για τον Athlon 64 που είπες, πως θα μπορέσεις να αγοράσεις έναν με 250-300€; Ο 3200+ μόνο έχει 170€, βάλε motherboard, μνήμη, σκληρό δίσκο, κάρτα γραφικών (υπάρχουν βέβαια και οι ενσωματωμένες), DVD ανάγνωσης/εγγραφής, κουτί, τροφοδοτικό... σίγουρα δεν κάνει τόσο λίγο όσο λες! Έγω υπολογίζω ένα τέτοιο σύστημα να αρχίζει από 450€ σαν κατώτερη τιμή! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts