Jump to content

Ξαφνικό σβήσιμο του υπολογιστή

Selespeed
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εδώ και μια βδομάδα, ο υπολογιστής μου σβήνει χωρίς λόγο χωρίς όμως να χάσει εντελώς την τάση (κολλημένος χωρίς σήμα οθόνης, αλλά με τα led του power και του HD αναμμένα και τα διάφορα κινούμενα μέρη να γυρνάνε). Εχτές τον άνοιξα και άρχισα να αφαιρώ κάρτες μήπως κάποια από αυτές φταίει αλλά δε βρήκα τίποτα. Βέβαια δε μπορούσα να βγάλω κάρτα οθόνης επειδή δεν είχα άλλη, και δε μπορώ να ξέρω αν είναι CPU ή motherboard. Εβγαλα και το IDE2 που είχα πάνω τα δύο DVD και δεν είδα αλλαγή.

Στην αρχή υποψιαζόμουν τα windows, αλλά φορτωσα linux απο DVD, και έκανε το ίδιο (αντεξε περισσότερη ώρα...). Επίσης, θεωρώ ότι δε θα φταίνε οι σκληροί, αφού συνέβη και με λειτουργικό φορτωμένο από DVD (πάντως όταν σβήνει ακούγεται ένα χτυπηματάκι από σκληρό αλλά νομίζω ότι είναι επειδή σβήνει και ξαναξεκινά)

Καμια ιδέα για το τί μπορεί να φταίει??

δεν ανέφερες για τα ανεμηστηράκια.μπορεί να μην επαρκούν.βρες κανα προγραμματάκι και βλέπε θερμοκρασίες.αν δεις τιποτα να ανεβαίνει παράξενα τότε κατι έχουν τα ανεμηστηράκια.άλλο δεν ξέρω.

δεν ανέφερες για τα ανεμηστηράκια.μπορεί να μην επαρκούν.βρες κανα προγραμματάκι και βλέπε θερμοκρασίες.αν δεις τιποτα να ανεβαίνει παράξενα τότε κατι έχουν τα ανεμηστηράκια.άλλο δεν ξέρω.

Η αλήθεια είναι ότι το ένα ανεμηστηράκι, επειδή έκανε θόρυβο το πείραξα και αντί για 12V του έδωσα 5V, ωστε να γυρνάει πιο αργά (και πλέον έγινε αθόρυβο). Ποιά θερμοκρασία πρέπει να πιάνει η CPU?

Dokimase na xeskoniseis to ligo to PC mesa. To exw sunanthsei 2-3 fores auto to prob kai luthike me ena aplo xeskonisma sto eswteriko. :)

http://image.pbase.com/u44/mrnet/small/28487380.bmw.jpg

BMW M POWER RULEZZZZZZZZ!!!

Εδώ και μια βδομάδα, ο υπολογιστής μου σβήνει χωρίς λόγο χωρίς όμως να χάσει εντελώς την τάση (κολλημένος χωρίς σήμα οθόνης, αλλά με τα led του power και του HD αναμμένα και τα διάφορα κινούμενα μέρη να γυρνάνε). Εχτές τον άνοιξα και άρχισα να αφαιρώ κάρτες μήπως κάποια από αυτές φταίει αλλά δε βρήκα τίποτα. Βέβαια δε μπορούσα να βγάλω κάρτα οθόνης επειδή δεν είχα άλλη, και δε μπορώ να ξέρω αν είναι CPU ή motherboard. Εβγαλα και το IDE2 που είχα πάνω τα δύο DVD και δεν είδα αλλαγή.

Στην αρχή υποψιαζόμουν τα windows, αλλά φορτωσα linux απο DVD, και έκανε το ίδιο (αντεξε περισσότερη ώρα...). Επίσης, θεωρώ ότι δε θα φταίνε οι σκληροί, αφού συνέβη και με λειτουργικό φορτωμένο από DVD (πάντως όταν σβήνει ακούγεται ένα χτυπηματάκι από σκληρό αλλά νομίζω ότι είναι επειδή σβήνει και ξαναξεκινά)

Καμια ιδέα για το τί μπορεί να φταίει??

Έχεις usb adsl modem;

Το ποιο πιθανό είναι ότι φταίει το τροφοδοτικό σου. Καθάρισε το όπως σου λέει και ο φίλος και δοκίμασε και με ένα άλλο τροφοδοτικό σε σωστά ρυθμισμένα τα volt.
Ειπε ο Εβραιος να παει στο παζαρι και ηταν ημερα...............Σαββατο!!

Yparxei kai h periptwsh na mhn einai symvata kapoia components apo kartes mnhmhs mexri kartes hxoy, na gineti conflict kai na kanei epanekinhseis to pc.......

Mple othones soy vgazei???

IBIS 5

"IBIS: just keep walking"

Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας. Άργησα να απαντήσω επειδή έπρεπε να έρθω στη δουλειά για να βρώ υπολογιστή...

Αρχικά σκέφτηκα τη κάρτα οθόνης επειδή το έβαλα στο bios και στο dos και δεν έσβησε, και δοκίμασα μια άλλη αλλά και πάλι το ίδιο.

Μπλε οθόνες δεν είχα (έσβηνε ξαφνικά ενώ φόρτωνε windows ή linux), ούτε προσέθεσα κάποια κάρτα τελευταία ώστε να υπάρξει conflict. Modem δεν είναι συνδεδεμένο στο pc, βγάινει μέσω δικτύου από wireless router φίλου που έχει επάνω του το modem. Καλωδιώσεις κοίταξα από την πρώτη στιγμή χωρίς όμως να επιμείνω αρκετά. Το τροφοδοτικό δεν το σκέφτηκα καν. Αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα κοιτάξω και εκεί.

Τελικά αποφάσισα να τα ξηλώσω όλα για να πάω για "ξεσκόνισμα" τη motherboard και είδα σχεδόν όλους τους πυκνωτές πάνω από τη cpu φουσκωμένους και να έχουν πετάξει υγρά από πάνω...:worry: Προσάθησα να τους μετρήσω και φάνηκαν να δουλεύουν σωστά (όταν είναι κρύοι). Το κακό είναι ότι δε μπορώ να τους μετρήσω ζεστούς, μιας και τότε είναι που κάνει το reset το pc.

Θα δοκιμάσω να τους αλλάξω μήπως και σώσω τη motherboard (το έχουμε κάνει ακόμα μια φορά στη δουλειά μου), και μετά θα προσέχω να μην αφήνω το pc ανοιχτό για 2 μήνες...:cool: