Jump to content

Καλώς Ήρθατε στο μαγικό κόσμο της Jazz

Georgios1974
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σαν φαν της τζαζ και νέο μέλος του myphone είπα να ανοίξω το θέμα για να δούμε σε πόσα μέλη αρέσει η μουσική αυτή. Γράψτε δυο λόγια όποιος παρακολουθεί τη σκηνή, προτιμήσεις, τυχόν προτάσεις και κανέναν καλό δίσκο που ακούσατε τώρα τελευταία. Αν μαζευτούμε αρκετοί (να γεμίζουμε κανένα τραπέζι :D ) ενδεχομένως και να κανόνισουμε και τίποτα.

Προτιμώ κυρίως τα κλασικά κομμάτια των 60s αλλά και acid σε χαλαρούς ρυθμούς,το είδος που θα ακούσεις με ένα ουισκάκι για να χαλαρώσεις στο τέλος της ημέρας.Ειδικά πιάνο απο Thelonius Monk μέχρι Keith Jarrett. Ψάχνω ειδικά για vibes(βιμπρόφωνο?) όπως π.χ Milt Jackson που έχω μόνο 2 άλμπουμ :(

Είμαι Σαλονίκη και έχω ικανή συλλογή, καμμιά 70άρα δίσκους σε CD και καμμιά 400αρα σε high quality mp3,ogg,flac,κτλ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν μπορω να πω πως ειμαι φανατικος της τζαζ ουτε οτι εχω γνωσεις επι του θεματος...σιγα σιγα αρχιζω και την γνωριζω...!Θα ελεγα πως εχω μια πρωτη επαφη...!

Το ειδος της τζαζ που κυριως προτιμω ειναι η swing (benny goodman...κ.τ.λ..)

τελευταια ξερω πως η μαντλιν περου εχει 1 εξαιρετικο καινουργιο δισκο (δεν τον εχω αγορασει ακομα...)

αγαπημενο συγκροτημα αν και lounge jazz οι pink martini!!!Λατρευω τη μουσικη τους!!!

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ!!!!!!!!! http://www.tvxs.gr/v4012

Η jazz είναι η αγάπη μου.. έχω αρκετά compilations στο δίσκο μου.

Περισσοτερο μ'αρέσει η acoustic. Όχι πως δεν λατρεύω και ο,τιδήποτε άλλο εχτός acoustic..

Μ'αρέσουν και τα τζαζομπλούζ και τα lounge/jazz επίσης.

jazz is more than a type of music χεχε..

It's what you do to me..

Εαν και δεν ειμαι λατρης αυτου του ειδους, κατι Χριστουγεννιατικα jazz που "ετυχε" να ακουσω, μου αρεσαν...

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

• 1 month later...

Παλιότερα στον SevenX είχε μια εκπομπή με θέμα την jazz...

Μέρα Παρασκευή αν θυμάμαι καλά και ώρα λίγο προς τα μεσάνυχτα.

Έδειχνε sessions μέσα από studio μέχρι μικρά/μεγάλα μαγαζιά.

Περιττό να πω ότι ήταν κάτι το εκπληκτικό. ;)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

• 5 months later...
Guest PranKsteR

Το συγκεκριμένο θέμα έχει ώς σκοπό να δημιουργήσει μια γωνιά στην οποία μπορούν όσοι όλοι είναι λάτρεις της Τζαζ μουσικής να εκφράσουν τις απόψεις τους, τα σχόλια τους πάνω στο συγκεκριμένο είδος. νέες κυκλοφορίες, νέα, βιογραφίες μεγάλων ερμηνευτών, μουσικών τόσο ξένων όσο κ Ελλήνων...

όποιος λοιπόν ξέρει διάφορα sites σχετικά με το θέμα ας μας δώσει τα φώτα του!

H jazz έχει πάρα πολλά παρακλάδια (acid jazz, instrumental jazz, latin jazz..). Τι ακριβώς θέλεις;

Αν ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις πάντως να ψάχνεις το είδος, η καλύτερη λύση είναι να ξεκινήσεις απ' τους θρύλους:

Miles Davis

Louis Armstrong

John Coltrane

Herbie Hancock

Billie Holiday

Duke Ellington

Charlie Parker

Dizzy Gillespie

Dave Brubeck

Αν θέλεις πιο συγκεκριμένες προτάσεις, πες μου.

We are just a moment in time,

A blink of an eye,

A dream for the blind,

Visions from a dying brain,

I hope you don't understand..

Ποπο, ποια τζαζ ρε παιδια τωρα? Πλακα μας κανετε?...

Η πιο βαρετη μουσικη του κοσμου ειναι. Μια φορα εκανα το λαθος να παω σε ενα κλαμπακι που παιζανε τζαζ live, και με πηρε ο υπνος, με σκουνταγανε απτην παρεα για να μην ξεφτυλιστουμε στο μαγαζι....:cool:

Εχει δικιο παντως ο απο πανω. Ο Μαιλς Ντειβις πρεπει να ειναι καλος. Τον εχω ακουστα κι εγω.

No Rest for the Wicked