Jump to content

Διάρκεια πρώτης φόρτισης

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πρόκειτε να αγοράσω κινητό και θα ήθελα να μάθω πόσες ώρες πρέπει να έχει διάρκεια η πρώτη φόρτιση.Υπάρχουν διάφορες γνώμες και έχω μπερδευτεί!! Ο ένας λέει 16 ώρες, ο άλλος λέει απλά μέχρι να δείξει η ένδειξη στο κινητό ότι φορτίστηκε πλήρως. Να σημειωθεί ότι μιλάμε για μπαταρία λιθίου. Αν υπάρχει σχετικό thread ας με ενημερώσετε παρακαλώ αν και έψαξα πριν ανοίξω νέο θέμα. Ευχαριστώ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μου για χρήσιμες συμβουλές για γυμναστική, fitness, διατροφή και εύκολες απολαυστικές και υγιεινές συνταγές!

http://www.youtube.com/irinifitness

Στις οδηγίες χρήσης του κινητού ο κατασκευαστής αναφέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνεις. Μην ακούς κανέναν άλλο.

Oi protes 2-3 fortiseis prepei na exoun diarkeia 12-16 ores.

Afto dinei tin dynatotita stin mpataria na apoktisei tin megisti apodosi tis.

Oi protes fortiseis prepei na ginonte afou adiasei entelos kai den mporei na anapsei i syskevi kai na einai ston fortisti me to kinito svisto.

Meta mporeis na to fortizeis opote theleis alla kalo tha itan 1-2 fores ton mina na to afinneis na adiazei :)

Αρχικό Μήνυμα από τον Kitieas

Oi protes 2-3 fortiseis prepei na exoun diarkeia 12-16 ores.

Afto dinei tin dynatotita stin mpataria na apoktisei tin megisti apodosi tis.

Λάθος! Κανένας κατασκευαστής δεν αναφέρει κάτι τέτοιο πλέον! Σε 4 κινητά δεν το έκανα αυτό, απλά τα άφησα να γεμίσουν μέχρι να φανεί η σχετική ένδειξη. Όπως έλεγαν οι οδηγίες. Και τα 4 στις επόμενες 3-4 φορτίσεις έπιασαν τη μέγιστη απόδοση τους και την κράτησαν για όσο τα είχα (πάνω από χρόνο).

Από εκεί και πέρα τα καλύτερα αποτελέσματα τα έχω δει όταν η μπαταρία φορτίζεται όταν έχει αδειάσει σχεδόν εντελώς και το κινητό είναι κλειστό, π.χ. τη νύχτα.

Σε κάθε περίπτωση, για την πρώτη φόρτιση, κάνουμε αυτό που λέει ο κατασκευαστής στις οδηγίες.

Aυτό είναι και το καλύτερο πιστεύω. Ο κατασκευαστής ξέρει καλύτερα. Πάντως μου έκανε εντύπωση όταν πωλητης σε κατάστημα κινητών συμβούλευε τον πελάτη που μόλις αγόρασε κινητό ότι οι πρώτες 3 φορτίσεις έπρεπε να έχουν διάρκεια 16ωρών!!

Εγγραφείτε στο κανάλι μου για χρήσιμες συμβουλές για γυμναστική, fitness, διατροφή και εύκολες απολαυστικές και υγιεινές συνταγές!

Αρχικό Μήνυμα από τον kardoula

Πάντως μου έκανε εντύπωση όταν πωλητης σε κατάστημα κινητών συμβούλευε τον πελάτη που μόλις αγόρασε κινητό ότι οι πρώτες 3 φορτίσεις έπρεπε να έχουν διάρκεια 16ωρών!!

Αυτό συμβαίνει όταν ο πωλητής δεν ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τα προϊόντα που πουλάει. Ο τρόπος φόρτισης που περιέγραψε ίσχυε για παλαιά κινητά που δεν είχαν μπαταρίες λιθίου. Τώρα σχεδόν όλα έχουν. Γενικά να ξέρετε ότι δεν είναι καλό ν'αποφορτίζεται μία μπαταρία λιθίου τελείως όπως και το ότι όταν είναι το κινητό κλειστό η μπαταρία φορτίζει πιο γρήγορα, καλύτερα (πιάνει μέγιστη απόδοση όταν το ξανανοίξετε) και δεν ταλαιπωρείται.

Μιχάλης :alien:

Δηλαδή εγώ που το αποφόρτιζα τελείως Μιχάλη δεν έκανα καλά? Μπορείς λίγο αυτό να το εξηγήσεις?

Καλό είναι η μπαταρία να αδειάζει αλλά όχι να εξαντλείται εντελώς.

Όταν πήρα το 3510ι μου είπαν από την νόκια ότι η πρώτη φόρτιση πρέπει να είναι γύρω στις 16 ώρες κ για τις 5 επόμενες πρέπει να πρείμενω να σβήσει και να το φορτίσω μέχρι να "γεεμίσει" η μπαταρία...

Για συνέχεια, όταν φτάνει σε 1 γραμμή η μπαταρία κ να την φορτίζεις μέχρι να γεμίσει η μπαταρία...

Δεν έκανα τπτ απ' όλα αυτά (εκτός αυτού για την πρώτη φόρτιση) κ η μπαταρία μου απόδιδει μια χαρά εδώ και 9 μήνες...

Εμενα μου εχαν πει στη Νοκια οταν πηρα το 5100 γυρω στις 5 ωρες και μετα να τελειωσει η μπαταρια και μετα!

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

Αρχικό Μήνυμα από τον kardoula

Δηλαδή εγώ που το αποφόρτιζα τελείως Μιχάλη δεν έκανα καλά? Μπορείς λίγο αυτό να το εξηγήσεις?

Κοίταξε να δεις, δεν θυμάμαι λεπτομέρειες γιατί πάει καιρός που το είχα συζητήσει με κάποιον γνώστη. Επίσης θυμάμαι ότι σε παρόμοιο thread στο unwired, πολλοί είχαν επιβεβαιώσει αυτά που γράφω. Εχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας της μπαταρίας λιθίου εσωτερικά και τον μηχανισμό φόρτισης. Γνωρίζω πάντως ότι αν αφήσεις αρκετό καιρό μία μπαταρία λιθίου τελείως αφόρτιστη, πολύ πιθανόν να μην μπορέσεις να την ξαναφορτίσεις και ν'αχρηστευθεί πλήρως. Κάποιος πιο ενημερωμένος ίσως μπορεί να μας πει περισσότερα.

Πάντως δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα. Φαντάζομαι ότι αν κάποιος κάνει κάτι τέτοιο συνέχεια ίσως του παρουσιάσει πρόβλημα απόδοσης η μπαταρία πιο γρήγορα απ'ότι συνήθως.

Μιχάλης :alien:

Αρχικό Μήνυμα από τον michpan

Κοίταξε να δεις, δεν θυμάμαι λεπτομέρειες γιατί πάει καιρός που το είχα συζητήσει με κάποιον γνώστη. Επίσης θυμάμαι ότι σε παρόμοιο thread στο unwired, πολλοί είχαν επιβεβαιώσει αυτά που γράφω. Εχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας της μπαταρίας λιθίου εσωτερικά και τον μηχανισμό φόρτισης. Γνωρίζω πάντως ότι αν αφήσεις αρκετό καιρό μία μπαταρία λιθίου τελείως αφόρτιστη, πολύ πιθανόν να μην μπορέσεις να την ξαναφορτίσεις και ν'αχρηστευθεί πλήρως. Κάποιος πιο ενημερωμένος ίσως μπορεί να μας πει περισσότερα.

αυτο με το αν αφισεις την μπαταρια αφορτιστη θα χαλασει ειναι σωστο...επισης αν δεν χρησιμοποιας το κηνιτο σου για αρκετο καιρο και ειναι μεσα η μπαταρια παλι θα χαλασει.....τωρα για το ιτι ειναι καλιτερα να μην αποφορτιζεται πληρος νομιζω ειναι σωστο

Πιο σημαντικο ειναι το οτι ΔΕΝ πρεπει να φορτιζεις το κινητο που εχασε μολις 1-2 γραμμες δηλαδη αντεχει πολυ ακομα.....αν το κανεις αυτο τοτε η μπαταρια θα χαλασει πολυ συντομα και θα θελει συνεχως φορτιση...ειναι καλα να το αγηνεις να σου δειξει ενδειξη μιας μονο γραμμης δηλαδη αποφορτισμενο.... ;)

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:lEYIzMDZH05CHM:http://www.boston.com/ae/movies/blog/surfer.gif

SuRf to the EdGe!!!!

Σε εμένα, που δεν είχα χρόνο.. και η 1η φόρτιση εγινε σταδειακά :P .. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει ένδιξη πρόωρης εκφόρτισης :P ..

Ελπίζω ότι είναι να παρουσιάσει.. να το παρουσιάσει πρίν τον χρόνο.. μήπως κ μπεί στην εγγύηση ;)

Ο μύθος των μπαταριών λιθίου (επειδή παντού υπάρχει ένας μύθος...)

Πολλοί νομίζουν ότι τα στοιχεία που περιέχουν λίθιο είναι κάτι σαν τον "Σούπερμαν" των μπαταριών . Πράγματι, οι κατασκευαστές κατάφεραν να περιορίσουν τα φαινόμενα μνήμης των στοιχείων, δεν ήταν όμως δυνατόν να τα εξαλείψουν.

Σίγουρα εμφανίζουν μνήμη πολύ δυσκολότερα από τις Ni-Cd, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι δεν εμφανίζουν ποτέ.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ :

@ Φορτίζετε και εκφορτίζετε την ξηρή μπαταρία σας πλήρως σε κάθε χρήση.

@ Μετά από κάποιες χρήσεις κάντε και μια υπερφόρτιση.

@ Αν η συσκευή σας δείχνει πλήρη μπαταρία, αλλά μόλις απαιτηθούν φορτία σβήνει, μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία της με διαδοχικές υπερφορτίσεις. Πριν την πετάξετε δοκιμάστε το. Δεν χάνετε τίποτα, μάλλον θα κερδίσετε τα χρήματα μιας καινούριας μπαταρίας.

Προφανώς κάποια από τις μπαταρίες που έχετε πετάξει υπέφερε μόνο από ελαφρά ασθένεια (το πάθημα μου έγινε μάθημα).

Αν έχετε κρατήσει κάποια τέτοια παλιά μπαταρία (για ενθύμιο) μπορείτε να δοκιμάσετε να την αναστήσετε με πλήρεις εκφορτίσεις και διαδοχικές υπερφορτίσεις.

Αν συνδέοντας την μπαταρία και το φορτιστή παίρνετε περίεργες ενδείξεις, π.χ. απρόσμενα κλεισίματα, λαμπάκια που αναβοσβήνουν, πιθανότατα η μπαταρία σας έχει χάσει πολλή τάση (πώς λέμε πολύ αίμα :-) και χρειάζεται εξωτερική βοήθεια.

Με ένα τροφοδοτικό (ηλίθιο φορτιστή) κάνετε μια μικρή γρήγορη φόρτιση ώστε η τάση να έρθει κοντά στα ονομαστικά επίπεδα. Στη συνέχεια αναλαμβάνει ο κανονικός (έξυπνος) φορτιστής.

UNDEAD BATTERIES

Don't criticize... what you can't understand...!

Δυστυχώς σε μια παλιά μπαταρία που έχω τις έχω κάνει ήδη 2 υπερφορτίσεις κ δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης... Φαίνεται δεν γλιτώνω το έξοδο μιας νέα μπαταρίας...

ego pantos tis lithiou bataries mou tis fortrizo opote kai osos mou tin baresi kai den exo kanena apolitos problima kai oute fisika tin fortisa tis protes fores 16 ores siga min tis riksis kai ipsili tasi tin proti fora re pedia min akoute kathe asxeto politi tou gemanou kai ton allon

gia tis alles tora nai theloun poli prosoxi pliris ekfortisis kai fortisis giati alios tin kles poli grigora

kai omos oi polites tou germanou den exoun adiko

eksartatai apo to modelo tis mpatarias kai ta ampere pou einai se thesh na dosei.

to sigouro einai oti 2-3 protes fores xrhazetai yperfortosh.kai mia fora ton mhna mia plhrh apofortisi kai epanafortisi. h xroniki diarkeia ayton paizetai apo mpataria se mpataria.

fysika einai kalytero na fortizoume meta apo kathe pliri apofortisi alla sigouro ayto den einai praktiko.

Wining Is Way Of Life

hello!

ειμαι στην αποστολή επαναφοράς μιας παλιας μπαταρίας ΝΟΚΙΑ 3210 που έχω!

ειμαι στην πρώτη υπερφόρτιση και βλέπουμε (πάντως δεν έχω δεί και πολύ βελτίωση)!!

δείτε και ενα ενδιαφέρον άρθρο που βρήκα για την καλή διατήρηση της μπαταρίας

http://www.mobileshop.org/usertech/batterycare.htm

egw akoloythw pista ton kinitoeidhmwn!eksalloy ti eidhmwn thatan th trela moy!!

16 wres oi treis prwtes me to til kleisto...mh rwtate pws antexw!ante na doymeto sx1 twra an tha kraththw!me to p800 pantws kraththika sto ypsos moy kai den to anoiksa katholoy!

kai epita kana 2 fortisis tis afhnw gyrw sto 6wro!

kai panta ma panta fortish apofortish plhrhs kai epita sth priza...

Εγώ πάντως άντεξα την πρώτη 16ωρη φόρτιση. Αλλά την δεύτερη άφησα το κινητό όλο το βράδυ(βάλε ένα 8ωρο).

Αρχικό Μήνυμα από τον minga

hello!

ειμαι στην αποστολή επαναφοράς μιας παλιας μπαταρίας ΝΟΚΙΑ 3210 που έχω!

ειμαι στην πρώτη υπερφόρτιση και βλέπουμε (πάντως δεν έχω δεί και πολύ βελτίωση)!!

δείτε και ενα ενδιαφέρον άρθρο που βρήκα για την καλή διατήρηση της μπαταρίας

http://www.mobileshop.org/usertech/batterycare.htm

3210? :confused: είχε μπαταρία λιθίου? :blink:

Αρχικό Μήνυμα από τον iliasp

egw akoloythw pista ton kinitoeidhmwn!eksalloy ti eidhmwn thatan th trela moy!!

16 wres oi treis prwtes me to til kleisto...mh rwtate pws antexw!ante na doymeto sx1 twra an tha kraththw!me to p800 pantws kraththika sto ypsos moy kai den to anoiksa katholoy!

kai epita kana 2 fortisis tis afhnw gyrw sto 6wro!

kai panta ma panta fortish apofortish plhrhs kai epita sth priza...

Akrivos afta exo akousei kai ego apo tous perissoterous texnikous.

To mono pou den xriazete kathe fora pliris apofortisi apla 1-2 fores ton mina. :)

Οι οδηγίες των κινητών δεν μιλάνε για φόρτωση πολλών ωρών...

Αντίθετα οι πωλητές σου λένε πάντοτε στην πρώτη φόρτιση να αφήσεις το τηλ. να φορτίζει για πολλές ώρες....

Εγώ σε άλλα κινητά το έχω κάνει και σε άλλα όχι και δεν έχω δει διαφορά στην απόδοση της μπαταρίας...

Όμως έχω δει μεγάλη διαφορά στο πόσο γρήγορα πέφτει η μπαταρία αν έχει φορτιστεί μετά από πλήρη αποφόρτιση και πόσο αν έχει φορτιστεί χωρίς να έχει αδειάσει τελείως...

Από τις εμπειρίες μου λέω ότι είναι αναγκαίο που και που να αποφορτίζεται εντελώς η μπαταρία πριν ξαναφορτιστεί...

Ό,τι δεν μας σκοτώνει, απλά μας κάνει δυνατότερους!

ήμουν άθεος.. μέχρι που συνειδητοποίησα ότι εγώ είμαι θεός