Jump to content

Από S20 FE 5G σε...; (S24u 512GB, S25u 512GB/1T, S26u 512GB/1T)

organus
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας, 

Ήρθε ο καιρός που χρειάζεται να αλλάξω το S20FE5G - 128GB καθώς έχει πεθάνει η μπαταρία του και χρειάζομαι σχετικά σύντομα κινητό με δυνατότητα 2 sim cards και μεγαλύτερη χωρητικότητα (είχα βάλει μια SD card στο s20fe5g και ήμουν άνετος σε αυτό το θέμα αλλά δεν γίνεται τώρα που χρειάζομαι τη 2η sim).

Σκέφτομαι να περάσω σε ultra μοντέλο και η αγορά θα γίνει από ελληνικό κατάστημα μάλλον για να μπορώ να το πάρω με τιμολόγιο/φοροαπαλλαγή. 

Διαβάζοντας τους τελευταίες μήνες για τα παραπάνω υποψήφια ultra, δυστυχώς διαπιστώνω ελάχιστες αναβαθμίσεις κάθε χρονιά, αν εξαιρέσεις το chipset. Χωρητικότητα, ram, cameras, πάνω κάτω τα ίδια αλλά η τιμή ανεβαίνει. Θέλω να παραμείνω στο Samsung ecosystem αλλά κάθε χρονιά το κάνει η ίδια η Samsung πιο δύσκολο. 

Δεν με ενδιαφέρει η τοπ κάμερα απαραίτητα αλλά η selfie ειδικά δεν είναι αρκετά παρωχημένη σε σχέση με τον ανταγωνισμό; 

Η μπαταρία μένει η ίδια για 5 χρόνια; Η Samsung ισχυρίζεται πως με καλύτερη διαχείριση πόρων/software και με το νεότερο chipset κάθε χρονιά δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω σε mAh... Αυτό που με προβληματίζει αρνητικά περαιτέρω είναι αυτό που διάβασα πως η μπαταρία του S26U έχει EU πιστοποίηση για 1200 κύκλους φόρτισης ενώ το S25U και το S24U είχαν για τουλάχιστον 2000! Αν το σκέφτεσαι να το κρατήσεις 7 χρόνια, αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα χρειαστείς αλλαγή μπαταρίας (εκτός εγγύησης το πιθανότερο). WTF αν σκεφτείς και το τσίμπημα της τιμής του S26U. 

Επίσης, στο S26U η οθόνη έχει ένα muted tint effect, λίγο μπλεδίζει παραπάνω από το S25U κι αυτό, έλεγαν κάποιοι reviewers, πιθανό να οφείλεται σε hardware issue της οθόνης λόγω της τεχνολογίας του privacy display...

Κι αφού μιλάω για τα ultras, no bt stylus anymore? Ok, δεν είναι critical κριτήριο για μένα αλλά μάλλον θα το χρησιμοποιούσα για remote σε photos πχ

Αισθητικά, δεν έχω κώλυμα με τις γωνίες του S24U ή τις καμπύλες των άλλων για να με βοηθήσει αυτό να αποκλείσω κάποιο.

Και τέλος, οι τιμές, στην παρούσα φάση από σκρουτζομάγαζα μετά την φοροαπαλλαγή:

S24U - 512gb: 868 euros

S25U - 512gb: 859 euros

S25U - 1TB: 1185 euros

S26U - 512gb: 1208 euros (pre-order price)

S26U - 1TB: 1450 euros (pre-order price)

Δικαιολογούνται οι διαφορές τιμών σε σχέση με τα specs? (που δεν είναι και χάος μεταξύ τους tbh)

Περιμένω κάνα μήνα για να δω καλύτερες τιμές στο S26U, 512gb ή 1t; Ή παίρνω τώρα (ή και αργότερα) κάποιο από τα παλιότερα; Από το S20FE5G αναβάθμιση σημαντική θα είναι ούτως ή άλλως (αλλά σε ποιο optimally?).

Edited by organus

• The title was changed to Από S20 FE 5G σε...; (S24u 512GB, S25u 512GB/1T, S26u 512GB/1T)

Στο site του Πλαισίου, υπάρχει το βιολετί S24 ultra  849. Με τιμολόγιο κάτω 685...Έτσι για την ιστορία...

When the going gets tough,the tough get going...

2 ώρες πριν, eklipsi said:

Στο site του Πλαισίου, υπάρχει το βιολετί S24 ultra  849. Με τιμολόγιο κάτω 685...Έτσι για την ιστορία...

Υπήρχε...

Thanks for the heads-up anyway!

Edited by organus
Typo

3 ώρες πριν, organus said:

Υπήρχε...

Thanks for the heads-up anyway!

Και σκέψου ότι το κοίταξα πριν στο γράψω...🙂

When the going gets tough,the tough get going...

• 4 weeks later...

Eαν έχω καταλάβει καλά οι διαφορές μεταξύ S24 ULTRA εως S26 ULTRA είναι από μικρές εως μεγάλες, εγώ θα επέλεγα το S26 ULTRA 512GB (όπως και έκανα γιατί χρειαζόμουν μια αναβάθμιση μετά το S22 ULTRA) και πιο καινούριο τηλέφωνο (από ότι καταλαβαίνω δεν αλλάζεις όπως και εγώ τηλέφωνο πριν την 4ετια (εγώ) και βάλε...) και υποτίθεται ότι καλύτερο έχει να δώσει η σειρά ULTRA αυτή τη στιγμή.

Από άποψη αναβάθμισης που γράφεις, νομίζω ότι θα εκπλαγείς ευχάριστα, προσωπικά αυτό ένιωσα με τη μετάβαση από S22 ULTRA, σε ότι αφορά την απουσία bt στο πενάκι εμένα με περιόρισε περισσότερο αυτό ακριβώς που γράφεις, η ευκολία στη λήψη φωτογραφιών, απλά νομίζω ότι θέλει λίγο χρόνο η συνήθεια και η "απώλειά" των ευκολιών που παρείχε.

Δεν έχω παρατηρήσει κάποιο "μπλέδιασμα" στην οθόνη βέβαια δεν έχω ενεργοποιημένο το privacy display, όμως τώρα που το ενεργοποίησα (για να σου γράψω) παρατηρώ ότι, ΜΠΛΕΔΊΖΕΙ, όταν ενεργοποιήσω την επιλογή ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ και όχι με την απλή ενεργοποίηση της οθόνης απορρήτου, βέβαια θα σου πω ότι, πιο πολύ με ξενίζει η αλλαγή στα χρώματα και τη φωτεινότητα όταν ενεργοποιώ την επιλογή ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΙΜΟΣ ΤΟΝΟΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ.