Jump to content

Όχι στο DeepSeek από την Apple, επιλέγει την Alibaba για λειτουργίες AI στην Κίνα


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κύκλος νέων επαφών προέκυψε για την Apple που όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται σε συνομιλίες με μια δέσμη κινεζικών εταιρειών για να επιλέξει συνεργάτη που θα την βοηθήσει στην προσφορά υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα! Σύμφωνα με νέα σημερινή έκθεση, η Alibaba είναι η επιλεγμένη εταιρεία που θα συνεργαστεί η Apple αφήνοντας το DeepSeek, το αγαπημένο AI των τελευταίων εβδομάδων.

Τον Δεκέμβριο, η Apple ειπώθηκε ότι συνομιλούσε επίσης με την Tencent και τον ιδιοκτήτη του TikTok, ByteDance, για να εξασφαλίσει μια συνεργασία τεχνητής νοημοσύνης και στο παρελθόν είχε επίσης φημολογηθεί ότι συνομιλούσε με την Baidu. Αλλά τελικά, αν η σημερινή αναφορά είναι ακριβής, η Alibaba ανέβηκε πάνω από τους υπόλοιπους και πήρε το “οκ”.

Η Apple χρειάζεται έναν τοπικό συνεργάτη στην Κίνα για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, επειδή η κινεζική κυβέρνηση πρέπει να εγκρίνει οποιεσδήποτε παραγωγικές υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης στη χώρα και ευνοεί τις τοπικές εταιρείες όπως θα περίμενε κανείς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Apple Intelligence δεν είναι ακόμα καθόλου διαθέσιμο στην Κίνα.

Αυτό, ωστόσο, μπορεί να αλλάξει σύντομα. Η Apple και η Alibaba φέρεται να έχουν ήδη υποβάλει ένα πρώτο σύνολο λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης που έχουν αναπτυχθεί από κοινού στη ρυθμιστική αρχή του κυβερνοχώρου της Κίνας για έγκριση. Δεν είναι σαφές πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η διαδικασία έγκρισης, αλλά η Apple σίγουρα θέλει να προχωρήσει γρήγορα αφού η κύρια ανάπτυξη λογισμικού της το περασμένο έτος (Apple Intelligence) λείπει σε δράση σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές της.

[via]

back to the Article

 

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...