johnny_htc Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου Just now, smouri263 said: Όλες οι μετρήσεις γίνονται χωρίς VPN γιατί αλλιώς δεν ανοίγει η σελίδα της cosmote. Αύριο θα αλλάξουν τη θέση του router και θα το βάλω σε παράθυρο που θα βλέπει την κεραία του ΟΤΕ. Γεωγραφικά βρίσκομαι ανάμεσα σε δύο κεραίες της cosmote και η οδηγία που μου έδωσαν είναι να 'πάω το router πιο κοντά' στην μια... Και δυο ακόμη μετρήσεις από το κινητό Άσχετο. Η sim που έχει πάνω του το ρουτερ, παίζει και σε κινητό; Να την έβγαζες να την έβαζες στη συσκευή σου να έπαιρνες και μια μέτρηση από κει, κάτι δεν πάει καλά. Βέβαια ca κάνει κανονικά το ρουτερ με βάση αυτά που είχες στείλει😏. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου 3 minutes ago, smouri263 said: Όλες οι μετρήσεις γίνονται χωρίς VPN γιατί αλλιώς δεν ανοίγει η σελίδα της cosmote. Αύριο θα αλλάξω τη θέση του router και θα το βάλω σε παράθυρο που θα βλέπει την κεραία του ΟΤΕ. Γεωγραφικά βρίσκομαι ανάμεσα σε δύο κεραίες της cosmote και η οδηγία που μου έδωσαν είναι να 'πάω το router πιο κοντά' στην μια... Και δυο ακόμη μετρήσεις από το κινητό. Όσο περνάει η ώρα και η χρήση του δικτύου της cosmote πέφτει διορθώνεται η ταχύτητα... Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ... Ποιες να είναι οι κεραίες μήπως κάποια αποδίδει καλύτερα 2 Παράθεση "Άντε γεια ρε ασέβαστε" — Τάκης Τσουκαλάς Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου Just now, elkons said: Ποιες να είναι οι κεραίες μήπως κάποια αποδίδει καλύτερα Ρε συ, άλλη φλασια που μου ήρθε τώρα, υπάρχει περίπτωση να έχει πέσει σε κάποια εναπομειναντα κεραία που παίζει 4G only? Και να είναι η πιο κοντινή και να τον συνδέει πιο συχνά; Παίζει κάτι τέτοιο, ειδικά πιο απογευματινές ώρες που ανεβαίνει ο φόρτος, θα μπορούσε 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου 5 minutes ago, johnny_htc said: Ρε συ, άλλη φλασια που μου ήρθε τώρα, υπάρχει περίπτωση να έχει πέσει σε κάποια εναπομειναντα κεραία που παίζει 4G only? Και να είναι η πιο κοντινή και να τον συνδέει πιο συχνά; Παίζει κάτι τέτοιο, ειδικά πιο απογευματινές ώρες που ανεβαίνει ο φόρτος, θα μπορούσε Αφού το έβαλε 5G Only όμως το ρουτερ και μπορεί να παίξει ENDC δηλαδή από αλλού LTE από αλλού 5G 2 Παράθεση "Άντε γεια ρε ασέβαστε" — Τάκης Τσουκαλάς Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
smouri263 Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου (edited) Μια μόνο βρήκα του ΟΤΕ σ ακτίνα 1500m Edited 31 Μαρτίου by smouri263 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου 4 minutes ago, smouri263 said: Μια μόνο βρήκα του ΟΤΕ σ ακτίνα 1500m Είναι στα 1500μ απόσταση και τη βλέπεις ήδη από το μπαλκόνι;;; δεν έχει εμπόδια; για δοκίμασε εκεί ίσως βλέπει πιο καλά τη κεραία, όσο πιο κοντά είναι τόσο καλύτερες επιδόσεις από το να κοιτάς τη μακρινή (πανω από 1500μ εννοώ) Άμα όμως δεν είναι αναβαθμισμένη καλά κρασιά Μισό λίγο να ψάξω τα χαρτιά της τι ψάρια πιάνει από εξοπλισμό κτλ Η κεραία του ΟΤΕ είναι δίπλα στο βιβλιοπωλείο το Αλφαβητάρι @smouri263 2 Παράθεση "Άντε γεια ρε ασέβαστε" — Τάκης Τσουκαλάς Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
smouri263 Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου (edited) 15 minutes ago, elkons said: Είναι στα 1500μ απόσταση και τη βλέπεις ήδη από το μπαλκόνι;;; δεν έχει εμπόδια; για δοκίμασε εκεί ίσως βλέπει πιο καλά τη κεραία, όσο πιο κοντά είναι τόσο καλύτερες επιδόσεις από το να κοιτάς τη μακρινή (πανω από 1500μ εννοώ) Άμα όμως δεν είναι αναβαθμισμένη καλά κρασιά Μισό λίγο να ψάξω τα χαρτιά της τι ψάρια πιάνει από εξοπλισμό κτλ Την βρίσκει στα 750m αλλά όχι στα 500m. Τώρα ταχύτητα... Edited 31 Μαρτίου by smouri263 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου 4 minutes ago, smouri263 said: Την βρίσκει στα 750m αλλά όχι στα 500m Προς αυτή κοιτάει το ρουτερ ή σε άλλη βουνίσια; Ρε συ αυτή στην Θεσσαλονίκης 14 ο ιστός μια χαρά φαίνεται Ν78 να είχε απο πανω θα ήταν 👌 αλλά κανείς δεν ξέρει δεν έχουμε φωτογραφίες πρόσφατες και στο Google street view δε τη βρήκα δε ξέρω το μέρος. Στη συγκεκριμένη έχει παμπάλαια χαρτιά 2015-2016 δε μπήκα στον κόπο να τα ανοίξω σιγά μην έχει τόσο παλιό εξοπλισμό 2 Παράθεση "Άντε γεια ρε ασέβαστε" — Τάκης Τσουκαλάς Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
smouri263 Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου 4 minutes ago, elkons said: Προς αυτή κοιτάει το ρουτερ ή σε άλλη βουνίσια; Ρε συ αυτή στην Θεσσαλονίκης 14 ο ιστός μια χαρά φαίνεται Ν78 να είχε απο πανω θα ήταν 👌 αλλά κανείς δεν ξέρει δεν έχουμε φωτογραφίες πρόσφατες και στο Google street view δε τη βρήκα δε ξέρω το μέρος. Στη συγκεκριμένη έχει παμπάλαια χαρτιά 2015-2016 δε μπήκα στον κόπο να τα ανοίξω σιγά μην έχει τόσο παλιό εξοπλισμό Σε αυτήν... Η άλλη που βλέπω τελικά είναι της NOVA. Ό,τι άλλο υπάρχει είναι πιο μακρυά. Φωτό από Αύγουστο '22. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου 1 minute ago, smouri263 said: Σε αυτήν... Η άλλη που βλέπω τελικά είναι της NOVA. Ό,τι άλλο υπάρχει είναι πιο μακρυά. Φωτό από Αύγουστο '22. Βρήκα 2 η Cosmote η μια προς τα κάτω δεξιά είναι ένας τεράστιος πυλώνας αλλά είναι συνεγκατασταση και των 3ων εταιρειών. Just now, elkons said: Βρήκα 2 η Cosmote η μια προς τα κάτω δεξιά είναι ένας τεράστιος πυλώνας αλλά είναι συνεγκατασταση και των 3ων εταιρειών. Ψέμα εκει κάτω είναι 2 σταθμοί ένας κόκκινος άσπρο Vodafone nova αν δε κάνω λάθος Ν78 αναβαθμισμένες και μια μεταλλική της Cosmote δίπλα αλλά δεν ξέρω άμα έχει Ν78 ή όχι αλλά δε νομίζω πάντως καλύπτει τεράστιο μέρος 2 Παράθεση "Άντε γεια ρε ασέβαστε" — Τάκης Τσουκαλάς Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
smouri263 Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου 3 minutes ago, elkons said: Βρήκα 2 η Cosmote η μια προς τα κάτω δεξιά είναι ένας τεράστιος πυλώνας αλλά είναι συνεγκατασταση και των 3ων εταιρειών. Και τις δύο τις βλέπω. Η 103102 είναι πιο κοντά μου (και αυτήν ανέβασα πριν) και θα βάλω το ρούτερ αύριο στο μπαλκόνι να την βλέπει (κατάματα!!!) 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου Επιβεβαιώνω από την άλλη μεριά που είναι 2 πυλώνες ένας vf nova ένας Cosmote 100% vf nova που καλύπτει Αξιούπολη εχει Ν78 τζαμάτο 5g. Για Cosmote ψάχνω ψάχνω δε βλέπω Ν78.. δύσκολα τα πράγματα δοκίμασε από την άλλη μεριά μπας και παίζει καλύτερα ο ΟΤΕ γενικά κάνε μερικές δοκιμές σε μερικές θέσεις 1 minute ago, smouri263 said: Και τις δύο τις βλέπω. Η 103102 είναι πιο κοντά μου (και αυτήν ανέβασα πριν) και θα βάλω το ρούτερ αύριο στο μπαλκόνι να την βλέπει (κατάματα!!!) Ελπίζω μην είναι αρχαία όπως τα χαρτιά 😏 Γενικά τώρα κάνε εσύ μερικές δοκιμές σε μερικά σημεία να δούμε ποια κεραία αποδίδει καλύτερα Για Cosmote δε ξέρω καν αν έχει Ν78 έκανε συνεγκατασταση με Vodafone το 19 δεν έχω πρόσφατη μελέτη ραδιοεκμπομπών 2 Παράθεση "Άντε γεια ρε ασέβαστε" — Τάκης Τσουκαλάς Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
smouri263 Δημ. 2 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 2 Απριλίου (edited) μέτρηση στο wifi 5GHz: μέτρηση στο ethernet: Edited 2 Απριλίου by smouri263 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIKU Δημ. 2 Απριλίου Author Κοινοποίηση Δημ. 2 Απριλίου 5 ώρες πριν, smouri263 said: μέτρηση στο wifi 5GHz: μέτρηση στο ethernet: Άλλαξε καλώδιο. 1 Παράθεση COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis3g Δημ. 2 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 2 Απριλίου (edited) ευχαριστώ, εγώ από ότι κατάλαβα το wifi είναι οκ & γνώμη μου γενικά η σύνδεση ... βλέπω η ώρα είναι 09:30, ίσως εκείνη την ώρα να υπήρχε κίνηση ... εν τω μεταξύ θα ξέρεις αυτές ότι αυτές οι wifi συνδέσεις άσχετα πάροχο δεν είναι πάντα με την σταθερή ταχύτητα πού υπόσχονται, παίζει ρόλο πού θα κλειδώσει, αν υπάρχει κίνηση πχ καλοκαίρι με τους τουρίστες χαμηλώνουν οι ταχύτητες πολύ συχνά κλπ παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο όταν έκανα speedtest κάτω από μεγάλη κεραία στην πόλη Κέρκυρας (πού δεν ήταν μακρυά να έχω πρόβλημα) μία έβγαζε 300mbps, μία 500 την επόμενη 750 τώρα να θέλεις να κράτήσεις την σύνδεση δεν ξέρω, εγώ θα την κράταγα καμένος χρόνια με adsl 10 mbps, δεν θα με πείραζαν τα σκαμπανεβάσματα αντι 100 να έχω 50mbps ... αλλά να ξέρεις δεν είναι πάντα με σταθερή ταχύτητα αυτές οι wifi συνδέσεις Edited 2 Απριλίου by babis3g 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
smouri263 Δημ. 2 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 2 Απριλίου 4 minutes ago, babis3g said: ευχαριστώ, εγώ από ότι κατάλαβα το wifi είναι οκ & γνώμη μου γενικά η σύνδεση ... βλέπω η ώρα είναι 09:30, ίσως εκείνη την ώρα να υπήρχε κίνηση ... εν τω μεταξύ θα ξέρεις αυτές ότι αυτές οι wifi συνδέσεις άσχετα πάροχο δεν είναι πάντα με την σταθερή ταχύτητα πού υπόσχονται, παίζει ρόλο πού θα κλειδώσει, αν υπάρχει κίνηση πχ καλοκαίρι με τους τουρίστες χαμηλώνουν οι ταχύτητες πολύ συχνά κλπ παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο όταν έκανα speedtest κάτω από μεγάλη κεραία στην πόλη Κέρκυρας (πού δεν ήταν μακρυά να έχω πρόβλημα) μία έβγαζε 300mbps, μία 500 την επόμενη 750 τώρα να θέλεις να κράτήσεις την σύνδεση δεν ξέρω, εγώ θα την κράταγα καμένος χρόνια με adsl 10 mbps, δεν θα με πείραζαν τα σκαμπανεβάσματα αντι 100 να έχω 50mbps ... αλλά να ξέρεις δεν είναι πάντα με σταθερή ταχύτητα αυτές οι wifi συνδέσεις κι εγώ καμένος και εγκλωβισμένος με την ADSL ήμουν... για αυτό πήγα σε τέτοια λύση... φίλοι ΙΤ μου είχαν πει πως δεν είναι σταθερή αυτή η σύνδεση αλλά να πω την αλήθεια παρασύρθηκα από το ότι η VODAFON στο κινήτο 'φαίνεται' πιο σταθερή και αξιόπιστη, ιδίως στο upload... Θα αλλάξω όμως και το καλώδιο που συμβούλεψε και ο @MIKU γιατί είναι CAT5 (αυτό ήρθε με το router...). 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. 2 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 2 Απριλίου 6 ώρες πριν, smouri263 said: μέτρηση στο wifi 5GHz: μέτρηση στο ethernet: Πάντως αφού παίζεις κάπου εκεί, μαξ 50 και εφόσον σκέφτεσαι να κρατήσεις τη σύνδεση, θα σου πρότεινα να μειώσεις το πρόγραμμα σ αυτό των 50,όπως σου είπαν και αυτοί, ώστε να μη πληρώνεις και τσάμπα χρήματα. Τουλάχιστον φαντάζομαι έχεις πάντα ίντερνετ, δεν κάνει διακοπές ή σύνδεση κλπ κουλά ας πούμε, έτσι; 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
smouri263 Δημ. 2 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 2 Απριλίου 15 minutes ago, johnny_htc said: Πάντως αφού παίζεις κάπου εκεί, μαξ 50 και εφόσον σκέφτεσαι να κρατήσεις τη σύνδεση, θα σου πρότεινα να μειώσεις το πρόγραμμα σ αυτό των 50,όπως σου είπαν και αυτοί, ώστε να μη πληρώνεις και τσάμπα χρήματα. Τουλάχιστον φαντάζομαι έχεις πάντα ίντερνετ, δεν κάνει διακοπές ή σύνδεση κλπ κουλά ας πούμε, έτσι; δεν κάνει διακοπές... εδώ είναι ΟΚ... πήγα από την 50/5 στην 100/10 με επιπλέον 5€ (από 30,90€ σε 35,90€) επειδή ήθελα κάτι καλύτερο στο uploading γιατί το χρειάζομαι... αλλά όπως βλέπετε κι εκεί είναι μακριά από το 10Mbps που υπόσχονται... όπως και να το δω 'γδαρμένος' νιώθω αλλά τι να κάνω που δεν έχω άλλη λύση... 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 2 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 2 Απριλίου 7 ώρες πριν, smouri263 said: μέτρηση στο wifi 5GHz: μέτρηση στο ethernet: Σε ποια από τις 2 κεραίες; 1 Παράθεση "Άντε γεια ρε ασέβαστε" — Τάκης Τσουκαλάς Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cu2goup Δημ. Τετάρτη στις 02:02 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 02:02 μμ (edited) 1 hour ago, smouri263 said: όπως και να το δω 'γδαρμένος' νιώθω αλλά τι να κάνω που δεν έχω άλλη λύση... Δεν ξέρω αν το ανέφερες ξανά αλλά δεν σε βόλευε κάτι σε 5g router που έχει και καλύτερες ταχύτητες και είναι και πολύ πιο οικονομικό ειδικά σε προσφορά; Παράδειγμα Cosmote με κάτι λιγότερο από 10€/μήνα αυτή τη στιγμή.. Edit: Συγγνώμη για mobile internet μιλάμε τόση ώρα;; Μπερδεύτηκα με τα 5G και νόμισα για 5g wifi.. τεσπα .. 🙂🙂 Edited Τετάρτη στις 02:20 μμ by cu2goup 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Τετάρτη στις 02:08 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 02:08 μμ 1 hour ago, smouri263 said: κι εγώ καμένος και εγκλωβισμένος με την ADSL ήμουν... για αυτό πήγα σε τέτοια λύση... φίλοι ΙΤ μου είχαν πει πως δεν είναι σταθερή αυτή η σύνδεση αλλά να πω την αλήθεια παρασύρθηκα από το ότι η VODAFON στο κινήτο 'φαίνεται' πιο σταθερή και αξιόπιστη, ιδίως στο upload... Θα αλλάξω όμως και το καλώδιο που συμβούλεψε και ο @MIKU γιατί είναι CAT5 (αυτό ήρθε με το router...). Η Vodafone έχει Ν78 γιαυτό σ φαίνεται πιο καλή Cosmote δεν ξέρω άμα την έχει αναβαθμίσει μέχρι Β7 2600 η μια έχει η άλλη π είναι πιο κοντά σ δεν έχει Β7. 2 Παράθεση "Άντε γεια ρε ασέβαστε" — Τάκης Τσουκαλάς Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. Τετάρτη στις 02:16 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 02:16 μμ 7 minutes ago, elkons said: Η Vodafone έχει Ν78 γιαυτό σ φαίνεται πιο καλή Cosmote δεν ξέρω άμα την έχει αναβαθμίσει μέχρι Β7 2600 η μια έχει η άλλη π είναι πιο κοντά σ δεν έχει Β7. Πάντως @smouri263 υπάρχει σοβαρή περίπτωση, να τρως φόλα λόγω 4G, είναι πεσμένες οι ταχύτητες, το βλέπω σε πολλά σημεία και γω τώρα τελευταία, κάτι έχουν κάνει και οι συνδρομητές τρώνε φόλα... 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Τετάρτη στις 02:19 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 02:19 μμ 2 minutes ago, johnny_htc said: Πάντως @smouri263 υπάρχει σοβαρή περίπτωση, να τρως φόλα λόγω 4G, είναι πεσμένες οι ταχύτητες, το βλέπω σε πολλά σημεία και γω τώρα τελευταία, κάτι έχουν κάνει και οι συνδρομητές τρώνε φόλα... Τώρα να δεις εμάς φόλα Θες μετρήσεις; 2 Παράθεση "Άντε γεια ρε ασέβαστε" — Τάκης Τσουκαλάς Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. Τετάρτη στις 02:20 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 02:20 μμ Just now, elkons said: Τώρα να δεις εμάς φόλα Θες μετρήσεις; Στείλε σκουπιδαριο ναι, μέτρησα σε κάμποσα σημεία Άλιμο και Φάληρο σήμερα 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Τετάρτη στις 02:32 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τετάρτη στις 02:32 μμ 11 minutes ago, johnny_htc said: Στείλε σκουπιδαριο ναι, μέτρησα σε κάμποσα σημεία Άλιμο και Φάληρο σήμερα 4G+ Check out my Speedtest result! How fast is your internet? https://www.speedtest.net/my-result/a/10792655757 5G Check out my Speedtest result! How fast is your internet? https://www.speedtest.net/my-result/a/10792657518 Ίσως είναι μεμονωμένο το πρόβλημα σε άλλα σημεία πιάνει καλύτερα πχ 30mbps έχουν πτώση αλλά όχι σαν αυτό εδώ το πράγμα 2 Παράθεση "Άντε γεια ρε ασέβαστε" — Τάκης Τσουκαλάς Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts