smouri263 Δημ. Δευτέρα στις 11:04 μμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 11:04 μμ (edited) Παίδες, αρχικά ευχαριστώ για το χρόνο σας... Αυτό που διαπιστώνω (επιστρέψτε μου να το ξαναπώ), με σύνδεση με VPN σε server της δουλειάς, δεν κατεβάζω μέσω wifi στον ίδιο χρόνο συγκεκριμένο αρχείο σε σύγκριση με ethernet (αυτό το τεστ κάνω στην πράξη). Edited Δευτέρα στις 11:07 μμ by smouri263 1 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis3g Δημ. Δευτέρα στις 11:10 μμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 11:10 μμ εγώ ευχαριστώ γιά τις φωτογραφίες, πρώτη φορά είδα από το raouter cosmote, Μπράβο τους πού Δεν κλειδώνουν τα στατιστικά Τελικά μόλις ειδα την φωτογραφία ταχύτητας κατάλαβα ... μιά χαρά είναι το καλώδιο...γράψε λάθος στην απάντηση μου επάνω ... όπως είπε και ο elkons μάλλον έχει λίγο διακύμανση η ταχύτητα φυσικό γιά αυτές τις ώρες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Δευτέρα στις 11:12 μμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 11:12 μμ 6 minutes ago, smouri263 said: Παίδες, αρχικά ευχαριστώ για το χρόνο σας... Αυτό που διαπιστώνω (επιστρέψτε μου να το ξαναπώ), με σύνδεση με VPN σε server της δουλειάς, δεν κατεβάζω μέσω wifi στον ίδιο χρόνο συγκεκριμένο αρχείο σε σύγκριση με ethernet (αυτό το τεστ κάνω στην πράξη). Ααα τερματίζει η ταχύτητα και με το παραπάνω! Είχα μπερδευτεί πριν είχα καταλάβει ότι με ethernet είναι πιο αργό από wifi 😅😅 Δηλαδή όσο είσαι στο δίκτυο αυτό αλλά με το VPN της δουλειάς γίνεται πιο αργό ασύρματα ενώ ενσύρματα (ethernet) είναι εντάξει Σωστά; (Δε περίμενα να πιάνει με Ν1 τις μέγιστες αλλά τελικά μια χαρά σε αυτό το κομμάτι) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
smouri263 Δημ. Δευτέρα στις 11:15 μμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 11:15 μμ 2 minutes ago, elkons said: Ααα τερματίζει η ταχύτητα και με το παραπάνω! Είχα μπερδευτεί πριν είχα καταλάβει ότι με ethernet είναι πιο αργό από wifi 😅😅 Δηλαδή όσο είσαι στο δίκτυο αυτό αλλά με το VPN της δουλειάς γίνεται πιο αργό ασύρματα ενώ ενσύρματα (ethernet) είναι εντάξει Σωστά; (Δε περίμενα να πιάνει με Ν1 τις μέγιστες αλλά τελικά μια χαρά σε αυτό το κομμάτι) Σωστά. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis3g Δημ. Δευτέρα στις 11:16 μμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 11:16 μμ (edited) ναι και εγώ το ίδιο νόμισα με το ethernet ... μάλλον στην περιοχή υπάρχει ακόμα λίγο κίνηση στο δίκτυο και έχει λίγα πάνω κάτω ... το vpn περνάει μέσα από tunels γιά ασφάλεια ... αν το δίκτυο έχει κίνηση καμία φορά μπορεί να κόψει ταχύτητα ή να έχει μικρή καθυστερηση η σύνδεση μέσω vpn... νομίζω όλα καλά με την συνδεση σου 👍 Edited Δευτέρα στις 11:19 μμ by babis3g 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
smouri263 Δημ. Δευτέρα στις 11:28 μμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 11:28 μμ (edited) 11 minutes ago, babis3g said: ναι και εγώ το ίδιο νόμισα με το ethernet ... μάλλον στην περιοχή υπάρχει ακόμα λίγο κίνηση στο δίκτυο και έχει λίγα πάνω κάτω ... το vpn περνάει μέσα από tunels γιά ασφάλεια ... αν το δίκτυο έχει κίνηση καμία φορά μπορεί να κόψει ταχύτητα ή να έχει μικρή καθυστερηση η σύνδεση μέσω vpn... νομίζω όλα καλά με την συνδεση σου 👍 δείτε και το παρακάτω... download & upload το ίδιο αρχείο με wifi & ethernet. Στιγμιαία 105kb/s vs 5mb/s.... ενώ στο upload σχεδόν ίδια... Edited Δευτέρα στις 11:29 μμ by smouri263 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Δευτέρα στις 11:29 μμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 11:29 μμ (edited) Άμα χρησιμοποιείς συχνά VPN θεωρώ μέσω Ethernet είναι πιο αξιόπιστο. Εκτός του VPN πάντα το Ethernet πάει πιο γρήγορα δεν έχει παρεμβολές. Edited Δευτέρα στις 11:32 μμ by elkons Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis3g Δημ. Δευτέρα στις 11:37 μμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 11:37 μμ 6 minutes ago, smouri263 said: δείτε και το παρακάτω... download & upload το ίδιο αρχείο με wifi & ethernet. Στιγμιαία 105kb/s vs 5mb/s.... ενώ στο upload σχεδόν ίδια... από ότι κατάλαβα η ταχύτητα στο wifi με αυτό πού δείχνεις πέφτει κατακόρυφα ... πόσο μακρυά είναι το cosmote router από την συσκευή πού κάνεις μετρήσεις & πόσοι άλλοι συνδεμένοι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Δευτέρα στις 11:40 μμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 11:40 μμ 1 minute ago, babis3g said: από ότι κατάλαβα η ταχύτητα στο wifi με αυτό πού δείχνεις πέφτει κατακόρυφα ... πόσο μακρυά είναι το cosmote router από την συσκευή πού κάνεις μετρήσεις & πόσοι άλλοι συνδεμένοι 8 έλεγε πάνω στη φωτογραφία αν δεις Το wifi είναι ασύρματο αν έχει κάνα εμπόδιο άσε,ethernet για αξιοπιστία και σταθερότητα 👌 VPN ότι και να του κάνεις όμως θα είναι αναγκαστικά πιο χαμηλό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
smouri263 Δημ. Δευτέρα στις 11:44 μμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 11:44 μμ 1 minute ago, babis3g said: από ότι κατάλαβα η ταχύτητα στο wifi με αυτό πού δείχνεις πέφτει κατακόρυφα ... πόσο μακρυά είναι το cosmote router από την συσκευή πού κάνεις μετρήσεις & πόσοι άλλοι συνδεμένοι ούτε 2,5m .... τίποτα... τώρα 5 συσκευές αλλά χωρίς κίνηση... κοιμούνται... οπότε δεν πιστεύω πως είναι θέμα συνδεδεμένων... εκτός VPN δεν βλέπω διαφορά στο wifi vs ethernet... δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά υπάρχει στο download που κάνω από τη δουλειά τώρα που -σχεδόν- κανένας δεν είναι συνδεδεμένος, ανάλογα με το αν είμαι συνδεδεμένος με wifi ή ethernet... μήπως πρέπει να αλλάξω κάτι στις ρυθμίσεις;;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Δευτέρα στις 11:46 μμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 11:46 μμ Εχω και εγώ ένα ίδιο ταμπλετ εντομεταξυ 🙏 Γιατί όλα τα κινητά είναι στα 2.4GHz και όχι 5; είναι πιο μακριά από το ρουτερ; 2.4GHz δύσκολο πάνω από 50 να πιάσουν 4 minutes ago, smouri263 said: ούτε 2,5m .... τίποτα... τώρα 5 συσκευές αλλά χωρίς κίνηση... κοιμούνται... οπότε δεν πιστεύω πως είναι θέμα συνδεδεμένων... εκτός VPN δεν βλέπω διαφορά στο wifi vs ethernet... δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά υπάρχει στο download που κάνω από τη δουλειά τώρα που -σχεδόν- κανένας δεν είναι συνδεδεμένος, ανάλογα με το αν είμαι συνδεδεμένος με wifi ή ethernet... μήπως πρέπει να αλλάξω κάτι στις ρυθμίσεις;;; Δηλαδή VPN είναι αργό σε σχέση με wifi και ethernet μιας και πιάνουν σχέδιον το ίδιο. Με το VPN υπάρχει κάποιο θέμα. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
smouri263 Δημ. Δευτέρα στις 11:56 μμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 11:56 μμ 8 minutes ago, elkons said: Εχω και εγώ ένα ίδιο ταμπλετ εντομεταξυ 🙏 Γιατί όλα τα κινητά είναι στα 2.4GHz και όχι 5; είναι πιο μακριά από το ρουτερ; 2.4GHz δύσκολο πάνω από 50 να πιάσουν Δηλαδή VPN είναι αργό σε σχέση με wifi και ethernet μιας και πιάνουν σχέδιον το ίδιο. Με το VPN υπάρχει κάποιο θέμα. δεν ξέρω γιατί είναι στα 2.4GHz... όλα μέσα στο σπίτι είναι και το router είναι στο μέσον... 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis3g Δημ. Χθες στς 12:14 πμ Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 12:14 πμ άρα κάνει πρόβλημα μόνο στο wifi του cosmote router ... δεν ξέρω τις ρυθμίσεις/επιλογές του συγκεκριμένου cosmote router ... μπορεί να είναι και κάποια ρύθμιση από το vpn στο όποιο δεν κατέχω ... κάπου μέσα στις ρυθμίσεις ασυρμάτου δοκίμασε να βάλεις μόνο 20mhz bandwith στο 2.4 ή άλλαξε κανάλι channel αν είναι στο αυτόματο δοκίμασε 1 - 6 αλλά πριν ... αν ξέρεις γιά συνδεσε την συσκευή σου στο 5G ασύρματο (από ότι δείχνεις τώρα είναι συνδεμενη στο 2.4) κάνει και εκεί ίδιο πρόβλημα αν συνδεσθεις στο 5G του ασυρμάτου cosmote? αποσύνδεσε το laptop από το 2.4 και συνδεσε το στο 5G wifi cosmote επίσης στο 2.4G του cosmote router αν υπάρχει στις ρυθμισεις, αν έχει κάπου επιλογή για client mode απενεργοποιησε το επίσης αν δεις/υπάρχει στις 2.4G ασυρματες ρυθμίσεις κάποιο client isolation απενργοποιησε το Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
smouri263 Δημ. 18 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 18 ώρες πριν 7 ώρες πριν, babis3g said: άρα κάνει πρόβλημα μόνο στο wifi του cosmote router ... δεν ξέρω τις ρυθμίσεις/επιλογές του συγκεκριμένου cosmote router ... μπορεί να είναι και κάποια ρύθμιση από το vpn στο όποιο δεν κατέχω ... κάπου μέσα στις ρυθμίσεις ασυρμάτου δοκίμασε να βάλεις μόνο 20mhz bandwith στο 2.4 ή άλλαξε κανάλι channel αν είναι στο αυτόματο δοκίμασε 1 - 6 αλλά πριν ... αν ξέρεις γιά συνδεσε την συσκευή σου στο 5G ασύρματο (από ότι δείχνεις τώρα είναι συνδεμενη στο 2.4) κάνει και εκεί ίδιο πρόβλημα αν συνδεσθεις στο 5G του ασυρμάτου cosmote? αποσύνδεσε το laptop από το 2.4 και συνδεσε το στο 5G wifi cosmote επίσης στο 2.4G του cosmote router αν υπάρχει στις ρυθμισεις, αν έχει κάπου επιλογή για client mode απενεργοποιησε το επίσης αν δεις/υπάρχει στις 2.4G ασυρματες ρυθμίσεις κάποιο client isolation απενργοποιησε το καλημέρα σας έχω κάνει πάρα πολλούς συνδυασμούς σε 2.4 & 5GHz (σε ένα-δυο κανάλια και με/χωρίς client isolation) και το αποτέλεσμα είναι πως η ταχύτητα σε wifi δεν είναι σταθερή... υπάρχουν στιγμές που φτάνει σε ταχύτητες ethernet αλλά χωρίς να έχω εντοπίσει κάτω από ποιες συνθήκες... Πάντως φαίνεται πως στα 2.4GHz και 20ΜHz να πιάνει πιο συχνά (άκου να δεις!!!) ταχύτητες ethernet... περίεργο πολύ... θα το δω και με το IT στη δουλειά για το VPN.... 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis3g Δημ. 17 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 17 ώρες πριν (edited) το άλλο & μοναδικό πού μπορώ να σκεφτώ είναι αν υπάρχει band steering να το κλείσεις .. .έτσι θα γίνουν 2 διαφορετικά 2.4G / 5G δίκτυα με άλλο όνομα ... και ξανά δοκιμάζεις σε 2.4G / 5G χωριστά αυτή τη φορά Αν δεν βρείς άκρη πάρε το πιό φτηνό ethernet lan switch να έχει ανάλογες θύρες με πόσες συσκευές δουλεύουν και σύνδεσε τες μέσω ethernet ... πχ το πιό απλό Edited 17 ώρες πριν by babis3g 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 14 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 14 ώρες πριν 3 ώρες πριν, smouri263 said: καλημέρα σας έχω κάνει πάρα πολλούς συνδυασμούς σε 2.4 & 5GHz (σε ένα-δυο κανάλια και με/χωρίς client isolation) και το αποτέλεσμα είναι πως η ταχύτητα σε wifi δεν είναι σταθερή... υπάρχουν στιγμές που φτάνει σε ταχύτητες ethernet αλλά χωρίς να έχω εντοπίσει κάτω από ποιες συνθήκες... Πάντως φαίνεται πως στα 2.4GHz και 20ΜHz να πιάνει πιο συχνά (άκου να δεις!!!) ταχύτητες ethernet... περίεργο πολύ... θα το δω και με το IT στη δουλειά για το VPN.... Είναι τοίχος εμπόδιο θα μπει αμέσως 2.4GHz από 5GHz. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis3g Δημ. 13 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 13 ώρες πριν κοίτα στη σελίδα κατασκευαστή γιά την wifi κάρτα adapter του laptop τυχόν καινούριο driver 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts