Jump to content

Δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ που κατηγορούν την Google ότι λειτουργεί με μονοπωλιακές τακτικές


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πυρά από ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο δέχεται ο τεχνολογικός γίγαντας, Google Και όλοι συγκλίνουν πως η εταιρεία εμπλέκεται σε υποθέσεις περί παραβιάσεων της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Η Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Ιαπωνίας (JFTC) φέρεται να αποφανθεί ότι η Google παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς νόμους της χώρας με το πρόγραμμα περιήγησής της Chrome. Αυτή η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, λίγο αφότου ένα αμερικανικό δικαστήριο διαπίστωσε ότι η κυριαρχία της Google στην αγορά αναζήτησης είναι αντιανταγωνιστική. Το JFTC ισχυρίζεται ότι η Google πίεσε άδικα τους κατασκευαστές smartphone να ευνοήσουν τα προϊόντα της, δίνοντάς της ένα πλεονέκτημα στην αγορά αναζήτησης.

Δεν προκαλεί σε κανέναν εντύπωση όλο το παραπάνω ζήτημα, μάλιστα τον Νοέμβριο, ένας περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ έκρινε ότι η Google κατέχει το μονοπώλιο στην αγορά αναζήτησης. Αυτή η απόφαση ώθησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να προτείνει στην Google να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία όπως το Chrome και το Android για να χαλαρώσει τον έλεγχό της στην αγορά αναζήτησης. Επιπλέον, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει η Google να παρέχει σε τρίτα μέρη πρόσβαση χαμηλού κόστους στη μηχανή αναζήτησής της. Η δίκη για αυτή την υπόθεση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2025.

Η Google έχει επίσης αντιμετωπίσει τον έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2019, η ΕΕ επέβαλε στην Google πρόστιμο 1,49 δισεκατομμυρίων ευρώ για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Πιο πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε στην Google να πουλήσει τμήματα της επιχείρησής της και προειδοποίησε για πιθανά πρόστιμα που θα φτάσουν το 10% των παγκόσμιων εσόδων της, εάν δεν συμμορφωθεί.

Ναι, αυτές οι ενέργειες από τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τον κλάδο της τεχνολογίας. Σε ένα τραβηγμένο σενάριο, εάν η Google αναγκαστεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ή να αλλάξει τις επιχειρηματικές της πρακτικές, θα μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες για μικρότερες εταιρείες και ενδεχομένως να οδηγήσει σε μια πιο ανταγωνιστική αγορά αναζήτησης. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες για τους καταναλωτές καθώς οι εταιρείες καινοτομούν για να κερδίσουν μερίδιο αγοράς.

Το αποτέλεσμα αυτών των νομικών μαχών παραμένει αβέβαιο, αλλά ένα πράγμα είναι σαφές: ο κόσμος της τεχνολογίας παρακολουθείται στενά! Οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε αυτές τις περιπτώσεις θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το μέλλον του διαδικτύου και τον τρόπο πρόσβασης σε πληροφορίες στο διαδίκτυο.

[via]

back to the Article

 

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...