Jump to content

Βιβλίο C++

shodanjr_gr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να ρωτήσω ρε παιδιά. Μπορείτε να προτείνετε κάποιο καλό βιβλίο για C++ για νέο προγραμματιστή στην γλώσσα;

(να μην είναι όμως για εντελώς αρχάριους)

Το χρειάζομαι για την σχολή (καθώς δεν βλέπω να διανέμουν τα βιβλία μας σύντομα).

Ευχαριστώ :)

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Τωρα ανάλογα τι όρεξη έχεις...

Βασικά εγω ξέρωντας μόνο C αν θα αγόραζα βιβλίο αυτό θα ήταν τον τόμο του ίδιου του Stroustrap (δεν τον γράφω σωστα σίγουρα). Εϊναι λίγος ακριβός αλλα νομίζω είναι reference σχεδόν.

Τώρα για απλά μια εισαγωγή μέχρι να πάρετε το κανονικό βιβλίο του μαθήματος νομίζω πως δεν αξίζει να αγοράσεις βιβλίο. Πάρε κανένα απο την βιβλιοθήκη της σχολής σου, θα βρεις αρκετά αξιόλογα φαντάζομαι.

Για C++ προτείνω το: Teach Yourself C++ in 21 days, J. Liberty, Sams Pub. 2004

Για Matlab το Biran, A. and Breiner, M., MATLAB for Engineers, Addison Wesley

1993

Ελπίζω να μην τα θέλετε στα ελληνικά γιατί όσα βιβλία προγραμματισμού έχω δει στα ελληνικά είναι αισχρά (programming is english ;) )

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

paidia kai ego psaxno kati se matlab gia arxarious kai an kapoios mporei na sistisei kati se english version.

Opws eipe kai kapios parapanw to HELP toy Matlab einai the best......

alla an thes pdf kai egw exw polla.....

.....ti akrivws kaneis....?

IBIS 5

"IBIS: just keep walking"

thelo vasika programatismo se matlab gia medical imaging processing. alla vasika thelo etsi na arxiso apo vasiko programmatismo giati mexri tora den exo asxolithei katholou. gia paradeigma exo vrei ena pdf apo to panepistimio tou caimbridge. eyxaristo gia tis apantiseis.

Sorry moderator gia tin epanalhpsi tou thematos alla eimai neos sto site kai den xero polla.

Euxaristo.

thelo vasika programatismo se matlab gia medical imaging processing. alla vasika thelo etsi na arxiso apo vasiko programmatismo giati mexri tora den exo asxolithei katholou. gia paradeigma exo vrei ena pdf apo to panepistimio tou caimbridge. eyxaristo gia tis apantiseis.

Sorry moderator gia tin epanalhpsi tou thematos alla eimai neos sto site kai den xero polla.

Euxaristo.

An thes na soy sthlw pdfs sthle moy mail.....twra gia ayto poy kaneis den kserw na se vohthhsw.......

Edw isws na vreis kati gia na se vohthisei na ksekinhseis

http://mathworld.wolfram.com/

http://www.mathworks.com/matlabcentral/reports/fileexchange/top10DlByCat/

Kalh arxh kai psaksimo ;)

IBIS 5

αν εχεις αποριες πανω στο ματλαμπ ισως σε βοηθησει μια επισκεψη στα φορουμς των Ηλεκτρολογων Μηχανικων & Μηχανικων Υπολογιστων...μερικοι το χρησιμοποιουν κατα κορον

ενα απ αυτα που τυγχανει να συμμετεχω ενεργα ειναι http://www.thmmy.gr

Να ρωτήσω ρε παιδιά. Μπορείτε να προτείνετε κάποιο καλό βιβλίο για C++ για νέο προγραμματιστή στην γλώσσα;

Με την προυπόθεση ότι έχει ήδη εμπειρία στον προγραμματισμό, το

>Bjarne Strοustrup, "Η Γλώσσα Προγραμματισμού C++" (Τρίτη Αμερικάνικη Έκδοση), εκδόσεις "Κλειδάριθμος", 1999

είναι ότι καλύτερο και πληρέστερο από τον ίδιο τον δημιουργό της C++. Με πολλά παραδείγματα και πλήρη κάλυψη των δυνατοτήτων της c++, είναι ένα άριστο βιβλίο αναφοράς που όμως δε θα έλεγα ότι είναι πάντα κατάλληλο και για μια πρώτη προσέγγιση στη γλώσσα.

http://www.research.att.com/~bs/homepage.html

Εάν τα αγγλικά δεν είναι πρόβλημα,

>Bruce Eckel, "Thinking In C++" (Second Edition), Volume One:Introduction to Standard C++, Prentice Hall, 2000.

Εύκολο, κατανοητό, με απλούστερα παραδείγματα. Πολύ συμφοιτητές μου το λάτρεψαν. Εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου... Μάλλον ήθελα κάτι πιο περιεκτικό.

Εάν τα ελληνικά είναι προτίμηση σου και απλά θες κάτι που να σε εντάξει γρήγορα στις έννοιες του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού και στα βασικά και μόνο στοιχεία της c++,

>Αλέξανδρος Τομαράς, C++: Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός Υπολογιστών, Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών.

Τέλος, το καλύτερο για μένα reference, που το έχω πάντα δίπλα μου, όταν γράφω c++ και με έχει βοηθήσει άπειρες φορές:

>C++ in a Nutshell, http://www.papasotiriou.gr/product.ebook.asp?pfid=355953&prid=44378

Α! Δες και αυτό: http://www.cppreference.com/index.html

Εγκαταλείψτε την ελπίδα για ένα καλύτερο παρελθόν!

Τωρα να ρωτήσω και εγω κατι;

Κανα βιβλιο για προγραμματισμο σε γραφικό περιβάλλον έχουμε; Ξέρω βασική C++, θα βοηθούσε μια επανάληψη, αλλα δεν αντέχω άλλο command line... Άντε, μάθαμε κλάσεις, πολυμορφισμό κληρονομικότητες και δεν συμμαζεύεται, αυτα σε παραθυρικά περιβάλλοντα δεν υποτίθεται πως εφαρμόζονται;

Βασικα,

κατ' αρχάς please μην ξαναναφέρεις τις έννοιες στα ελληνικά γιατί βγάζω καντήλες και μόνο που μου το πες :)

Τι εννοείς windowed environment? Πως ακριβώς ήθελες να εφαρμόζονται δηλαδή εκτός από το να τρέχουν σε console?

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Βασικα,

κατ' αρχάς please μην ξαναναφέρεις τις έννοιες στα ελληνικά γιατί βγάζω καντήλες και μόνο που μου το πες :)

Τι εννοείς windowed environment? Πως ακριβώς ήθελες να εφαρμόζονται δηλαδή εκτός από το να τρέχουν σε console?

Μάλλον ο φίλος εννοεί για Visual C++... :) ;)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

αν εχεις αποριες πανω στο ματλαμπ ισως σε βοηθησει μια επισκεψη στα φορουμς των Ηλεκτρολογων Μηχανικων & Μηχανικων Υπολογιστων...μερικοι το χρησιμοποιουν κατα κορον

ενα απ αυτα που τυγχανει να συμμετεχω ενεργα ειναι http://www.thmmy.gr

JAs0nX mporeis na valeis kai ta alla links gia forums panw se Matlab......

IBIS 5

βασικα απ το site της mathworks μπορεις να βρεις documentation.

Εμεις συνηθως χρησιμοποιουμε το ιδιο το help του ματλαμπ που ειναι πολυ καλο.

το ματλαμπ δεν ειναι δυσκολο.Ειναι πιο ευκολο απο μια γλωσσα προγραμματισμου!

οποτε μενει να ξερεις τι θελεις και να αρχισεις να ψαχνεις το help του.

αν θελεις πχ Αυτοματο Ελεγχο ψαχνεις το αντιστοιχο toolbox..

Εσυ τι το χρειαζεσε?

αν δεν εχεις ασχοληθει καθολου τοτε ισως σε βοηθησουν μερικα eBOOKS. αν και μερικα απ αυτα που διαβασα δεν με ικανοποιησαν...

το ματλαμπ εχει παρα πολλες εντολες.

οποτε πρεπει να ξερεις τι θελεις.

Για ψαξε λιγο..

εγω ενα τροπο που βρισκω eBooks μεσα απο τη σχολη αλλα δεν μπορω να το πω δημοσια...

αν θες στειλε πμ.

πες μας ομως κατ αρχην για τι χρηση το θες!

Βασικα,

Συγνώμη λίγο, αλλά αν δεν μεταφράζονται οι λέξεις στα Ελληνικά στο τέλος θα μιλάμε Αγγλικά!

Δεν είναι η λέξη modem (modulation-demodulation) για να είναι αδύνατη η μετάφραση, είναι η λέξη class (τάξη/κλάση), object oriented (αντικειμένοσταφής), inheritance (κληρονομικότητα) και άλλες πολλές!

Όσες λέξεις δεν μπορούν να μεταφραστούν, δέχομαι να χρησιμοποιούνται οι αγγλικοί όροι, αλλά όχι και να μη χρησιμοποιούμε καθόλου τα Ελληνικά!

Λες παραπάνω "windowed environment", "console"... τόσο παράλογο θα σου ακούγοταν αν έλεγες "παραθυρικό περιβάλλον" και "κονσόλα";

Βασικα,

Βασικά θέλω να φτιάξω μια εφαρμογή σε Win ας πούμε. Κάτι απλό, ένα calculator π.χ. Κουμπάκια, textboxes και τα λοιπά.

Για να προγραμματίσω κάτι τέτοιο χρειάζομαι αναγκαστικά Visual Studio; Έχω το 2003 με την C# και όταν βγει θα έχω και το 2005. Αλλά πάλι αδυνατώ να το κατανοήσω, για να φτιάξω μια παραθυρική εφαρμογή πρέπει να χρησιμοποιήσω το VS των 3 CD και C#;!

Όσο για τις έννοιες στα ελληνικα, συμφωνώ με τον QTiVoCo, ότι μεταφράζεται σωστα θα το μεταφράζουμε σωστά. Το bit όμως ποτέ δεν θα το πούμε δυφίο! :)

Συγνώμη λίγο, αλλά αν δεν μεταφράζονται οι λέξεις στα Ελληνικά στο τέλος θα μιλάμε Αγγλικά!

Δεν είναι η λέξη modem (modulation-demodulation) για να είναι αδύνατη η μετάφραση, είναι η λέξη class (τάξη/κλάση), object oriented (αντικειμένοσταφής), inheritance (κληρονομικότητα) και άλλες πολλές!

Όσες λέξεις δεν μπορούν να μεταφραστούν, δέχομαι να χρησιμοποιούνται οι αγγλικοί όροι, αλλά όχι και να μη χρησιμοποιούμε καθόλου τα Ελληνικά!

Λες παραπάνω "windowed environment", "console"... τόσο παράλογο θα σου ακούγοταν αν έλεγες "παραθυρικό περιβάλλον" και "κονσόλα";

Ο προγραμματισμός είναι από τη φύση του (καλώς ή...κακώς) αγγλικό στοιχείο.

Όπως λοιπόν δεν λέμε το CD-ROM πτυκτό δίσκο, έτσι ακούγεται και "περίεργα" αν θέλεις το 'τάξη/κλάση' για το class.

Παρ'όλα αυτά, δεν είμαι απαραίτητα κατά της μετάφρασης, αλλά θεωρώ τη χρήση των ελληνικών μεταφράσεων αχρείαστη, και πρέπουσα μόνο όταν 'εξηγούμε' σε αμαθείς. Ναι, προτιμώ να πω κάτι server παρά διακομιστή (...) και inheritance παρά κληρονομικότητα....γιατί τα πάντα σε προγραμματισμό είναι αγγλικά.

Τη μέρα που θα κυκλοφορήσει ελληνικό Visual Studio .NET ή Borland προϊόν ας πούμε, με εντολές όπως "πάρε" (get) "επανάλαβε" (repeat) κτλ, τότε μετα χαράς θα δεχτώ την χρήση όλων των εκφράσεων στα ελληνικά :)

BTW, χρήσιμες θα (αποδειχτεί ότι είναι), φίλε papajohn (ή Παπαγιάννη ελληνιστί ;) ) και οι εκδόσεις Express της Microsoft για το Visual Studio 2005 και μετά.

Εγώ έχω την Visual C++ Express Beta 2005 και είμαι αρκετά ικανοποιημένος (ειδικά εφόσον δεν έχει bugs και είναι δωρεάν :) ). Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν και οι τελικές εκδόσεις, οι οποίες είναι δωρεάν για ένα χρόνο!

Πληροφορίες, εδώ:

http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/default.aspx

και

http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/visualc/

• 3 months later...

Παιδια καλησπερα. Δυο ερωτησεις. 1) Θα ηθελα ενα βιβλιο ή κατι στο internet για γλωσσα c++ αλλα για εντελως αρχαριους (που να μην ξερουν ουτε πως ανοιγει ο compiler). Υπαρχει κατι? και 2)αν υπαρχει tutorial για τον compiler microsoft visual διοτι τον ανοιγω θελω να αρχισω να φτιαχνω κανα προγραμμα αλλα χανομαι εντελωσ.

Ευχαριστω.

1) http://www.dummies.com/WileyCDA/DummiesTitle/productCd-0764568523.html C++ for Dummies, 5th Edition (8a to vreis kai sto papaswthriou)

2) gia na les arxarios, mallon dn paizei mesa ston xrono na asxolh8eis me visual, opote vgale kalytera to vs kai vale devc++ ;) gnwmh mou :)

1) http://www.dummies.com/WileyCDA/DummiesTitle/productCd-0764568523.html C++ for Dummies, 5th Edition (8a to vreis kai sto papaswthriou)

2) gia na les arxarios, mallon dn paizei mesa ston xrono na asxolh8eis me visual, opote vgale kalytera to vs kai vale devc++ ;) gnwmh mou :)

devc++ sorry file alla milame gia poly axeto(emena). ti einai auto pali? sou leo den ksero tpt.

devc++ sorry file alla milame gia poly axeto(emena). ti einai auto pali? sou leo den ksero tpt.

compiler.. oti dhladh kai to visual studio (xontrika).. einai aploustero sthn xrhsh, xwris na perikoptei shmantikes leitourgies (px kanei compiling :P).. grapse sto google devc++ kai sto prwto result 8a se vgalei katevase to kai valto.. anti gia to vs :)