Jump to content

Τα ακόμη πιο αποδοτικά chip's AMD Ryzen 9000X3D έρχονται στις 7 Νοεμβρίου


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ωραία και αποδοτικά όσα αντικρίσαμε κατά την διάρκεια του ’24 μέχρι και σήμερα από την AMD, όμως η εταιρεία διατηρεί τις ανησυχίες της για το μέλλον και έτσι αποκάλυψε πως θα ανακοινώσει την επόμενη γενιά ακόμη πιο ισχυρών chip’s Ryzen 9000X3D τον επόμενο μήνα στις 7 Νοεμβρίου.

Τα chip’s Ryzen 9000X3D είναι ο διάδοχος των προηγούμενων Ryzen 7000X3D, τα οποία περιλάμβαναν πολύ δημοφιλή μοντέλα όπως το 8πύρηνο Ryzen 7 7800X3D μαζί με τους 12 και 16 πυρήνες 7900X3D και 7950X3D.

Δομικά, τα νέα μοντέλα 9000X3D θα βασίζονται στη νέα αρχιτεκτονική AM5 όπως και άλλα chip’s της σειράς Ryzen 9000, αλλά θα διαθέτουν την τεχνολογία 3D V-cache της εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει ένα επιπλέον στρώμα μνήμης cache L3 που βελτιώνει μαζικά την απόδοση του παιχνιδιού.

Ο χρόνος για αυτήν την ανακοίνωση είναι περίεργος. Ενώ τα chip’s 7000X3D έφτασαν μόλις πέντε μήνες μετά την κυκλοφορία των τυπικών chip’s, η AMD φαίνεται να έχει επιταχύνει την κυκλοφορία των chip’s 9000X3D σε μόλις τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του Ryzen 9000 τον Αύγουστο. Αυτό είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα μιας ακατανίκητης ανταπόκρισης στη σειρά 9000, η ​​οποία σημείωσε ελάχιστη μόνο βελτίωση στην απόδοση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, η οποία οδήγησε σε χαμηλές πωλήσεις.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται επίσης λίγες εβδομάδες αφότου η Intel ανακοίνωσε την επόμενη γενιά επεξεργαστών επιτραπέζιων υπολογιστών. Αν και η Intel δεν διεκδικεί επίσης μεγάλα άλματα στην απόδοση σε σχέση με τα δικά της εξαρτήματα προηγούμενης γενιάς, ήταν τουλάχιστον αρκετά πρωτοποριακή γι’ αυτό στις διαφάνειές της, κάτι που δεν ήταν η AMD. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι άνθρωποι να δουν την ανακοίνωση της Intel με ευνοϊκό πρίσμα, ενώ ήταν σε μεγάλο βαθμό λίγοι δύσκολοι μήνες για την AMD μετά την κυκλοφορία της σειράς 9000, τουλάχιστον όσον αφορά την αντίληψη του κοινού.

Η πολυαναμενόμενη σειρά 9000X3D είναι το εισιτήριο της εταιρείας για να βγει από την ηρεμία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Εάν οι φήμες είναι σωστές, μπορεί να δούμε τον 8-πύρηνο 9800X3D να έρχεται πρώτος, παρόλο που προηγουμένως η AMD κυκλοφόρησε το μοντέλο 8-πύρηνων 7800X3D ένα μήνα μετά το άλλο 7000X3D εξαρτήματα. Οι 9900X3D και 9950X3D λέγεται επίσης ότι διαθέτουν 3D V-cache και στις δύο CCD αυτή τη φορά, ενώ τα προηγούμενα μοντέλα διπλής CCD την είχαν μόνο σε μία.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...