Jump to content

Προσθέτει και άλλες λειτουργίες ασφαλείας η Google στα Android smartphones


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Την προώθηση μιας νέας ενημέρωσης λειτουργιών φέρεται να έχει ξεκινήσει η Google για ορισμένα Android smartphones, προσθέτοντας λειτουργίες κατά συμβάντων κλοπής, όπως κλείδωμα ανίχνευσης κλοπής, κλείδωμα συσκευής εκτός σύνδεσης και απομακρυσμένο κλείδωμα. Το τελευταίο δεν είναι ακριβώς νέο και πολλοί χρήστες Android το έχουν ήδη εγκατεστημένο στις συσκευές τους. Ωστόσο, το κλείδωμα ανίχνευσης κλοπής και το κλείδωμα συσκευής εκτός σύνδεσης είναι ολοκαίνουργιες λειτουργίες που ανακοινώθηκαν τον Μάιο και αυξάνουν την ασφάλεια των δεδομένων.

Η λειτουργία κλειδώματος ανίχνευσης κλοπής είναι η πιο φανταχτερή από όλες και αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και τους αισθητήρες της συσκευής για να ανιχνεύσει κοινές κινήσεις που σχετίζονται με κλοπή. Για παράδειγμα, αν κάποιος τραβήξει το τηλέφωνο από το χέρι σας και αρχίσει να τρέχει. Μπορεί επίσης να ανιχνεύσει κινήσεις που σχετίζονται με ένα ποδήλατο ή ένα αυτοκίνητο. Το τηλέφωνο θα κλειδώσει αυτόματα και θα αποκλείσει κάθε πρόσβαση στις εφαρμογές και τα δεδομένα σας.

Από την άλλη πλευρά, το κλείδωμα συσκευής εκτός σύνδεσης κλειδώνει τη συσκευή σας όταν ο κλέφτης προσπαθεί να κρατήσει το τηλέφωνό σας αποσυνδεδεμένο για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Όσον αφορά το κλείδωμα εξ’ αποστάσεως, σας επιτρέπει να κλειδώνετε το τηλέφωνό σας από μακριά μόνο χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου σας σε περίπτωση που το Find My Device είναι απενεργοποιημένο ή δεν μπορείτε να συνδεθείτε στον Google λογαριασμό σας.

Δεν είναι ακόμα σαφές σε ποια τηλέφωνα χρησιμοποιεί η Google τις νέες δυνατότητες, αλλά ίσως θελήσετε να ελέγξετε εάν διαθέτετε την πιο πρόσφατη έκδοση των Google Play Services.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...