Jump to content

Τα νέα headset της HTC είναι σαν το Vision Pro αλλά με φθηνότερη τιμή


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πριν από λίγες μέρες η HTC ανακοίνωσε ένα νέο headsetVR: το Vive Focus Vision. Οι προδιαγραφές του Focus Vision που διέρρευσαν εμφανίστηκαν αμέσως μετά το teaser trailer του αποδείχθηκαν επίσης αληθινές και εκεί εμφανίζεταιένα πρόβλημα: τα νέα headset της HTC μοιράζονται περισσότερα από το όνομά τους με έναν συγκεκριμένο ανταγωνιστή. Όταν κυκλοφόρησε
το Apple Vision Pro, η εταιρεία διέθεσε σε μεγάλο βαθμό τη χρήση του ως πλατφόρμα για επιχειρήσεις και παθητική ψυχαγωγία. Ως εκ τούτου, το σετ μικροφώνου-ακουστικού δεν υποστήριζε τα τρέχοντα παιχνίδια VR ούτε καν διατίθεται με χειριστήρια. Η τιμή των 3.499 δολαρίων σφράγισε τη μοίρα του και το Vision Pro άρχισε να βλέπει κακές πωλήσεις και μειωμένη παραγωγή.

Ενώ το Vive Focus Vision με κόστος 999 $ δεν πλησιάζει καν την τιμή της Apple και έρχεται με υποστήριξη gaming, ίσως προετοιμάζεται για ένα απογοητευτικό μέλλον. Υπάρχει ένας λόγος που το Meta Quest 3 έχει γίνει η βασική σύσταση για όποιον θέλει να μεταβεί στο VR. Η Meta τιμολογεί τα ακουστικά της τόσο τρελά χαμηλά, ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει από νωρίς αυτό που πιστεύει ότι είναι το μέλλον της πληροφορικής.

Πρέπει να επισημάνουμε πως το επερχόμενο Meta Quest 3S είναι ένα headset που παρέχει την ίδια επεξεργαστική ισχύ με το Quest 3 με μόνο $299. Εν τω μεταξύ, η HTC έχει εξοπλίσει το Vive Vision Focus με τους ίδιους φακούς και οθόνες με το παλαιότερο Vive Focus 3. Ίσως το πιο περίεργο είναι ότι χρησιμοποιεί επίσης το ίδιο chipset με το Focus 3: ένα chip ακόμα πιο παλιό από αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο Quest 3.

Η HTC εμπορεύεται το σετ μικροφώνου-ακουστικού ως προϊόν εικονικής πραγματικότητας για ψυχαγωγία και για χρήση από επιχειρήσεις, αλλά δεν υπάρχει ουσιαστικά κάποιος καλός λόγος να το επιλέξετε αντί για ένα Quest 3. Σύμφωνα με έρευνες, μόνο το 25% των ενηλίκων των ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει VR.

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...