Jump to content

Από το 2027 και μετά, η Apple βάζει νέο μεγάλο στοίχημα για το iPhone!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ήταν μακρύς ο δρόμος για την Apple στην προσπάθειά της να δημιουργήσει τα δικά της modem chips 5G για το iPhone. Στην πορεία, ζήτησε από την Intel να παράγει ένα ένα τέτοιο chip, όμως υπήρξε έντονη αντίδραση από την Qualcomm και η όλη υπόθεση οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου εν τέλει η Apple κατέληξε σε συμβιβαστική λύση με την Qualcomm κατά τη διάρκεια της έναρξης των διαφωνιών τους και παράλληλα αγόρασε μια μονάδα μόντεμ 5G της Intel για 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Στη συνέχεια, ενώ εργαζόταν για να αναπτύξει τα δικά της modem chips 5G, η Apple είχε κάποιες αποτυχίες τόσο ως προς την απόδοση όσο και ως προς τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.
Τα πράγματα πήγαιναν τόσο άσχημα για την Apple που κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του εσωτερικού της chip, το εξάρτημα φέρεται να καταλάμβανε τον μισό εσωτερικό χώρο ενός iPhone! Προφανώς αυτό δεν επρόκειτο να λειτουργήσει και η Apple αναγκάστηκε να υπογράψει μια συμφωνία με την Qualcomm που τους δεσμεύει να λαμβάνουν τα modem chips Snapdragon 5G της Qualcomm μέχρι το 2026.
Μόλις χθες, ο αξιόπιστος αναλυτής της TF International, Ming-Chi Kuo ενημέρωσε την κατάσταση με ένα tweet δηλώνοντας ότι η τελευταία του έρευνα για την αλυσίδα εφοδιασμού αποκάλυψε ότι οι αποστολές των νέων chips της Apple θα αυξηθούν γρήγορα και τελικά τα δικά της modem 5G της θα αντικαταστήσουν πλήρως το Snapdragon 5G της Qualcomm. Αυτή είναι μια αρκετά επικίνδυνη κίνηση από την πλευρά της Apple, επειδή τα modem chips Snapdragon 5G της Qualcomm έχουν μεγάλη φήμη ακόμη και εντός της Apple.
Ο Kuo λέει ότι οι παραδόσεις του εσωτερικού modem 5G της Apple θα φτάσουν τα 35 εκατομμύρια-40 εκατομμύρια μονάδες το επόμενο έτος, 90 εκατομμύρια-110 εκατομμύρια μονάδες το 2026 και 160-180 εκατομμύρια μονάδες το 2027. Ο Kuo, ως αναλυτής μετοχών, σημείωσε ότι αυτό δεν θα είναι καλό για τις αποστολές chips 5G της Qualcomm και τα έσοδα από τις άδειες. Ακόμη, ο ίδιος αναλυτής είπε τον Ιούλιο ότι δύο μοντέλα iPhone θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο εσωτερικό modem chip 5G το 2025. Αυτά τα δύο μοντέλα είναι το iPhone SE 4 (αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους) και το εξαιρετικά λεπτό iPhone 17 Air που θα μπορούσε να φτάσει κατά το τρίτο τρίμηνο του 2025.
Η Apple έχει αποδείξει ότι μπορεί να σχεδιάσει τους δικούς της επεξεργαστές εφαρμογών για smartphone και μην ξεχνάτε τα ισχυρά chip’s της σειράς M που έχει δημιουργήσει η εταιρεία. Εάν αυτό το στοίχημα αποδώσει, θα μπορούσε να δώσει στην Apple περισσότερο έλεγχο στη συνδεσιμότητα του iPhone και θα μπορούσε να επιτρέψει στην Apple να σχεδιάσει αποκλειστικά χαρακτηριστικά στο δικό της chip.
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...