Jump to content

Οι διαφορές σε σχεδιασμό, μεγέθη και λειτουργίες ανάμεσα σε Apple Watch Series 10 και Series 9


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ήρθε η ώρα να γίνουμε πιο αναλυτικοί στο τι επρόκειτο να φέρει το 
επετειακό Apple Watch Series 10 σε σύγκριση με το προηγούμενο Series 9 και στο τέλος θα απαντηθεί το ερώτημα εάν αξίζει για φέτος μια τέτοια αγορά!

Είναι κάπως βαρετό τα τελευταία συναπτά έτη να βλέπουμε από την Apple να πραγματοποιει απειροελάχιστες αλλαγές κάθε χρόνο από το ένα Apple Watch στο άλλο! Ωστόσο, δεδομένου πως τώρα είναι η δέκατη επέτειος μιας από της δημοσφιλέστερης wearables συσκευής της εταιρείας, υπάρχουν μερικές μεγάλες αλλαγές που αυτή τη φορά είναι άξιες προσοχής και θα αλλάξουνε την γνώμη πολλών!

Πρώτα και κύρια, το Apple Watch Series 10 αναμένεται να έρθει σε δύο μεγαλύτερα μεγέθη από πριν και σίγουρα αυτά θα ικανοποιήσει τα γούστα αρκετών πελατών. Μερικές φήμες υποστηρίζουν μια ελαφρά αύξηση και για τα δύο μοντέλα (από 41 mm σε 42 mm για τη μικρή έκδοση και από 45 mm σε 46 mm για το μεγαλύτερο μοντέλο), αλλά άλλες πιο “πειστικές φωνές” του διαδικτύου, υποστηρίζουν ότι η Apple θα εγκαταλείψει τη μικρή έκδοση εντελώς και θα δούμε μοντέλα με μέγεθος 46mm και 49mm.
Πρέπει κάπου εδώ να σας υπενθυμίσουμε ότι το Apple Watch Ultra είναι επίσης ένα ρολόι των 49 χιλιοστών και είναι πολύ δημοφιλές.
Αναμένουμε να δούμε και ένα νέο ταχύτερο chipset, καθώς και πιθανώς νέα χαρακτηριστικά υγείας όπως μέτρησης υπέρτασης και ανίχνευση υπνικής άπνοιας.
  • Σχεδιασμός, μέγεθος, λουράκια και χρώματα

Μένει η κυρτότητα
Κάποιοι μας είχαν πείσει μέχρι πρότινος πως θα δούμε την ενσωμάτωση μιας επίπεδης οθόνης όμοιας με εκείνης του Apple Watch Ultra, όμως τελικά δύο ημέρες νωρίτερα μαθαίνουμε πως το σχήμα του γυαλιού θα παραμείνει ελαφρώς κυρτό όπως πριν.
Η μεγάλη αλλαγή θα είναι μόνο στα μεγέθη των νέων ρολογιών, καθώς το μικρό μοντέλο των 41 χιλιοστών αναμένεται να εξαφανιστεί.Αντίθετα, θα έχουμε τώρα ένα μεσαίου μεγέθους μοντέλο 46 mm και μια νέα έκδοση μεγάλου μεγέθους 49 mm.
Όσοι θέλουν πραγματικά αυτόν τον μικρότερο παράγοντα μορφής πιθανότατα θα εξακολουθήσουν να μπορούν να το αποκτήσουν την έκδοση Apple Watch SE, αλλά όχι στο κορυφαίο ρολόι.
Πιστεύουμε ότι μερικοί άνθρωποι θα απογοητευτούν από αυτό και ιδανικά, θα είχαμε τρία μεγέθη Apple Watch για να χωρέσουν σε όλους τους καρπούς. Ωστόσο, μπορούμε να δούμε πώς η μετάβαση της Apple σε μεγαλύτερα μεγέθη θα της επιτρέψει να συσκευάσει περισσότερες δυνατότητες και ενδεχομένως μεγαλύτερη μπαταρία στη γραμμή. Ας δούμε αν κάτι από αυτά υλοποιείται στη νέα γενιά.
Νέα λουράκια
Αναμένουμε ότι το μοντέλο Apple Watch Series 10 μεσαίου μεγέθους 46mm θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα ίδια ακριβώς λουράκια με το Series 9 των 45mm. Διαφορετικά, θα ήταν πολύ μεγάλο πλήγμα για όσους έχουν μεγαλύτερη συλλογή λουριών να κάνουν εκ νέου αυτές τις αγορές.
Το αναμενόμενο νέο μοντέλο 49 χιλιοστών είναι πιθανό να χρησιμοποιεί το ίδιο μέγεθος λουριών με το Apple Watch Ultra, επομένως υπάρχει το επιχείρημα ότι όσοι αγοράζουν το μοντέλο 49 χιλιοστών θα έχουν στη συνέχεια έναν εύκολο δρόμο για την αναβάθμιση στην έκδοση Ultra.
Ένα υλικό που πιθανότατα θα εξαφανιστεί είναι το “Finewoven” της Apple, ένα πλαστικό υλικό που προοριζόταν να αντικαταστήσει το δέρμα.
Αναμένουμε μερικά νέα bands και χρώματα για να φρεσκάρουν την εμφάνιση της νέας σειράς 10 και μια φήμη αναφέρει μια ανανεωμένη έκδοση του band Milanese Loop φτιαγμένο με τιτάνιο.
Πάμε σε νέο επεξεργαστή
Τα Apple Watchs ήταν αρκετά γρήγορα τα τελευταία χρόνια, επομένως δεν βλέπουμε ανθρώπους να ζητούν πραγματικά μεγαλύτερες ταχύτητες, αλλά το φημολογούμενο νέο chip S10 που θα δούμε στο νέο μοντέλο μπορεί να είναι όχι απλώς πιο γρήγορο, αλλά και πιο αποτελεσματικό, ιδίως για λειτουργίας μέσω χρήης AI.
Επιπλέον, το ίδιο το Apple Watch Series 10 δεν αναμένεται να έχει ειδικές δυνατότητες AI, αλλά ποιος ξέρει αν αυτό δεν είναι λίγα χρόνια αργότερα και η Apple φροντίζει να έχει τη συμβατότητα.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι το Apple Watch Series 9 έφτασε με ένα chip S9 με καλύτερο Neural Engine που απέδωσε διπλάσια ταχύτητα μηχανικής εκμάθησης σε σύγκριση με τη seir;a 8. Επομένως, η δουλειά συνεχίζεται εδώ και καιρό σε αυτό το μέτωπο.

Μπαταρία και φόρτιση

Σε τι συμφωνούν πολλοί χρήστες και το έχουν παράπονο σχεδόν από το πρώτο μοντέλο Apple Watch; Ε ναι λοιπόν, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ένα πολύ αρνητικοί στοιχείο και η αυτονομία της μίας ημέρας δεν ικανοποιεί κανέναν.

Με αυτά τα νέα και μεγαλύτερα μοντέλα, μια μεγαλύτερη μπαταρία είναι επίσης μια πιθανότητα και αν η Apple καταφέρει να κάνει αυτές τις δύο μεγάλες αλλαγές, τότε θα προσφέρει πολλά χαμόγελα στο κοινό της!

Μεγέθη μπαταρίας Apple Watch:
  • Series 10 46mm – άγνωστο
  • Series 10 49mm – άγνωστο
  • Series 9 41mm – 282 mAh
  • Series 9 45mm – 308 mAh

Μοντέλα και Τιμές

Αν και είναι πιθανή μια μικρή αύξηση της τιμής, δεν περιμένουμε να αυξηθούν οι τιμές της σειράς 10 του Apple Watch .
Ακολουθεί η τρέχουσα τιμή για το Apple Watch Series 9 :
  • 400$/430$ για το αλουμινένιο μοντέλο Wi-Fi 41mm/45mm.
  • 700$/750$ για την cellular έκδοση από ανοξείδωτο χάλυβα 41mm/45mm.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...