Jump to content

Το X διερευνήθηκε από την ΕΕ για πιθανή παραβίαση του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τακτικούς ελέγχους πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και η τελευταία που ελέγχεται αυτή τη στιγμή είναι το X. Η ΕΕ ισχυρίζεται τώρα ότι το πρώην Twitter, X, παραβίασε τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA), τουλάχιστον αν κρίνουμε από τα προκαταρκτικά ευρήματα της Επιτροπής.

Φαίνεται ότι η προσέγγιση της πλατφόρμας για επαλήθευση επί πληρωμή είναι αυτό που ενοχλεί την ΕΕ. Οι ρυθμιστικές αρχές λένε ότι η πρακτική “εξαπατά τους χρήστες” και δεν αντιστοιχεί στην πρακτική του κλάδου. Το ζήτημα φαίνεται να είναι ότι δεδομένου ότι ο καθένας μπορεί να λάβει ένα μπλε σημάδι επιλογής, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η αυθεντικότητα των λογαριασμών. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες πως κάποιοι επιτήδειοι χρησιμοποιούν σημάδια επιλογής για να ξεγελάσουν τους ανθρώπους.

Τα επί πληρωμή σημάδια ελέγχου φαίνεται να οδηγούν σε αύξηση των απατών και των ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Επιπλέον, η ΕΕ πιστεύει ότι ο Χ έχει έλλειψη διαφάνειας διαφήμισης και τεχνολογικός γίγαντας δεν διαθέτει αξιόπιστο χώρο αποθήκευσης διαφημίσεων με δυνατότητα αναζήτησης. Η ΕΕ λέει ότι το X παραβιάζει το DSA αποτυγχάνοντας να παρέχει στους ερευνητές επαρκή πρόσβαση σε δημόσια δεδομένα. Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι ερευνητές αποθαρρύνονται από την εκτέλεση έργων ή αναγκάζονται να πληρώσουν υψηλές αμοιβές για να κάνουν την έρευνά τους.

Εάν η Επιτροπή διαπιστώσει ότι ο Χ είναι ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο έως και 6% των παγκόσμιων ετήσιων εσόδων της, το οποίο θα πρέπει να είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Επίσης, η ΕΕ θα μπορούσε να δώσει εντολή στον Χ να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με DSA και να επιβάλει περαιτέρω πρόστιμα εάν η εταιρεία δεν το πράξει.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...