Jump to content

Εξ' ολοκλήρου μεταλλικό σώμα για το OnePlus Nord 4 με σχεδιασμό που ξεχωρίζει!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ακολουθώντας το πνεύμα της σύγχρονης τεχνολογίας, η OnePlus σήμερα εγκαινίασε την άφιξη του νέου της OnePlus Nord 4 και η παρουσίαση έγινε μέσω του Summer Launch Event της εταιρείας στο Μιλάνο της Ιταλίας. Σε αυτό το νέο smartphone παρατηρούμε έναν σχεδιασμό που έρχεται σε αντίθεση με τις τρέχουσες τάσεις και μάλιστα επιλέχθηκε ένας μεταλλικός unibody σχεδιασμός που θυμίζει κάτι από παλιά!

Η περιγραφή ξεκίνησε με την αναφορά πως το νέο τηλέφωνο φέρει Snapdragon 7+ Gen 3 με μνήμη RAM 8 GB, 12 GB ή 16 GB. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι είτε 128 GB UFS 3.1 είτε 256 GB/512 GB UFS 4.0. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην οθόνη της συσκευής, καθώς έχουμε ένα panel Super Fluid AMOLED 6,74 ιντσών που έχει ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz και ανάλυση 1240p. Διαθέτει μία οπή για την εμπρόσθια κάμερα των 16MP.

Αν σταθούμε στο πίσω μέρος, έχουμε έναν κύριο αισθητήρα 50 MP με OIS και EIS και υπερευρυγώνιο φακό 8 MP. Η κύρια κάμερα μπορεί να καταγράφει βίντεο σε ανάλυση έως 4K και 60 fps.

Το Nord 4 διαθέτει μπαταρία 5.500 mAh με ενσύρματη υποστήριξη φόρτισης 100W που το βοηθά να φτάσει το 100% σε λιγότερο από 30 λεπτά. Ωστόσο, θα χρειαστεί να αγοράσετε τον αυθεντικό προσαρμογέα/φορτιστή  ξεχωριστά, επειδή δεν πρόκειται να τον βρείτε μέσα στην αρχική συσκευασία.

Η μπαταρία θα διατηρήσει τουλάχιστον το 80% της χωρητικότητάς της μετά από 1.600 πλήρεις κύκλους. Στόχος της OnePlus ήταν να υιοθετήσει τη χρήση ενός μεταλλικού ενιαίου σώματος που απαιτούσε καινοτόμες λύσεις. Έτσι λοιπόν τα δημιουργικά μυαλά της εταιρείας, επανατοποθέτησαν τις κεραίες σε σχήμα U και πρόσθεσαν μικρές κολώνες στο εσωτερικό του πίσω καλύμματος του τηλεφώνου, μειώνοντας ουσιαστικά στο μισό το μέγεθος της κεραίας και ενισχύοντας την περαιτέρω την εκπομπή σήματος.

Το όνομα του νέου σχεδίου ονομάζεται Nordtones και το τηλέφωνο διατίθεται σε Mercurial Silver, Oasis Green και Obsidian Midnight.

Παρεπιμπτόντως, η OnePlus παρουσίασε επίσης το Nord 4 ως το πρώτο διεθνές τηλέφωνο με chipset μεσαίας κατηγορίας που διαθέτει δυνατότητες AI. Οι δυνατότητες που ενεργοποιούνται είναι το AI Audio Summary, το AI Note Summary και το AI Linkboost που επανασυνδέεται σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας “γρηγορότερα από ποτέ”. Επίσης, το Nord 4 προσφέρει μια λειτουργία AI Groupfie που αλλάζει τεχνητά τα μάτια των ανθρώπων σε ομαδικές λήψεις για να μην βγαίνει κανείς χωρίς κλειστούς οφθαλμούς!

Περνώντας στο λογισμικό, έχουμε το Oxygen OS 14.1 που βασίζεται στο Android 14 και η OnePlus υποσχέθηκε 4 ενημερώσεις έκδοσης Android και 6 χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας, που σημαίνει ότι θα υποστηρίζεται μέχρι το 2030.

Στην Ευρώπη, το OnePlus Nord 4 κοστίζει 429 £/499 ευρώ για την έκδοση 12/256 GB, ενώ η κορυφαία επιλογή 16/512 GB κοστίζει 529 £/599 ευρώ. Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει και όσοι κάνουν προκράτηση θα λάβουν δωρεάν ακουστικά Nord Buds 3 Pro TWS και έκπτωση 50€ εάν επιλέξουν τη μεγαλύτερη έκδοση αποθήκευσης. Τα open sales της συσκευής ξεκινούν στις 8 Αυγούστου.

Στην Ινδία οι προ-παραγγελίες ανοίγουν στις 20 Ιουλίου με τις ανοιχτές πωλήσεις να ξεκινούν στις 2 Αυγούστου. Η περίοδος προπαραγγελίας θα έχει την παραλλαγή των 8/256 GB για 32.999 INR, ενώ η επιλογή 12/256 GB είναι 35.999 INR. Μια τρίτη έκδοση 8/128 GB θα ενσωματωθεί μόλις ξεκινήσουν οι αποστολές – θα πωλείται στα  29.999 INR.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Με Pixel 2/2XL 3/3XL μοιάζει. Να ξεχωρίζει δεν το βλέπω.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...