Jump to content

Google: Ετοιμάζει deal "μεγατόνων"... απειλώντας τη Microsoft στα cloud services!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προσφάτα, σημειώθηκε μια μικρή πρόοδος όσον αφορά τις προσπάθειες της μητρικής Alphabet της Google να εξαγοράσει την εταιρεία λογισμικού marketing/cloud HubSpot έναντι του ποσού των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η μεγαλύτερη εξαγορά που έκανε ποτέ η Google, καθώς πρόκειται για μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας, έτσι ώστε να ανταγωνιστεί τη Microsoft στην αγορά εφαρμογών cloud.

“Φαίνεται ότι η Google έχει φιλοδοξίες να προσπαθήσει να πάρει μερίδιο αγοράς από τη Microsoft στη σουίτα παραγωγικότητας και μπορεί να χρησιμοποιήσει το HubSpot για να συνδυάσει εφαρμογές μαζί για πελάτες”, δήλωσε ο αναλυτής της Cowen, Derrick Wood, σε ένα ερευνητικό του σημείωμα.

Η Google είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών cloud, αλλά κατέχει λιγότερο από το μισό μερίδιο αγοράς της Microsoft. Εν τω μεταξύ, η Amazon ελέγχει το ένα τρίτο της αγοράς.

Οι αναφορές για πιθανή εξαγορά της Google εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα οι μετοχές της HubSpot να αυξηθούν έως και 11%. Τα οικονομικά της HubSpot συνεχίζουν να βελτιώνονται, αν και οι αναλυτές είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την εξασθενημένη ζήτηση για τα προϊόντα τους. Η εταιρεία σημείωσε κέρδη 6 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, με τις πωλήσεις να αυξάνονται περισσότερο από 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, οι συνομιλίες της Google με εκπροσώπους της HubSpot είναι “σε εξέλιξη” και δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για την ώρα.

Ενώ η Google εξακολουθεί να μένει πίσω στην αγορά του cloud, είναι αρκετά ανταγωνιστική με τη Microsoft στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, όπου συναγωνίζεται με πολλούς διεκδικητές. Η Google, η Microsoft, η Meta και η Amazon έχουν ανακοινώσει όλες σημαντικές νέες εφαρμογές και δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης τον περασμένο χρόνο, καθώς και τα δικά τους dedicated chipsets τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, η Google προχώρησε σε μαζικές αναβαθμισείς και updates στη σουίτα εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Gemini κατά τη διάρκεια της διάσκεψης προγραμματιστών I/O , ενισχύοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη θέση της ως σημαντικός παίκτης στην αγορά του A.I.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...