Jump to content

Βρέθηκαν 90 εφαρμογές Android που θα κάνουν τη ζωή σας δύσκολη...


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όταν κατεβάζετε μια εφαρμογή από κάποιο επίσημο online κατάστημα όπως το Google Play, γενικά θεωρείται ότι όλες οι διαδικασίες είναι ασφαλείς και δεν διατρέχετε κανέναν κίνδυνο. Ωστόσο, πιο συχνά από όσο θα επιθυμούσε η Google, αναγκάζεται να μας πληροφορεί ότι υπάρχουν εν τέλει εφαρμογές που μπορει να φαίνονται αβλαβείς αλλά είναι επικίνδυνες και έχουν φτάσει στο κατάστημά της. Συγκεκριμένα, μόνο τους τελευταίους μήνες βρέθηκαν 90 κακόβουλες εφαρμογές στο Google Play.

Δεν είναι λίγοι οι επιτήδειοι που συχνά η σκέψη τους είναι ένα βήμα πιο μπροστά από όλους και έτσι κατορθώνουν να “ξεγελάσουν” την Google, έτσι ώστε να τους αφήσει να φιλοξενήσουν τις εφαρμογές τους στο κατάστημά της (πείθοντας εκατομμύρια ανθρώπους).

Ανεξάρτητα από το πόσο έξυπνοι είναι οι κακόβουλοι χρήστες του κυβερνοχώρου, υπάρχει πάντα κάποιος έτοιμος να τους πιάσει. Αυτή τη φορά, η Zscaler ThreatLabz έπαιξε το ρόλο του… σωτήρα. Η εταιρεία εντόπισε 90 επικίνδυνες εφαρμογές που ήταν διαθέσιμες στο Google Play και κατέβηκαν περισσότερες από 5,5 εκατομμύρια φορές.

Μάλιστα, πολλές από τις συγκεκριμένες εφαρμογές  φαίνονται πολύτιμες για τους χρήστες, όμως ο μοναδικός λόγος ύπαρξής τους είναι να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας. Οι επιβλαβείς εφαρμογές διαπιστώθηκε ότι διαδίδουν διαφορετικές οικογένειες κακόβουλου λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των Joker, Adware, Facestealer, Anatsa και Coper. Αν και μόνο το 1% έως 2% των εφαρμογών διαπιστώθηκε ότι διευκολύνουν την εγκατάσταση των Antasa και Copper αντίστοιχα, αυτό είναι αρκετά ανησυχητικό, δεδομένου ότι και οι δύο είναι πολύ επιδρώντες των trojans.

Δύο εφαρμογές που σχετίζονται με το Antasa που αναφέρονται στην αναφορά είναι το PDF Reader & File Manager και το QR Reader & File Manager, οι οποίες λήφθηκαν περισσότερες από 70.000 φορές. Τα ονόματα των υπόλοιπων 88 εφαρμογών δεν έχουν αποκαλυφθεί, με την έκθεση να λέει μόνο ότι το 39% από αυτές εμπίπτουν στην κατηγορία “Tools”, το 20% ήταν “εφαρμογές εξατομίκευσης”, περίπου το 13% σχετίζονται με τη “Φωτογραφία” και το υπόλοιπο ανήκε στην “Παραγωγικότητα”.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι κακόβουλες εφαρμογές στόχευαν κατοίκους των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Φινλανδίας, της Νότιας Κορέας και της Σιγκαπούρης.

back to the Article

 

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...