Jump to content

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το "Circle to Search" έρχεται στα iPhone


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θαυμάσια, εξαίσια και ίσως απαραίτητη να έχει γίνει σε πολλούς η λειτουργία “Circle to Search” της Google, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αντικείμενα απλώς σχεδιάζοντας κύκλους γύρω από αυτά μέσα σε εικόνες. Αρχικά περιορίστηκε στα smartphone της σειράς Samsung Galaxy S24 και Pixel 8, όμως ένα πρόσφατο εύρημα υποδηλώνει ότι αυτό το βολικό εργαλείο μπορεί σύντομα να κυκλοφορήσει σε συσκευές iOS μέσω του προγράμματος περιήγησης Google Chrome.

Στα νεότερα όμως νέα ακούμε πως η Google εργάζεται σκληρά για μια βελτιωμένη έκδοση της αναζήτησης μέσω Google Lens, η οποία εσωτερικά αναφέρεται ως “LensOverlay”. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση αναμένεται να περιλαμβάνει τη λειτουργία Circle to Search, φέρνοντάς τη ενδεχομένως στα iPhone’s στο εγγύς μέλλον.

Η απόδειξη αυτού εμφανίστηκε με τη μορφή νέου flag με την ένδειξη “Κύκλος φακού για αναζήτηση” που ανακαλύφθηκε στον κώδικα του Chrome για iOS. Αν και είναι ένα μόνο στοιχείο, αρκεί αυτό για να μας υποδηλώσει έντονα ότι οι χρήστες θα μπορούν σύντομα να κυκλώνουν στοιχεία στις οθόνες τους για να ενεργοποιήσουν μια αναζήτηση Google Lens, απευθείας μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Ενώ το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του χαρακτηριστικού παραμένει ασαφές, αναμένεται να είναι απλώς θέμα χρόνου οι χρήστες iOS να μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το εργαλείο. Το ακριβές εύρος της διάθεσης παραμένει αβέβαιο, καθώς δεν είναι σαφές εάν θα επεκταθεί πέρα ​​από τα iPhone για να συμπεριλάβει τα iPad και εάν η κυκλοφορία θα είναι σταδιακή ή ευρεία. Φυσικά, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν λύσεις που σας δίνουν την ίδια λειτουργικότητα στο iOS, οι οποίες απαιτούν μόνο τη χρήση της εφαρμογής Google Lens.

Τι και εάν αυτό το χαρακτηριστικό αρχικά περιορίστηκε σε επιλεγμένες συσκευές Android, η πιθανή διαθεσιμότητα της δυνατότητας σε συσκευές iOS μέσω του Chrome υποδηλώνει τη δέσμευση της Google να καταστήσει αυτήν την τεχνολογία πιο προσβάσιμη σε όλες τις πλατφόρμες!

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...