Jump to content

Πιο δυνατό το νέο Motorola Razr 50, αλλά θα κοστίζει το ίδιο με τον προκάτοχο του!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ως γνωστόν, η Motorola είναι μια εταιρεία που δεν μένει ποτέ θεατής των εξελίξεων, για αυτό και δεν θα πρέπει να μας προξενεί έκπληξη το γεγονός ότι εργάζεται στην ανάπτυξη δύο νέων foldable devices, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν με δύο διαφορετικά ονόματα σε διαφορετικές περιοχές μέσα στις επόμενες εβδομάδες. 

Ωστόσο, να τονίσουμε πως το Razr 50, γνωστό και ως Razr (2024) και το Razr 50 Ultra, γνωστό και ως Razr Plus (2024), δεν είναι και τόσο συνηθισμένα από την άποψη των tech specs τους. Tα προαναφερθέντα μοντέλα προετοιμάζονται να δουν το φως της ημέρας με αρκετά σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση, με τους προκατόχους τους, σύμφωνα με αρκετές αξιόπιστες πηγές.

Όσο και αν το λάτρεψαν κάποιοι το Motorola Razr (2023), με την πρώτη ματιά και όσο κι αν αγαπήθηκε για τις πραγματικές δυνατότητές του (σε μια τόσο λογική τιμή), οφείλουμε να παραδεχτούμε πως αυτό το  προσιτό αναδιπλούμενο είχε ένα σημαντικό μειονέκτημα σε σύγκριση με τα ακριβότερα Razr Plus (2023) και Samsung Galaxy Z Flip 5.
Σε τι ακριβώς αναφερομαστε εδώ; Μα φυσικά για την εξωτερική οθόνη περιορισμένων διαστάσεων καθώς δεν ξεπερνούσε τις 1,5 ίντσες και αυτό το ελάττωμα σύμφωνα με πληροφορίες η Motorola σκοπεύει να το “διορθώσει” φέτος επεκτείνοντας την δευτερεύουσας οθόνη στις επιβλητικές 3,6 (ή 3,63) ίντσες.
Αυτό είναι το ακριβές μέγεθος του δευτερεύοντος πάνελ του Razr 40 Ultra, ξεπερνώντας επίσης εντυπωσιακά αυτό που προσφέρει το προαναφερθέν Z Flip 5 στο ίδιο τμήμα. Ο εξαιρετικά βελτιωμένος αριθμός επιβεβαιώνεται τόσο από το 91mobiles όσο και από το DealNTech, με την τελευταία δημοσίευση να υποστηρίζει επίσης ότι η έξω βοηθητική οθόνη του Razr 50 θα υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. 
Ακριβώς όπως το Razr 40 Ultra (και το Razr 40), το Razr 50 αναμένεται να διαθέτει μια μεγάλη κύρια οθόνη OLED 6,9 ιντσών με ανάλυση 2640 x 1080 pixels. Οι δυνατότητες ρυθμού ανανέωσης ανέρχονται στα 120 Hz, αλλά με το Razr 40 να υποστηρίζει 144 Hz και το Razr 40 Ultra να φτάνει στα 165 Hz, αυτό μάλλον φαίνεται απίθανο να αποδειχθεί ακριβές. Προς το παρόν, το Razr 50, γνωστό και ως Razr (2024), έχει επιβεβαιωθεί ότι θα κυκλοφορήσει μόνο σε δύο χρωματικές επιλογές (κάποιο σκούρο πράσινο και μια χρυσή απόχρωση).
Πολλές οι νέες αλλαγές, όμως η τιμή παραμένει ίδια!  
Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως σε ένα τέτοιο χαμηλό φάσμα τιμών, δύσκολα θα βρεις ένα πτυσσόμενο τηλέφωνο που να είναι τόσο ισχυρό όσο το Galaxy Z Flip 5, το Z Fold 5 ή το Razr 50 Ultra, άρα δεν θα σοκαριστείτε πολύ όταν ακούσετε ότι το Razr 50 υποτίθεται ότι θα έχει MediaTek Dimensity 7300X SoC.
Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι ακόμη δεν έχουμε κάτι νεότερο αναφορικά με το είδος του επεξεργαστή, αλλά παρόλο που δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλά για τα χαρακτηριστικά του, φυσικά περιμένουμε ότι θα είναι κάτι μεσαίας δυναμικότητας, καθώς δεν μπορεί να ταιριάξει με την ακατέργαστη ισχύ του chipset Snapdragon 8s Gen 3 του Razr 50 Ultra.
Ο μυστηριώδης νέος επεξεργαστής Dimensity είναι πιθανό να συνδυαστεί με τον ίδιο αριθμό RAM 8GB με τον περσινό Razr 40, αλλά ο αποθηκευτικός χώρος θα μπορούσε να μεταπηδήσει από 128 σε 256GB στην αρχική διαμόρφωση του Razr 50.
Χωρίς να αναμένονται μεγάλες αλλαγές στα τμήματα βάρους και διαστάσεων, προφανώς δεν προκαλεί έκπληξη το ότι η ήδη εντυπωσιακή χωρητικότητα της μπαταρίας των 4.200 mAh, θα παραμείνει πιθανώς αμετάβλητη. Περιέργως, δεν υπάρχουν ακόμα λόγια για τις ταχύτητες φόρτισης, ενώ το σύστημα διπλής κάμερας που βλέπει προς τα πίσω αναμένεται να αλλάξει από αισθητήρες 64 και 13 MP σε 50 και 13 MP.
Αυτό ακούγεται περίεργα, το λες και μια μικρή υποβάθμιση, αλλά φυσικά, οι μετρήσεις MegaPixels δεν αντιπροσωπεύουν πάντα τις πραγματικές επιδόσεις μιας κάμερας. Τέλος, εξακολουθεί να υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό που αφορά το κόστος, όμως μια φήμη έρχεται για να συμπληρώσει τα κενά μας, αναφέροντας ότι το αναβαθμισμένο Razr 50 Ultra θα κοστίζει ακριβώς όσο το Razr 40 Ultra. Αν μη τι άλλο, αυτό μας κάνει αισιόδοξους ότι κάτι παρόμοιο θα ισχύει και για το Razr 50.
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...