Jump to content

Apple: "Έσωσε" χρήστες του App Store από παράνομες χρεώσεις, αξίας 7 δισ. δολαρίων τα τελευταία χρόνια!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η Apple, σεβόμενη τους πελάτες και την ασφάλειά τους, φροντίζει ανά πάσα στιγμή να αποκρούει κάθε απειλή για το οικοσύστημά της και μάλιστα ανακοίνωσε ότι από το 2020 έως το 2023 η εταιρεία μπλόκαρε περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε πιθανές δόλιες συναλλαγές! Πέρυσι, ο τεχνολογικός γίγαντας σταμάτησε να ολοκληρωθούν περισσότερες από 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε ύποπτες συναλλαγές. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, η Apple απέτρεψε επίσης περισσότερες από 14 εκατομμύρια κλεμμένες πιστωτικές κάρτες και 3,3 εκατομμύρια λογαριασμούς να πραγματοποιούν συναλλαγές με το App Store.
Η Apple όχι μόνο εμπόδισε τις απόπειρες χρήσης απάτης για την πληρωμή αγορών στο App Store, αλλά παράλληλα παρεμπόδισε τις εν λόγω δόλιες εφαρμογές από το να εμφανίζονται στο App Store. Πέρυσι, περισσότερες από 1,7 εκατομμύρια υποβολές για λίστες εφαρμογών απορρίφθηκαν από την Apple, επειδή δεν ανταποκρίθηκαν στα πρότυπά της για το απόρρητο, την ασφάλεια και το περιεχόμενο. Άλλη μια σημαντική κίνηση της εταιρείας ήταν να απορρίψει 248.000 αιτήματα για μια καταχώριση στο App Store επειδή πολλές εφαρμογές θεωρήθηκαν ως ανεπιθύμητές ή σχεδιάστηκαν για να παραπλανήσουν τους χρήστες.
Περισσότερες από 375.000 εφαρμογές απορρίφθηκαν από την Apple λόγω παραβιάσεων του απορρήτου. Οι πιο επικίνδυνες εφαρμογές είναι αυτές που παρουσιάζονται ως αβλαβείς, αλλά μόλις εγκατασταθούν μετατρέπονται σε κακόβουλες εφαρμογές.
Πολύ εύστοχα η Apple αναφέρει: “Οι hackers χρησιμοποιούν παραπλανητικές τακτικές για να βλάψουν τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής συγκάλυψης των δυνητικά επικίνδυνων εφαρμογών ως αβλαβών. Μάλιστα, τον περασμένο χρόνο, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις όπου η Αναθεώρηση εφαρμογών εντόπισε εφαρμογές που αρχικά παραποιήθηκαν ως αβλαβή προϊόντα — όπως προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών ή παιχνίδια παζλ, τα οποία εν συνεχεία οδηγούσαν σε πειρατικές πλατφόρμες ροής ταινιών, παράνομες εφαρμογές τυχερών παιχνιδιών ή δόλιους και ληστρικούς εκδότες δανείων”.
Από προσεκτικές έρευνες που έκανε η Apple αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν επικίνδυνες εφαρμογές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που έχουν αναπτυχθεί με μοναδικό σκοπό την εξαπάτηση των καταναλωτών. Αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούνται επίσης για να βοηθήσουν τις καμπάνιες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing), πλαστοπροσωπώντας τις νόμιμες εφαρμογές που δημιουργούνται από γνωστές εταιρείες. “Μέσω της συνεχιζόμενης δουλειάς για την εξέταση κάθε υποβολής εφαρμογής και τη διερεύνηση προβληματικών εφαρμογών στο App Store, το App Review, το 2023, αφαίρεσε ή απέρριψε 40.000 εφαρμογές από προγραμματιστές που συμμετείχαν σε δραστηριότητα bait-and-switch”. Το 2023, η Apple επεξεργάστηκε πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια αξιολογήσεις, αφαιρώντας 152 εκατομμύρια κακόβουλες εφαρμογές από το App Store.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...